O kulüplere büyük destek !

O kulüplere büyük destek !

TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören’in listesinde yer alan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Futbol Federasyonu başkanlığı için aday adayı olan Yıldırım Demirören’in listesinde yer alan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, futbolun marka değerini yükseltirken oluşan gelirin adil dağıtımının önemine dikkat çekti.

Terzioğlu, Süper Lig’in yanısıra alt ligler ve amatör liglerin de bu değer artışından büyük katkı sağlayacağını söyledi ve şöyle devam etti:

“Son dönemde TFF’nin de katkılarıyla Türk futbolu ve Türk futbol ekonomisi dünya ölçeğinde umut verici bir konuma ulaştı. Sayın Demirören’in de belirttiği gibi Süper Lig A.Ş’nin kuruluşuyla birlikte bu sıralamada daha da üst sıralara tırmanmamız mümkün olacaktır. 2014-2015 yılında ülkemizde yaklaşık 260 milyon Euro değerinde yayın geliri dağıtıldı. Premier Ligin yayın geliri bizimkinin 9 katı. Yani gidecek yolumuz var. Uluslararası pazarda da değer yaratarak ligimizi dünyanın her ülkesinde izlenir hale getirebiliriz.

‘Çok pay düşecek’

Futbol Federasyonu’nun hedefi; Türk futbolunun geleceğini oluşturmak ve gelirlerimizi Avrupa’daki lider olan liglerin seviyesine yaklaştırmaktır. Böylece alt liglere de daha çok pay düşecek. Biz futbola destek verirken hedeflerimizden biri de Anadolu’dan şampiyon çıkmasını sağlamaktı. 2003-2010 yılları arasında 14 Anadolu kulübüne göğüs sponsoru olduk. Bu süreçte yaklaşık 100 milyon lira maddi destekte bulunduk. Bursaspor bunu başardı. Bunun devamının gelebilmesi için değeri artmış ve artan değeri adil şekilde dağıtılan bir futbol endüstrisine ihtiyacımız var. Süper Lig’in yanısıra birinci ikinci, üçüncü ligler ve amatör ligler de yeni dönemde artan marka değerinden en çok payı alacaklar diye düşünüyorum.”

Anadolu kulüplerine 100 milyon TL

- Turkcell kuruluşundan bu yana sporun destekçisi oldu. Türk sporuna, toplam 400 milyon TL’yi aşan katkı sağladı.
- 13 yıldır milli takım sponsorluğundan lig ve takım sponsorluğuna kadar her alanda Türk futboluna destek verdi, vermeye devam ediyor.
- 2002’den beri futbolun ana sponsorluğunu yapıyor.
- Futbol Milli Takımı’na verdiği desteği 2019 yılına kadar uzattı. Bu yıl ödenen miktar 8.3 milyon TL.
- 2005-2010 yılları arasında Turkcell olarak Süper Lig’e ismini verdi.
- 2003-2010 yılları arasında 14 Anadolu kulübüne göğüs sponsoru oldu. Bu süreçte yaklaşık 100 milyon TL’yi bulan maddi destekte bulundu.
- Görme Engelli Milli Takımlar ana sponsorluğunun yanı sıra Turkcell Sesi Görenler Ligi’nde ikinci sezona imza attı.
- Basketbol Milli Takımı’na 2002 yılında “Resmi İletişim Sponsoru” olarak başlattığı desteği 2006 yılından beri “Ana Sponsor” olarak devam ettiriyor. 2015’te ödenen miktar yıllık 3.4 milyon TL.
- 2013’te atletizm ve yüzme projesine 2020’ye kadar 28 milyon TL verecek.
Yıllık 3 milyon TL.

1.4 milyon goller cepte abonesi var

- 1.4 milyon ücretli abonesi var.
- 850 bin app download sayısı bulunuyor.
- En çok izlenen gol 32. haftada oynanan Galatasaray-Gençlerbirliği maçında Sneijder’in attığı gol oldu.
- En çok izlenen maç özeti ise ligin 29. haftasında F.Bahçe’nin kendi evinde Balıkesir’i ağırladığı ve Fenerbahçe’nin 4-3’lük galibiyeti ile biten maçın özetiydi.