Rooney'e yeni takımında 30 dakika yetti !

Rooney'e yeni takımında 30 dakika yetti !
Güncelleme:

Manchester United'dan ABD Ligi takımlarından DC United'a transfer olan Wayne Rooney, ilk maçında yarım saat sahada kaldı. Wayne Rooney, yaptığı asistle takımının galibiyetinde pay sahibi oldu.

İngiltere Milli Takımı ve Manchester United’ın efsane futbolcularından Wayne Rooney’nin ABD kariyeri iyi başladı. 10 Temmuz 2018’de imza attığı DC United ile ilk maçında yarım saat sahada kalan Wayne Rooney, takımının attığı son golün asistini yaptı.

Sahasında Vancouver Whitecaps’i konuk eden DC United’da Wayne Rooney, karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. DC United, 27. dakikada Yamil Asad’ın attığı golle ilk yarıyı önde tamamladı. Karşılaşmanın 58. dakikasında tribünlerin coşkulu tezahüratları ile Darren Mattocks’un yerine oyuna dahil olan Wayne Rooney, yeni takımının formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Oyuna girdikten sonra oldukça etkili bir performans sergileyen Wayne Rooney, özellikle attığı paslarla dikkat çekti. Paul Arriola ile 69 ve 80. dakikalarda iki gol daha bulan DC United, rakibi karşısında üç farklı öne geçti. Paul Arriola’nın attığı son golün asistini yapan Wayne Rooney, yaklaşık yarım saat sahada kalmasına rağmen taraftarların beğenisini kazandı.

Konuk ekip Vancouver Whitecaps, 90. dakikada Alphonso Davies ile bir gol bulsa da, mücadele 3-1 DC United’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Wayne Rooney, altyapısında yetiştiği Everton’dan 2004 yılında henüz 19 yaşındayken Manchester United’a 37 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu. Manchester United formasını 13 yıl giyen Wayne Rooney, 2017 yılında yetiştiği takım olan Everton’a bonservissiz geri dönmüştü. Everton’da bir yıl geçiren ancak beklentilerin altında kalan 32 yaşındaki Wayne Rooney, yine bonservis bedeli olmaksızın ABD Ligi takımı DC United’a imza atmıştı.

İngiltere Milli Takımı formasını 119 kez giyen Wayne Rooney’nin milli forma altında 53 golü bulunuyor.

Skor