Okan Buruk: Daha iyi olan bu turu geçecek

Okan Buruk: Daha iyi olan bu turu geçecek
Güncelleme:

UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu ilk maçında yarın Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşı karşıya gelecek Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk ile kaleci Mert Günok basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakipleri Olympiakos ile zorlu iki maç oynayacaklarını ve sonucunda turu geçen taraf olmak istediklerini söyledi.

Heyecanlı bir gün yaşadıklarını belirterek sözlerine başlayan Buruk, "Bizim için çok önemli ilk karşılaşma, Şampiyonlar Ligi ön elemelerini geçip Şampiyonlar Ligi'nde olmak isteyen iki takım var. Oyuncularıma ve takımıma inancım çok güçlü ve iki maçlık periyodu doğru bir şekilde geçip tur atlayan taraf olmak istiyoruz. Ayrıca rakibimizin çok iyi ve güçlü bir takım olduğunu biliyoruz. Viktoria Plzen ile oynadıkları iki maçı da izledik, güçlü ve eksik yanlarını biliyoruz. Karşımızda hem içeride hem de dış sahada iyi bir takım bulacağımızı biliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk maçta alınacak sonucun turun galibini belirlemeyeceğinin altını çizen Okan Buruk, "Bir maçla hiçbir şey bitmeyecek, iki takımın da hem dengede hem de ikinci maçı düşünerek avantaj yakalamak için Şampiyonlar Ligi ön elemesine yakışır şekilde taktiksel olarak mücadele edeceklerini düşünüyorum. İki maç sonunda daha iyi olan bu turu geçecek." sözlerine yer verdi.

Buruk, teknik direktör olarak da Şampiyonlar Ligi heyecanını yaşamak istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Benim tabii ki ilk Avrupa kupası maçım, futbolcuyken çok oynadım. Avrupa'da iki kupa kazandım. Bu tecrübelerimiz var ama teknik adam olarak ilk defa bu arenada yer alacağım. Bu heyecan çok önemli. Oyuncularımın, kulübümüzün Şampiyonlar Ligi içerisinde olmasını çok istiyorum, çok yakıştırıyorum. Bu turu geçersek bir rakibimiz daha var. Bu benim için çok büyük bir hedef, oyuncularımla beraber buna ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Geniş bir kadromuz var, kadromuzu güçlendirdiğimizi düşünüyoruz. Takımımıza yaptığımız takviyelerin bizi daha yukarılara taşıdığına inanıyorum. İyi çalıştık, iyi hazırlandık, herkese forma vermeye çalıştık, şu an en hazır olanları oynatacağız. 11'de ve 18'de olan tüm oyuncularımın en iyisini yapacaklarını umuyorum. 18'in içerisinde yer alacak her oyuncu bizim için çok önemli."

Okan Buruk, Olympiakos'un etkili yanlarının sorulması üzerine ise, "Plzen ile oynadıkları iki maçı da canlı izledim. Öndeki 4 oyuncu da hem etkili hem tehlikeli. Valbuena'yı iyi tanıyoruz, rakip kalede çok büyük tehlike yaratabilecek oyuncular. Öndeki 4 oyuncu, hem sağ bek hem sol bek hücuma katılıyor. Hücuma destek veren 6 oyuncuları var, burada en çok öne çıkan Valbuena ve Guerrero, sağ taraf özellikle. Belki eksik olarak bu oyuncuların zaman zaman sadece hücumu düşünmeleri. Bunu da Olympiakos'un eksilerinden biri olarak söyleyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Buruk, hem Avrupa kupalarının hem de ligin kendileri için önemli olduğunu aktararak, şu görüşleri paylaştı:

"Başlangıç çok önemli moral anlamında, ilerleyen süreçte de lig ve Avrupa kupalarını bir arada gitmesinin özellikle doğru hazırlanan takımlar için çok zor olmadığını görüyoruz. Tüm dünya bu şekilde oynuyor. Programlamanızı doğru yaparsanız, iki kulvarda olmanın daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Kadromuzdaki her oyuncu her maçta oynayabilecek düzeyde. Şu anda ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne girmek. İki kulvarda da en iyi yere gitmeye çalışan takım olacağımızı söyleyebilirim. Hem maddi anlamda büyük bir gelir, hem de manevi anlamda, üçüncüsü Türkiye'yi temsil ediyoruz. Hem Avrupa kupası hem lig bizim için iki hedef olacak."

