Profesyonel hakemler için imza töreni !

Profesyonel hakemler için imza töreni !

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilk olarak geçen yıl 6 hakemle başlatılan Profesyonel Hakemlik uygulaması, bu sezon daha da genişleyerek devam ediyor.

TFF'nin Beykoz-Riva'da yer alan idari merkezindeki Orhan Saka Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez,  Yaşar Aşçıoğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Başkanvekili Bünyamin Gezer ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş katıldı. Konuşmaların ardından hakemler, profesyonel hakemlik sözleşmesine imza attı.
 
YILDIRIM DEMİRÖREN: "HATA YAPAN HAKEMİMİZİN HER ZAMAN ARKASINDA DURACAK; SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ.ÖTE YANDAN BİLİNÇLİ, KASITLI HATALARI AYIRMAK DURUMUNDAYIZ. ÖYLE BİR HATA GÖRÜRSEK İŞTE O ZAMAN PROFESYONELLİĞİN KURALLARINI HATIRLAYACAĞIZ"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören törende şöyle konuştu: "Sayın Merkez Hakem Kurulu Başkanımız, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerimiz, değerli hakemlerimiz ve hakem hocalarımız, sevgili basın mensupları; Türkiye Futbol Federasyonu olarak geçen sezon pilot uygulamasını yaptığımız profesyonel hakemlikte bugün yepyeni bir aşamaya geçiyoruz. İlk kez 9 değerli hakemimizle sizlerin huzurunuzda sözleşme imzalıyoruz. Bu aşamayı pilot uygulamada sağladığımız başarıya borçluyuz. Öyle sanıyorum ki profesyonel hakemliğin artık Türk futbolunun yapısal parçalarından biri haline geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Elbette bununla da kalmayacağız. Önümüzdeki iki sezon içinde bu rakamı 20'ye çıkaracak; sonra da diğer liglere yayacağız. Şimdiden Türk futboluna hayırlı olsun. Futbol bir hatalar oyunudur. Bir takım gol sevinciyle coşarken; aynı anda rakip takım hatanın acısını yaşar.  Hata insana özgüdür. Hakemler de hata yapar. Bunu anlayışla karşılarız. Hata yapan hakemimizin her zaman arkasında duracak; sonuna kadar sahip çıkacağız. Öte yandan bilinçli, kasıtlı hataları ayırmak durumundayız. Öyle bir hata görürsek işte o zaman profesyonelliğin kurallarını hatırlayacağız. Profesyonel hakemlik adı üstünde önce profesyonellik demek. Nasıl ki bir şirkette profesyoneller başarılarıyla ödüllendiriliyorsa; başarısızlık durumunda da gereği yapılır. Bütün bu yenilikleri yapma, bu adımları atma cesareti gösteren federasyonumuz, o adımları atma konusunda da gerekli cesareti gösterecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Değerli misafirler; hem profesyonel hakemlik, hem de talimatlarda yaptığımız değişiklikler, hakemlere ne kadar güvendiğimizin kanıtıdır. İnanıyorum ki hakemlerimiz yeni sezonda onlara duyduğumuz bu güvenin bilinciyle her zamankinden daha çok çalışacak; hatalar en aza inecektir. Türk hakemlerinin sadece profesyonel hakemlik sözleşmelerine imza atmakla kalmayıp; çok yakın bir gelecekte dünya futboluna da imza atacağına inancım tamdır. Bu vesile ile imzalarımızın Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım."
 
KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU: "BUNDAN SONRA HAKEMLER SADECE HAKEMLİĞE ODAKLANACAKLAR"
MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ise yaptığı konuşmada, "Profesyonel hakemlikte hakemlerimiz adı üstünde bu işi profesyonel olarak yapmakla yükümlü. Bu güne kadar hakemlerimiz hakemlik vazifelerinin yanı sıra diğer işlerle de ilgileniyorlardı. Bundan sonra hakemlerimiz profesyonel olarak sadece hakemlik yapacak. Bundan sonra hakemler sadece hakemliğe odaklanacaklar. Şu anda 9 hakem bir başlangıç. Hedefimiz 4 yıl için hem Spor Toto Süper Lig; hem de diğer liglerde tüm hakemleri profesyonel yapmak. Profesyonel Hakemlik Eğitim, Planlama Departmanı kuruyoruz. 9 hakem arkadaşımız Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri burada, Riva'da çalışacaklar. Bir önceki haftanın maçlarını analiz edecekler, testlere girecekler, maçlara hazırlanacaklar. Bu 9 arkadaşımız; aynı zamanda diğer hakemlerimizi eğitecekler. Kısacası 9 arkadaşımız burayı inşallah iş yeri olarak değil, sevgi evi olarak görecekler. Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği büyük desteği; sahalara yansıtacaklar" dedi.