Orman: “yaptığım İşlerden Dolayı Başkan Oldum”

Orman: “yaptığım İşlerden Dolayı Başkan Oldum”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni stadı en kısa sürede bitireceklerini söyledi.

- Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni stadı en kısa sürede bitireceklerini söyledi.

Başkan Orman, kulübün resmi televizyonuna yaptığı açıklamada, “Herkes Beşiktaş’ın borcuna takılıyor ki, ben de takılıyorum. Borcumuzun yüksek olması bizi rahatsız eden bir şey, fakat borcumuzun yüksek olmasından daha önemli olan şey gelirimizin rakiplerimize göre çok daha düşük olmasıdır. Gelirimizin düşük olmasındaki en büyük etken stadyumumuzun olmaması ve geçmişte günü kurtarmak için yapılan basitçe ve ucuzca yapılan sponsorluk anlaşmalarıdır. Biz geldiğimiz günden bu yana hiç geleceği bağlayan bir işlem yapmadık. Anlaşmalarımızı artık mantık seviyesinde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“1 SENE İÇERİSİNDE STADYUMUN BÜTÜN İZİNLERİNİ ALDIK”

Yeni Beşiktaş stadı ile ilgili olarak ise Orman, “Arkadaşlarımla beraber yönetimi ele aldığımızda basında konuşulan şey stadın tüm izinlerinin alınmış olduğuydu. Fakat biz gördük ki bu konuya dair bir müracaat bile yoktu. Biz kimsenin öngöremediği bir süre olan 1 sene içerisinde stadyumun bütün izinlerini aldık. Beşiktaşlılar daha önceden çok kandırıldıkları için bizim söylediklerimize pek inanmadılar. Maalesef ki içimizdeki bazı Beşiktaşlılar bize engel olmak istediler. Fakat biz yılmadan, çok da reklam yapmadan icraat yapmaya çalışıyoruz. 'Stadyumun izinlerini alamazsınız' dediler aldık. 'Altından şehir çıkacak dediler', çıkmadığını gördük. 'Su çıkıyor' dediler ki bu çok normal çünkü deniz seviyesinin eksi 6 kotuna bir stadyum yapıyoruz. Buradan su çıkması oldukça doğal. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Tam anlamıyla zor bir inşaat... Burada yaklaşık olarak 700 bin metreküp harfiyat yapıyoruz. Yani 60 bin kamyon buradan harfiyat çıkarıyor. Gece inşaatın önünden geçenler burada çok fazla harfiyat kamyonunun olduğunu görüyorlardır” şeklinde konuştu.

“AY SONU GİBİ DE TEMEL ATMIŞ OLURUZ”

Yeni stadı en kısa sürede bitirmek istediklerine dikkat çeken Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Biz geldiğimiz dönemde Beşiktaş’ın herkese olan borçları konuşulurken şuan da Beşiktaş’tan alacaklılar olsa bile herkes parasını alabileceğini biliyor. ‘İnşaat durdu, para bitti’ gibi cümleler hiç duyuyor musunuz? Bunlar yok, ancak ufak tefek kıskançlıklardan kaynaklanan bazı söylentiler. Biz artık bunlara alıştık. Önümüze bakıyoruz. Benim ve arkadaşlarımın heyecanını başka kişiler duymuş olsaydı zaten bu stat daha önceden yapılmış olurdu. Bizim tahallül ettiklerimizi ancak onlar yapıldıktan sonra görürler. Biz bu stadı en kısa sürede yapacağız. Aynen planımızda gidiyoruz. Bir iki aylık gecikmemiz var, kendimizi kandırmayalım. Stadyum arazisi oldukça eski olduğundan üzerinde çok fazla derecede elektrik kabloları, su hatları falan var, onları deplase etmek çok zaman aldı. Ama şuan da tam gaz devam ediyoruz. Sayın Başbakanımız'dan tarih bekliyoruz. Ay sonu gibi de temel atmış oluruz" diye konuştu.

