Neymar'dan Dünya Kupası itirafı !

Neymar'dan Dünya Kupası itirafı !
Güncelleme:

Paris Saint Germain'in Brezilyalı yıldızı Neymar, Dünya Kupası'nda abartılı hareketlerde bulunduğu şeklindeki eleştirileri kabullendi.

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’na faul pozisyonlarında kendisini abartılı şekilde yere attığı gerekçesiyle damga vuran Neymar, hakkında yapılan eleştirileri kabul etti. Dünya Kupası’nda oynadığı beş maçın 14 dakikasını yerde kıvranarak geçiren Neymar, kendisine yapılan faullerden şikayet ederken, bazen de durumu abarttığını söyledi.

Dünyanın en pahalı futbolcusu unvanının sahibi olan Neymar, “Kaval kemiğime tabanla basıldı, omurgama tekme atıldı, ayağıma basıldı” diyerek kendisine yapılan faulleri anlattıktan sonra “Abarttığımı düşünebilirsiniz ve evet bazen abarttım” diyerek itirafta bulundu. Şımarık bir çocuk olmadığını ve sahada gerçekten acı çektiğini belirten Neymar, abartılı hareketleri konusunda değişeceğinin de sözünü verdi.

Yaramaz çocuk gibi davranmasının nedeninin şımarıklık olmadığının altını çizen Neymar, bu durumun henüz hayal kırıklıkları ile nasıl mücadele edeceğini bilmediğinden kaynaklandığını söyledi. İçinde hala büyümemiş bir çocuk olduğunu vurgulayan Neymar, bu çocuğun bazen göz kamaştırıcı bazen de herkesi sinirlendirdiğini söyledi. “Bu çocuğu canlı tutmak için savaşıyorum” diyen Neymar, “Ancak bunu kendi içinde yaşıyorum. Futbol sahasında değil… Çok fazla düştüğümü düşünebilirsiniz. Ama aslında ben düşmüyorum. Paramparça oluyorum” dedi.

Hakkında yapılan eleştirileri kabul ettiğini belirten Neymar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık aynaya bakıyorum ve yeni bir insan olmak için çaba gösteriyorum. Ama şimdi tüm açık yürekliliğimle karşınızdayım. Evet düştüm… Ancak sadece düşenler yeniden ayağa kalkmayı bilirler… Beni acımasızca eleştirmeye devam edebilirsiniz ya da ayağa kalkmam için yardım edebilirsiniz. Çünkü ben ayağa kalktığımda, tüm ülke de benimle birlikte ayağa kalkacaktır.”