Muslera çılgına döndü; hakemin üstüne yürüdü

Muslera çılgına döndü; hakemin üstüne yürüdü
Güncelleme:

2022 Dünya Kupası H Grubu son maçında Uruguay, Gana’yı 2-0 yenmesine rağmen turnuvaya veda ederken Galatasaray'ın da kalesini koruyan Uruguay milli takım kalecisi Muslera maç sonu hakemin üzerine yürüdü.

2022 Dünya Kupası H Grubu son maçında Gana’yı 2-0 yenen Uruguay, gol averajı nedeniyle grubu üçüncü sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti. Maçın son düdüğüyle birlikte yıkım yaşayan Uruguay takımı, soluğu Alman hakem Daniel Siebert’in yanında aldı.

Güney Kore ile birlikte 4 puana sahip olan ve genel averajda da Asya ekibiyle eşitlik sağlayan Uruguay, grup maçlarında sadece 2 gol attığı için üçüncü oldu. Güney Kore ise, Portekiz’i 90+1’de bulduğu golle 2-1 yenerek adını Son 16’ya yazdıran taraf oldu.

Maçın ardından hakem Siebert’e büyük tepki gösteren Uruguaylı futbolcular arasında Galatasaray kalecisi Fernando Muslera da vardı.

Uruguay cephesinin tepkisine neden olan pozisyonlardan biri, Darwin Nunez’in Daniel Amartey tarafından ceza sahası içinde yerde kaldığı andı. Maçın hakemi Siebert oyunu devam ettirmesine rağmen, VAR uyarısıyla saha kenarına gelerek pozisyonu ekrandan izledi. Ancak Alman hakem pozisyonun penaltı olmadığına karar vererek Uruguay’ı şaşkına çeviren bir karara imza attı.

CAVANI DA PENALTI BEKLEDİ

Karşılaşmanın uzatma anlarında bu kez Edinson Cavani yerde kalan isim oldu. Ganalı Seidu Alidu’nun arkadan müdahalesi sonrası ceza sahası içinde yere düşen deneyimli forvet penaltı bekledi. Ancak Siebert bu pozisyondan sonra da oyunu devam ettirdi.

MUSLERA ÇILGINA DÖNDÜ

Maçın bitişiyle beraber hakem Siebert ve yardımcılarının etrafını çeviren Uruguaylı futbolcular sert tepki gösterdi. Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, yardımcı hakemin üzerine yürürken, eliyle arkadan hakemi itti. Yardımcı hakem Muslera’nın bu hareketi karşısında şaşkına döndü.