Mustafa Cengiz: Falcao transferi için uğraşıyoruz

Mustafa Cengiz: Falcao transferi için uğraşıyoruz
Güncelleme:

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Falcao'ya olan ilgilerini doğrulayan ve transfer için uğraştıklarını söyleyen Mustafa Cengiz, Diagne için de çarpıcı ifadeler kullandı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Radamel Falcao transferiyle ilgili konuştu ve Mbaye Diagne'ye de taraftarların sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Ellerindeki oyunculara sahip çıkmaları gerektiğini söyleyen Cengiz, "Yönetim, teknik kadro, scout ekibimiz olarak transfer çalışmalarını 1 gün, 1 ay, 3 ayda yapmıyoruz. Bu 3 ayda yapılan bir çalışma değil. Devamlı, her saat yeni parametreler oluyıor. Bunların bazıları olumlu, bazıları olumsuz oluyor. Galatasaray'ın hayrına olacak en optimum çözümü bulmaya çalışıyoruz. Bizim kontrol edemediğimiz parametreler var. Olay sadece FFP değil. Kişiler ve diğer birçok faktör var. Seri transferi de kolay olmadı. 9 futbolcu transfer ettik. Selçuk İnan ile çok uygun şartlarla anlaştık. Taraftarlarımızdan rica ediyorum. Lütfen bizim aktifimizde olan oyuncularımızı saysınlar, sevsinler. İnsanlar hata yapabilir, insanın doğasında hata var. Mevcut futbolcularımıza sahip çıkalım. Alacaklarımızı nasıl ısrarla istiyorsak, mevcutlara da sahip çıkalım. İnşallah hayırlısı olur, Mevlam neyler bakalım, neylerse güzel eyler." dedi.

"FALCAO BİR DÜNYA YILDIZI, UĞRAŞIYORUZ"

Falcao'yu istediklerini ilk kez açıklayan başkan, "Falcao'nun gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz, artık saklanacak bir şey yok. Bu kadar söyleyeyim. Dinamikler ve parametrelerin tümünü kontrol etmeniz hiçbir işte kolay değil. Galatasaray bir dünya kulübü, Falcao bir dünya yıldızı. Galatasaray Falcao ile de, diğer dünya yıldızları ile de yürür. Aslolan Galatasaray'dır" şeklinde konuştu.

DIAGNE TRANSFERİ İÇİN AÇIK KAPI

Diagne'ye karşı vefalı olmaları gerektiğini söyleyerek transferine açık kapı bırakan Cengiz, "Diagne dünya ligleri içinde en çok gol atan santrfor. Çok genç, ilk kez böyle büyük bir camiada oynuyor. Şampiyonluğa büyük katkıları var, nankör olmayalım, vefalı olalım, teşekkür etmesini bilelim. Kendi futbolcumuza da sahip çıkalım, tuzaklara düşmeyelim" ifadelerini kullandı.

AHMET BULUT: FALCAO İÇİN SÜRE LAZIM

Radamel Falcao görüşmelerini sürdüren menajer Ahmet Bulut, TRT Spor'a transferle ilgili açıklamalarda bulundu.

Falcao transferinin 5-6 güne belli olacağını belirten Bulut, "Falcao önemli ama şu anda bir anlaşma yok. Görüşmeleri ben yapıyorum, devam ediyor. Şu anda net bir şey söyleyecek durumda değiliz, biraz daha süre lazım. Olumlu ya da olumsuz şu anda bir şey söylemem doğru olmaz. Olumlu derim insanlar spekülasyon yapar, olumsuz derim, insanlar hayal kırıklığına uğrar. 5-6 güne netleşir." diye konuştu.

"NE DİYECEĞİMİ ŞAŞIRDIM ARTIK"

Kolombiyalı yıldız için kendisine önemli bir ilgi olduğunu vurgulayan Ahmet Bulut, "İnanılmaz bir ilgi var Falcao'ya. Gayet normal, çok büyük bir isim, çok büyük futbolcu. Daha yolun başındayız. Ben de artık ne söyleyeceğimi şaşırdım, telefonlarım kilitlendi. 1 hafta bekleyelim, inşallah her şey güzel olur." ifadelerini kullandı.

"FALCAO, ARDA TURAN'I ARADI"

Arda Turan'ın Falcao ile konuştuğunu kaydeden menajer, "Arda'yı araması doğal, Arda onun takım arkadaşı, beraber 2 yıl Atletico Madrid'de oynadılar. Onu araması normal bir şey. Futbolcunun 1 yıl daha mukavelesi var, fazla detaya giremem. 4-5 gün daha bekleyelim." dedi.