Olay taraftar cezasını buldu !

Olay taraftar cezasını buldu !
Güncelleme:

Everton - Olympique Lyon maçında kucağında çocuğuyla Lyon kalecisi Anthony Lopes'e vuran Everton taraftarını İngiliz kulübü; ömür boyu Everton maçlarından men etti.

Everton’ın Fransız ekibi Olympique Lyon’u konuk ettiği UEFA Avrupa Ligi mücadelesinin 65. dakikasında kucağında çocuğuyla Lyon kalecisi Anthony Lopes’e vuran Everton taraftarı gündeme damga vurmuştu.

Olayın görüntülere yansıması ve sosyal medyada gündemi oluşturmasının ardından İngiliz kulübü konuyla ilgili derhal bir inceleme başlattı. Kulübün resmi internet sitesinden açıklamaya göre olay incelendi ve Lyon kalecisi Lopes’e vuran taraftarın bir daha hiçbir Everton maçında tribünlerde yer alamayacağı açıklandı.

Everton kulübü ayrıca Merseyside polisi ile de temasa geçtiğini açıklamalarına ekledi. Kaleci Lopes ise yaşanan kavgayla ilgili olarak, “Bir taraftarın deplasmana gelen oyuncuya vurması İngiliz futbolunun atmosferinin bir parçası olduğunu düşünmüyorum ama öyle oldu” demişti. Fransız ekibi Lyon, zorlu deplasmandan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.