MERT GÜNOK: AVANTAJ SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Turuncu-lacivertli takımın kalecisi Mert Günok da zorlu iki maç oynayacaklarını belirterek, "Hocamızın bize olan inancını biliyoruz, kamptan itibaren güzel bir şekilde çalıştık, şimdi sıra maçlara geldi. Hocamızın da söylediği gibi kolay olmayacak ama Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için oynanan maçlar zor takımlarla oynanıyor. Gücümüzün farkındayız, iyi çalıştığımızı biliyoruz. Umarım iki maçı da iyi şekilde tamamlayıp özellikle yarınki maçta gol yemeden galip gelerek iyi bir avantaj sağlamak istiyoruz. Kulübümüz ve teknik ekibimizin için de Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak çok önemli, bunun farkındayız, iyi hazırlandık, umarım gülen taraf biz oluruz." diye konuştu.

Savunmaya yapılan takviyeler konusunda Mert, "Kendi performansımın üzerine koymak hedefim. Defans bölgesinde yeni oluşum var diyebiliriz, biraz geç katılmış gibi görülseler de yeni arkadaşlarımız daha önce oynayanlar kadar değerli ve iyi oyuncular. Uyum anlamında çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum." yorumunu yaptı.

PEDRO MARTINS: SONUÇ TEK MAÇTA BELLİ OLMAYACAK

Olympiakos Teknik Direktörü Pedro Martins, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarınki rakipleri Medipol Başakşehir'in güçlü bir takım olduğunu bildiklerini ancak turu geçeceklerine inandıklarını söyledi.

Portekizli teknik direktör Pedro Martins, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına orta saha oyuncularından Daniel Podence ile birlikte katıldı.

Martins, karşılaşmayla ilgili olarak, "Gereken şey iki maçta da konsantrasyonumuzu kaybetmememiz. İyi sonuç almamız için hatasız oynamamız gerek, bunun için gerekeni yapacağız. Rakibimizin çok iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Sonuç tek maçta belli olmayacak, kıran kırana iki kuvvetli takımın mücadelesinde en son Karaiskakis Stadı'nda bitecek 90 dakikada turu geçen taraf belli olacak." ifadelerini kullandı.

Portekizli teknik adam, Fenerbahçe'den kadrolarına kattıkları Mathieu Valbuena ile Medipol Başakşehir maçına ilişkin görüştüklerini aktararak, "Öngörüşme yaptık, fakat futbolcularla görüşme gibi bir şeyimiz yok. Takımı tanıyoruz, inceliyoruz, izledik, onun için gerekeni yapmaya gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

Viktoria Plzen ile 15 günde iki zorlu maç oynadıklarını hatırlatan Pedro Martins, "0-0 ve 4-0'lık sonuçlarla Plzen maçlarından çıkmamıza rağmen kendimizi hazır hissediyoruz. Başakşehir, Plzen'den çok ama çok daha güçlü bir takım. Onun için çok zor bir müsabaka olacak. En iyi sonucu almaya gayret edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Portekizli savunma oyuncusu Daniel Podence ise "Biz kendi oyunumuza bakıp kendi oyunumuzu oynamalıyız. Başakşehir'in iyi bir ekip olduğunu biliyoruz, geçen sene aldığı sonuçlardan da her şey açık bir şekilde ortada." şeklinde görüş belirtti.