Sağlık için antik kette pedal çevirdiler

Sağlık için antik kette pedal çevirdiler

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nen Kadirli ilçesinde 120 bisikletli, "Sağlıklı Bir Gelecek ve Yaşanabilir Bir Dünya İçin Pedalla" etkinliğinde Kastabala Antik Kenti'nde pedal çevirdi.Adana, Osmaniye,...

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nen Kadirli ilçesinde 120 bisikletli, "Sağlıklı Bir Gelecek ve Yaşanabilir Bir Dünya İçin Pedalla" etkinliğinde Kastabala Antik Kenti'nde pedal çevirdi.

Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Kahramanmaraş'tan gelen bisikletliler, Kastabala Antik Kenti'nde buluştu.

Osmaniye merkeze 12 kilometredeki tarih mekanı gezen bisiklet tutkunları, türkü söyleyip halay çekti.

Kadirli Bisiklet Kulübü Başkanı Yusus Dokuzoğlu, AA muhabirine, çevre il ve ilçelerden gelen bisiklet tutkunlarını buluşturduklarını söyledi.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmanın yanında bölgenin tarihi ve kültürünün tanıtımına da katkıda bulunduklarını ifade eden Dokuzoğlu, "Her hafta benzer etkinliği düzenliyoruz. Sağlıklı bir gelecek ve yaşanabilir bir dünya için herkesi pedal çevirmeye davet ediyoruz" dedi.

Gaziantep Bisiklet Derneği Başkanı Azin Rakhtshah da dostluk ve sağlık için pedal çevirdiklerini belirterek, ilk defa tarihi bir yerde düzenlenen etkinliğe katıldıklarını söyledi.

Etkinliğe 2 aylık bebeği ve ailesiyle katılan Abidin Yanarateş de sağlık bir yaşam için bu tür sosyal projelerin devamını diledi.

AA