Sahalara geri dönen Arda Turan'ın göbeği olay oldu

Sahalara geri dönen Arda Turan'ın göbeği olay oldu
Güncelleme:

Süper Lig'in 20. haftasında Giresun'a 1-0 mağlup olan Galatasaray'da, uzun süre sonra sahalara geri dönen Arda Turan'ın fiziği tartışma yarattı. Ünlü futbolcu, sosyal medyada alay konusu oldu. Turan, eleştirilere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Süper Lig'in 2. yarısının ilk haftasında Giresunspor'a 1-0 yenilen Galatasaray, lider Trabzonspor'un 22 puan gerisine düştü. Sarı-kırmızılılarda uzun süre sonra sahalara dönen Arda Turan'ın ise fiziği tartışma konusu oldu.

"FUTBOLU BIRAK"

Dakikalar 62'yi gösterdiğinde Taylan Antalyalı'nın yerine oyuna dahil olan deneyimli futbolcunun oldukça kilo aldığı ve göbeğinin çıktığı görüldü. Bu duruma sosyal medyada isyan eden taraftarlar milli futbolcuya "Futbolu bırak" çağrısı yaptı.

ALAY KONUSU OLDU

Yapılan paylaşımların ardından Arda Turan'ın adı gündemin zirvesine yerleşirken, milli futbolcu taraftarlar arasında alay konusu oldu. Sosyal medyada kullanıcılar Arda Turan'ın göbeğini 'ti'ye alan binlerce paylaşım yaptı. Öte yandan bazı taraftarlar milli futbolcuyu sahada efor sarf etmek yerine takım arkadaşlarına komut verdiği için eleştirdi.

Sahalara geri dönen Arda Turan'ın göbeği olay oldu - Resim : 1

DÜNYA BASININDA GÜNDEM OLDU
Arda’nın kilolu hali dış basının da dikkatini çekti. Bir dönem forma giydiği İspanya’dan, 33 yaşındaki futbolcuyla ilgili yorumlar geldi. Arda Turan’ın fiziksel durumuna şaşıran Marca, “Arda Turan, birkaç ekstra kiloyla futbola geri döndü” ifadeleriyle durumu haberleştirdi. Öte yandan Portekiz basınından A Bola da Arda’yı manşete taşıdı. 5 aydır forma giymeyen oyuncunun, bu şekilde sahalara döndüğüne vurgu yapıldı.

Sahalara geri dönen Arda Turan'ın göbeği olay oldu - Resim : 2

ARDA TURAN'DAN ELEŞTİRİLERE YANIT
Tecrübeli futbolcu bu tepkilere sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak yanıt verdi.

"BAZI FİKİRLERİ DEĞİŞTİRMEK ÇOK ZOR"
Arda Turan'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"Alışık olmadığımız zor günler geçiriyoruz. Çok üzgün olmakla beraber birtakım şeyleri paylaşma zamanının da geldiğini düşünüyorum. Ben Galatasaray konusunda her zaman duygusal oldum ama bazı fikirleri değiştirmenin ne kadar zor olduğunu hâlâ yaşayarak görüyorum.

Geçen sezon takımımız liderken de ben bazı insanlara göre hep, "el freni" olmuştum. Oysa tüm kariyeri, formasını giydiği takım fark etmeksizin, hemen her sezon şampiyonluk mücadelesi ile geçen biri olarak ben hep, büyük takımların topa hükmetme mantalitesini sahaya yansıtmaya çalışan bir oyuncu oldum. Biliyorum, bu fikirleri değiştirmek imkânsız. Ama bunlardan sinip, kaçmayacak bir karaktere sahip olduğumu bir kez daha herkese hatırlatmak istiyorum.

"GALATASARAY İÇİN OYNARKEN SAKATLANDIM"
Ben Galatasaray için oynarken, rakibimi durdurmak adına yaptığım bir müdahalenin ardından sakatlandım. Kariyer sona erdirebilecek, geri dönüşü çok zor bir sakatlıktı. Ayağım alçıda geçirdiğim günler, ayağımın üzerine basmakta zorlandığım haftalar, düz koşu yapamadığım aylar oldu. Gece, gündüz geri dönebilmek için çok çalıştım. Ligde bu kadar arkada kalmış durumdayken, ağrılarımı tolere edebileceğimi düşündüğüm ilk anda, sağlık ekibimizden ve hocamdan izin alarak, takım arkadaşlarıma ve kulübüme yardım edebilmek için sahada oldum. Aylarca gösterilen tüm fedakârlığın, birlikte çalıştığım insanların gösterdiği büyük çabanın, emeğin sonucu; farklı bir açıdan çekilen bir fotoğraf neticesinde oluşturulan ucuz bir popülizm midir? Hayır.

"HİÇ VAZGEÇMEYECEĞİM"
Bunun böyle olmadığını da herkese, tüm kariyerim boyunca yaptığım gibi çok çalışarak yeniden hatırlatacağım. Galatasaray için mücadele vermekten geri durmayacağım, bu genç takımın büyüme sürecinde bana ne zaman ihtiyaç duyulursa orada olacağım. Ve hiç vazgeçmeyeceğim."

Sahalara geri dönen Arda Turan'ın göbeği olay oldu - Resim : 3