“YAPTIĞIM İŞLERDEN DOLAYI BAŞKAN OLDUM”

“Gelir gelmez kulübün tüzüğünü değiştirdim ve başkanlık süresini iki dönemle sınırlamak istedim” diyen Başkan Orman, şöyle devam etti:

“Bu proje beni çok heyecanlandırıyor. Burada olmaktan keyif alıyorum. Ayrıca bu iş benim mesleğim. Buradaki insanlarla hep beraber yeni bir tarih yazıyoruz. Bunun keyfini doya doya yaşıyoruz. Ümraniye Tesisleri de benim zamanımda dağ gibiydi. Orayı da yaptık bitirdik. Bir tarih yazdık. Bu camia beni bu kulübün başkanı yaptı. Kulüplerde futbol şube başkanları daha popüler olur ve daha sonra başkan olur. Ben ise yaptığım işlerden dolayı başkan oldum. Bu proje uykularıma giren bir proje. Camiada bu işi baltalamak isteyenler oluyor. Kıskançlık oluyor. Burayı bitirirsem kulübe kazık çakacağımızı sanıyorlar. Halbuki gelir gelmez kulübün tüzüğünü değiştirdim ve başkanlık süresini iki dönemle sınırlamak istedim ama genel kurul üç dönem yaptı. Beşiktaş’ta kimse üç dönemden fazla başkanlık yapamayacak.”

“BEŞİKTAŞ GERİDEN GELİYOR, DAHA HIZLI KOŞMALIYIZ”

Başkan Orman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz kısır döngüler içinde değiliz. Keşke benden öncekiler bu stadı yapsaydı. Önümüzün kesilmek istendiği konuları açıklamak istemiyorum. Önümüzün kesilmesini engellemek için fazla bilgi vermek istemiyorum. Günü geldikçe bilgileri aktarıyorum. Vodafone ile anlaşma yaptık. 'Onu yapamazlar, bunu yapamazlar' dediler. Hep negatif geliyorlar. Biz çok çalışıyoruz ve daha da çalışacağız. Beşiktaş geriden geliyor, daha hızlı koşmalıyız. En zor kısım olan hafriyatı atlattıktan sonra daha da rahatlayacağız.“

“BEŞİKTAŞ'IN BAŞKANI DEĞİL, LİDERİYİM”

Camia başkanlığı yapmanın zor olduğunu dile getiren Orman, “Beşiktaşlılar'la inanılmaz bir iletişimim var. Bunu hissediyorum. Sokakta, statta hissediyorum. Her yerde yanıma geliyorlar. Ben Beşiktaş’ın başkanı değil lideriyim.Benim söylediğimin ne kadar tutarlı olduğunu Beşiktaş taraftarı biliyor. Camia başkanlığı yapmak zordur. Bu işin cilveli tarafı budur. Çok da kafayı takmıyorum. Hatta bu beni hırslandırıyor. Çünkü başarmak benim arzum. Biz bir tarih yazıyoruz. Bu tarihi yazarken aynı Atatürk’ün dediği gibi iç ve dış mihraklar olacak. Ben bunlara hazırlıklıyım. Ben üzülüyorum ama artık alıştım, eskisi gibi değilim” diye konuştu.

“BU STATLA BERABER ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, borçlarla ilgili olarak ise, “Biz geldiğimizde yaklaşık olarak 350 milyon dolara yakın bir borç vardı. Geçende ben Divan Toplantısı'na katılamadım. Babamın rahmetli olmasından sonra birde kendi işlerimi zaten çok ihmal ettim, ama birde babamın işleri bunun üstüne binince bir seyahatim vardı, ona mecburen gitmek zorunda kaldım. Fakat orada mesela tenkitler olmuş. Beşiktaş'ın borcu 476 milyon diye unutulmasın ki biz geldiğimiz zamanki dönemde dolar 1.6 idi, şimdi 2 lira ve dolarla elde edilmiş kur farkları girince borç otamatik olarak şişiyor. İkincisi bu stadyumun yatırımlarını yapıyoruz. Bunlar borcu otomatik olarak arttıracak şeyler. Bunlar biz geldiğimiz dönemde 'Beşiktaş kayyuma mı gidecek' diye konuşulurken, kimse Beşiktaş'a sahip çıkmazken, biz Beşiktaş'a inanan arkadaşlarla beraber aldık Beşiktaş'ı; gayette iyi gidiyoruz. Sıkıntılarımız yok mu? Var. Sıkıntı olmaması mümkün mü? Bizim çocukluğumuzda Samanta vardı, tatlıca öyle burnunu oynatmakla olmuyor; çalışmakla oluyor. Artık Beşiktaşlılar’a da Türk spor kamuoyuna da Beşiktaş'ın bu süreçten artık yavaş yavaş çıkma sürecinden olduğunu söylüyoruz. Artık önemli olan güven kazanmak. Büyük bir Vodafone anlaşması yaptık. Sene sonuna kadar önemli anlaşmalar arifesindeyiz. Çok kısa sürede bu stadı yapacağız. Bu statla beraber çok şey değişecek” açıklamasında bulundu.

