Ranieri’den Nantes mucizesi

Ranieri’den Nantes mucizesi
Güncelleme:

Fransa Ligi'nde beklendiği gibi PSG ilk sırada yer alırken Monaco da başkent ekibini takibini sürdürüyor.

Leicester City’yi İngiltere’de Premier Lig şampiyonu yapmasına karşın yeterine kredi almayan ve görevine son verilen Claudio Ranieri soluğu Fransa’da almıştı. Nantes’ın başına geçen İtalyan teknik direktör, Fransa Ligi’nde de bir başka mucize peşinde koşuyor.

Sezona çok kötü başlayan Nantes önce Lille’e 3-0 yenilmiş, arkasından da sahasında Marsilya’ya 1-0’la boyun eğmişti. Bu maçtan sonra Nantes cephesinde işler değişmeye başladı. Troyes deplasmanında alınan galibiyetin ardından Lyon’la berabere kalan Ranieri’nin takımı daha sonra sırasıyla Montpellier ve Caen’i 1-0’la geçti.

Galibiyet serisine devam eden Nantes Strasbourg deplasmanından 2-1’lik zaferle dönerken Metz’i de 1-0 mağlup etti. Bordeaux deplasmanından da 1 puanla dönen Ranieri’nin öğrencileri bu hafta da Guingamp’ı 2-1 mağlup ederek Fransa Ligue 1’de lider PSG ve ikinci sıradaki Monaco’nun ardından 3. sıraya yerleşti.

Ranieri’nin 66. doğum gününe denk gelen Guingamp zaferiyle PSG’nin 6 puan gerisinde zirve yarışına dahil olan Nantes, Leicester gibi bir mucize gerçekleştirebilir mi bilmiyoruz, ancak Ligue 1’e renk kattıkları bir gerçek. Ranieri’nin Nantes’ının ilginç istatistikleri de dikkat çekiyor.

Nantes ekibi 10 haftada sadece 9 gol atabildi. 7 gol yiyen Nantes 6 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle oynuyor. 8 haftadır maç kaybetmeyen Ranieri’nin öğrencileri kendi sahasında sadece 4 gol kaydedebilmesine rağmen ligde 3. sırada bulunuyor.

Haftaya Dijon’a konuk olacak Nantes henüz PSG ve Monaco’yla karşılaşmadı. Bu iki maç Ranieri’nin Nantes’ının neler yapabileceğini dair ipuçları verecek.