Pele’nin aklı Olimpiyat’ta!

Pele’nin aklı Olimpiyat’ta!

Pele şakacı bir dille, Rio'da düzenlenecek olan 2016 Yaz Olimpiyatları'nda ülkesinin futbolda altın madalyayı kazanması için futbola geri dönebileceğini söyledi.

Olimpiyat Oyunları’nda hiç oynama fırsatı bulamayan Pele’nin kupa müzesinde Olimpiyat altını eksik kaldı.

Santos formasıyla 15 yaşında futbol hayatına başlayan ve futbol dünyasının en iyi ismi olarak bilinen Pele, Brezilya Milli Takımı’yla da üç kez Dünya Kupası’nı kaldırdı.

Goal’e konuşan Pele, 17 yaşında Brezilya Milli Takımı’nda oynamaya başladığını ifade ederek, ”Çok genç yaşta milli takım için oynamaya başladım. O zamanlarda profesyonel futbolcular Olimpiyat Oyunları’na katılamadığı için ben de hiç o arenada boy gösteremedim” dedi.

Brezilya tarihinde eksik olan tek kupa olma özelliğine sahip Olimpiyat Oyunları’ndaki futbol altın madalyası için Pele, ”Ben Olimpiyat Oyunları’nda hiç şans bulamadım. Sebebi belliydi. Ancak Brezilya tarihinde bu turnuvanın futbol branşında altın madalyası eksik. Bu yaz kendi evimizde bu kupayı alabiliriz” diye konuştu.

Ayrıca Pele, şakacı bir dille, ”Bu Olimpiyatlar’a hazırlanmayı düşünüyorum. Belki kupayı Brezilya’ya kazandırabilirim. Henüz beş aylık bir süreç var. Sanırım hazırlanabilirim” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 1984’ten itibaren her ülkenin 23 yaş üstünde üç adet profesyonel futbolcu oynatabileceğinin kararını vermişti.

Bu yaz Rio’da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları için Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga, zor bir karar aşamasına vardı. ABD’de düzenlenecek Copa Centenario’da da boy gösterecek olan Brezilya’da Neymar, daha önce yaptığı açıklamada Olimpiyatlar’da oynayacağını duyurmuştu.

Brezilyalı efsane Pele, ülkesinin Olimpiyat Oyunları’ndaki şansının Dünya Kupası’ndan daha yüksek olduğunu belirterek, ”Brezilya, Olimpiyatlar’da kazanmak için Dünya Kupası’ndan daha şanslı bir konumda. Bu çok önemli bir turnuva ve umarım kazanırız. Ben de bazı oyunları izlemek için orada olacağım” diye konuştu.

Etiketler Olimpiyat Pele