Orduspor, Liderliğini Korudu

Orduspor, Liderliğini Korudu

PTT 1. Lig’in 11. hafta kapanış maçında Orduspor, kendi evinde Adana Demirspor’u 3-1 mağlup ederek 25 puanla liderliğini sürdürdü.

- PTT 1. Lig’in 11. hafta kapanış maçında Orduspor, kendi evinde Adana Demirspor’u 3-1 mağlup ederek 25 puanla liderliğini sürdürdü.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Orduspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, “Liderliği kaybetmemek adına gergin bir maç oynadık” dedi.

“İnanılmaz zor bir maç oynadık” diyen Sözeri, “Çok iyi oynadığımız söylenemez. Çünkü rakiplerimizde bizi analiz ediyor. Zaman zaman bu kilit noktalarımızı kilitliyorlar. Ama baktığınız zaman bizim bir oyun anlayışımız var. Oyun sistemimiz var. Oyunumuzdan taviz vermeden oynamaya çalışıyoruz. Oyuncularımız yine bugün yürekten kalpten oynayarak belki taraftarımıza, spor camiasına çok iyi bir futbol izletemedik ama taraftarımıza güzel bir sonuç hediye ettik. Hedefte yukarıda olmak var. Oyuncularımız sezon başında bu hedefi kendileri koydu.Futbolcularımızın arkadaşlıkları bizi bu noktalara getirdi diye düşünüyorum. Biz bir final maçını daha geride bıraktık. Artık tamamıyla bu maçı unutup Boluspor maçını düşünmeye başladık. Çok kırılgan bir maç oynadık. Onun için iyi futbol oynayamadık. İyi sonuç aldık oyuncularımı da kutluyorum” şeklinde konuştu.

Orduspor’un takım kaptanı Anıl Taşdemir ise maçta çok iyi futbol oynamadıklarını belirtirken, “Maç öncesinde şehirde güzel bir kenetlenme vardı. Bu bizi artı motive etti. Bugün maça gelmeden öncede seyircimiz bizi karşıladı. Çok güzel bir karşılama oldu. Maçta çok çok iyi futbol oynadığımızı söyleyemem. Özellikle ikinci yarıda, ama çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Biz bu mücadeleyi ortaya koyduğumuz için insanların bizi taktir ettiğini düşünüyorum. İlk maçtan beri söylüyorum. Biz maçlarda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Güzel bir galibiyet aldık ama bu maçı unutmamız lazım çünkü iki gün sonra Bolu maçı var. Bolu maçında da kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Orduspor’un ikinci golünü kaydeden Ferhat Öztorun ise, “Bugün bizi zor bir maç bekliyordu. Adana Demirspor özellikle ikinci yarıda oyun olarak üzerimize çıktılar beraberliği yakaladılar. Sonradan birkaç pozisyonları daha oldu ama biz ikinci ve üçüncü golü bulduktan sonra rahatladık. Biz sahada mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi sonuna kadar yapıyoruz. Buraya böyle geldik. İki gün sonra Bolu maçı var oradan da puanlar ile dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ

Adana Demirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, mağlup oldukları için üzgün olduklarını ifade ederken, “Özellikle ilk 45 dakikası oyunun belli bölümlerine iyi başladık ama ondan sonra oyunun ilk 45 dakikasında istediklerimizi yapamadık. Beklenmedik bir gol yeyince birkaç tane gol pozisyonuna girdik ama genel olarak kopuk kopuk oynadık. Devreye de mağlup girdik. İkinci yarıya gerçekten pas yapan, alan daraltan rakibi boğan bir Adana Demirspor vardı ancak maalesef beraberlik golünü attık ve goller kaçırdık. Oyunun bütün hakimiyeti bizdeyken son haftalarda bizde çok moda bu maçta oldu maalesef, çok enteresan goller yedik. Dağlara taşlara giden top, bizim oyuncumuza çarptı ikinci golü yedik. Bu bizi demorize etti. Sonrasında üçüncü golü yedik. Sonuç olarak üzgünüz” diye konuştu.

Adana Demirspor’un tek golünü atan Kouemaha, Ordu’ya galibiyet için geldiklerini belirtirken, “Buraya üç puan almak için, galibiyet için geldik. Bugün bu galibiyeti alamadık. İlk yarıda oyuna istediğimiz gibi başlayamadık. İkinci yarıda biraz daha toparlandık. İstediğimiz futbolu oynadık ama yine yeterince gol atamadık. Hatalarımız da oldu. Futbolda bunlar oluyor” dedi.

“Orduspor gibi güçlü bir rakip karşısında golü bulduk. Ama skoru koruyamadık” diyen Adana Demirsporlu futbolcu Atilla Aybars Garhan, “Skoru korusak daha farklı olacaktı. Pek fazla söylenecek bir şey yok. Önümüzdeki maçlara bakacağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Adana Demirspor bu mağlubiyetle 11 puanla 14. sırada kaldı.

İHA