“YAVAŞ YAVAŞ KAPALI TRİBÜNÜN OLDUĞU BÖLÜMDEN TEMELE BAŞLAYACAĞIZ”

Başkan Orman, yeni yapılan Beşiktaş stadının son durumuyla ilgili detayları ise şöyle anlattı:

“15-20 gün içerisinde bölgedeki kazı işlerimiz bitmiş olacak. Ondan sonra yavaş yavaş kapalı tribünün olduğu bölümden temele başlayacağız. Eski açık bölgesinden de temel atmaya başlayacağız. Harfiyatlarımız Aralık sonuna kadar devam edecek. Yaklaşık 20 dönümlük bir arazi peyder pey devam edecek. Mayıs ayı gibi kaba inşaat bitecek. Kaba inşaat devam ederken mekanik elektrik ve dekorasyonlara da başlayacağız. Elimizden geldiği kadar yeni sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. Birincisi bu bir anıt yapı olacak. Yani böyle şehri rahatsız eden bir görüntüsü olmayacak tam anlamıyla gelecek nesle bırakacağımız bir anıt yapı halinde olacak. Çok önemli mimarisi var, ikincisi burası sadece maç oynanan bir yer olmayacak, moda merkezi olacak. Podyumların olduğu bir alan yapıyoruz. Yaklaşık senede 60'a yakın organizasyon yapılacak burada... Konserler verilecek. Burası İstanbul'un konser merkezi olacak. Herkes bütün statta konser verileceğini zannediyor, ama burada 10 bin kişilik konser alanımız var. Restoranlar olacak, bizim kulüp merkezi buraya gelecek, otoparkımız olacak. Artık Beşiktaş camiası otellerde Divan Toplantıları yapmayacak. Bütün her şeyimizle burayı kullanmaya çalışıyoruz. Her şeyden evvel çok lüks bir stat olacak. 140'ın üzerinde locamız var... Şu anda ismini çalışıyoruz ama kalbimizin tam orta yeri dediğimiz kapalı tribünün olduğu yerde yaklaşık 650 kişilik bir locamız var, orada büyük bir locamız var orayı bir kulüp haline getireceğiz. Çok amaçlarımız var, yavaş yavaş dedikodulara takılmadan çalışmamız lazım. Burası Türkiye’nin en önemli noktası. Biz Türkiye’nin en önemli noktasına çok güzel bir stat yapıyoruz. Locaların, VIP koltukların pazarlamasına bu ay itibari ile başlayacağız. Biz bu stadı çok borçlanmadan yapmak istiyoruz. Bu stat olmadan önceki gelirlerimizden gelir yaratıp, onları stat harcamalarında kullanmak istiyoruz. Yine o şekil devam edeceğiz.”

"KULÜBÜME ZARAR VERENLERİ STADIMIZA ALMAYACAĞIM"

Orman, yaşanan saha kapatma olayları ile ilgili olarak da, "Beşiktaş Kulübü’nün son sekiz senede 24 defa sahası kapatıldı, bu günahtır. Ben kulübüme zarar verenleri stadımıza almayacağım. Kulübüm ile ne kadar çok ilişkisi varsa birisinin onlar daha öncelik sahibi olacaklar. İyiyi öne çıkartacağız, yoksa bizim derdimiz kimseyi ayrıştırmak değil. Bu kadar emek sarf ediyoruz, bu kadar insan kombine alıyor ama birisi sahaya atlıyor. Biz kimsesizin kimsesiyiz, biz haksızlığın karşısındayız" ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK CAMİASIYIZ”

“Güneşli günler yaşıyoruz, çamurlu günler de gelecek” diyen Orman, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Futbol takımının profesyonel bir kadrosu var. Ben çok karışmıyorum. Başkan olarak müdahil olduğum durumlar oluyor ama profesyonel işlere karışmıyorum. Futbol takımının başarılı işler yapacağına bu günleri aşacağına inanıyorum. Sahamızın kapatılması hocamıza ceza verilmesine rağmen biz Türkiye’nin en büyük camiasıyız. Bu süreçleri aşacağız. Şampiyon olacağımıza inanıyorum. Elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Futbolculardan kimsesin alacağı yoktur. Mazeret üretmek değil işimiz. Futbolcular da işlerini yapacak biz de işimizi yapacağız. Camia olarak şampiyon olacağımıza inanıyorum. Kıymetli oyuncularımızın Beşiktaş’ta kalmasını istiyoruz. Ama onlar da Beşiktaş’ta kalmak isteyecekler. Bu kadroyla elde edilmiş bir başarı yok. Önce başarı görmeliyiz. İnsanlar performanslarını göstersinler biz de gereğini yapalım. Ben yedi yetimin hakkını kolay kolay dağıtmam.”

İHA