Aboubakar atar, Napoli bakar !

Aboubakar atar, Napoli bakar !

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. maçında Napoli'yi deplasmanda 3-2 mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. maçında Napoli'ye konuk olan Beşiktaş, siftah yaptı.. Güçlü rakibi karşısında Adriano ile açılışı yapan Kartal, suskun golcüsü Aboubakar ile muhteşem bir galibiyete imza attı, gruptan çıkma yolunda büyük bir adım attı...

Tebrikler, alkışlar Kara Kartal için... Temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. maçında deplasmanda Napoli'yi 3-2 yendi.

NAPOLI ETKİLİ BAŞLADI BEŞİKTAŞ GOLÜ BULDU

Karşılaşmaya Napoli etkili başladı. Ancak temsilcimiz ev sahibi takımın kalesine ilk defa gitti ve golü buldu.

Golü bulduğumu pozisyon öncesinde; Quaresma sağ kanattan topu getirdi.

Beck'e pasını verdi. Beck'in ortasında top savunmaya çarptı. Tolgay önünde kalan topu Quaresma'ya aktardı. Quaresma sağ çizgiden içeriye çevirdi. Adriano arka direkten vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

Ayrıca bu gol Beşiktaş'ın  Avrupa maçlarındaki 100. golü oldu.

EV SAHİBİ BERABERLİĞİ SAĞLADI

Bu golden sonra Napoli bir kez daha ataklarını artırdı. 30. dakikada ise Jose Callejon ceza sahasının sağ tarafında topla buluştu. İçeriye çevirdiği topta Mertens topu boş kaleye gönderdi ve beraberliği sağladı.

ABOUBAKAR İLK GOLÜNÜ ATTI

Maçın 38. dakikasında Jorginho'nun geri pasında top Aboubakar'da kaldı. Aboubakar ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu.
Aboubakar böylece Beşiktaş formasıyla resmi bir maçta ilk golünü atmış oldu. İlk yarı siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIYA ETKİLİ BAŞLADIK

Beşiktaş, maçın ikinci yarısına etkili başladı. Etkili ataklarla rakip kalede gol bulmaya çalışan temsilcimizde kaleci Fabri 50. dakikada Insigne'nin penaltı atışını kurtardı.

HAKEM İKİNCİ PENALTIYI VERDİ NAPOLİ GOLÜ ATTI

Siyah-beyazlıların baskılı oynadığı maçta Caner'in Mertens'e yaptığı hareket için hakem penaltı kararı verdi.

Rus hakemin bu skandal kararına futbolcularımız tepki gösterirken, Gabbiadini penaltıyı gole çevirdi ve Napoli tekrar beraberliği yakaladı.

ABOUBAKAR TEKRAR SAHNEDE

86. dakikada Qauresma'nın sol taraftan ortasında Aboubakar kale sahasında kafa vuruşunu yaptı. Topu ağlara gönderdi.

Maç Beşiktaş'ın 3-2 galibiyeti ile sona erdi. Siyah-beyazlılar punını 5'e çıkardı ve 2. sıraya yükseldi.

Napoli: 2 - Beşiktaş: 2

Napoli: Reina, Maggio, Chiriches, Koulibaly, Ghoulam, Jorginho, Zielinski, Hamsik, Callejon, Mertens, Insigne

Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Necip Uysal, Hutchinson, Quaresma, Tolgay Arslan, Adriano, Aboubakar

Goller: Dk. 12 Adriano, Dk. 38, Dk. 86 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 30 Mertens, Dk. 68 Gabbiadini (Penaltı) (Napoli)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Hakem Sergey Karasev son düdüğünü çalıyor ve temsilcimiz BEŞİKTAŞ deplasmanda kazanıyor!!!

90.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

90.DK: Temsilcimizde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Necip Uysal oyundan alınırken yerine Anderson Talisca oyuna dahil oluyor.

88.DK: Siyah beyazlılarda Vincent Aboubakar, rakibi Faouzi Ghoulam'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

86.DK: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Temsilcimiz Vincent Aboubakar ile tekrar öne geçiyor!!! Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Ricardo Quaresma ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Vincent Aboubakar kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor!!!

85.DK: Sol kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma sağ ayağının dışı ile ortasını altıpas önüne doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

82.DK: Napoli cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Piotr Zielinski oyundan alınırken yerine Allan Marques oyuna dahil oluyor.

82.DK: Savunmamızda Tosic'in yaptığı hatayı değerlendiren Jose Callejon ceza yayı sağ çaprazından ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

79.DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

76.DK: Hızlı gelişen Napoli atağında Jose Callejon sağ çaprazdan ceza sahasına girerek havadan pasını uzak direğe doğu gönderiyor. Savunmamızın müdahalesi ile direkten dönen topu altıpas alanı içerisinde rövaşata vuruşu ile Manolo Gabbiadini filelere gönderiyor ancak bu gol ofsayt gerekçesi ile değer kazanmıyor.

75.DK: Kara kartallarda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlığı devam eden Tolgay Arslan oyundan alınırken yerine Cenk Tosun oyuna dahil oluyor.

73.DK: Siyah beyazlılarda Tolgay Arslan kısa süreli sakatlık geçiriyor.

71.DK: Sol kanattan gelişen atakta Faouzi Ghoulam ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Dries Mertens kafa vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Fabricio Agosto sol köşeye uzanıyor ve bu topu direğin hemen yanından çıkartıyor.

70.DK: Temsilcimizde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Adriano Correia oyundan alınırken yerine Gökhan İnler oyuna dahil oluyor.

70.DK: Napoli cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jorginho oyundan alınırken yerine Amadou Diawara oyuna dahil oluyor.

69.DK: GOL... Manolo Gabbiadini yerden vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

69.DK: Penaltı vuruşu için topun başına Manolo Gabbiadini geçiyor...

68.DK: Penaltı pozisyonuna itirazlarını sürdüren Caner Erkin sarı kart görüyor.

68.DK: Piotr Zielinski ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor. Gelen topu kontrol etme mücadelesinde Dries Mertens, Caner'in müdahalesi ile yerde kalıyor ve malesef hakem Sergey Karasev bir kez daha penaltı noktasını gösteriyor...

65.DK: Napoli cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Lorenzo Insigne oyundan alınırken yerine Manolo Gabbiadini oyuna dahil oluyor.

63.DK: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken ev sahibi Napoli'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

61.DK: Ricardo Quaresma'nın pası ile topla buluşan Andreas Beck sağ çaprazdan sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

59.DK: Sağ kanattan gelişen atağımızda Ricardo Quaresma ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu noktada hiçbir arkadaşı bulunmuyor.

56.DK: Ev sahibi Napoli kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

53.DK: Temsilcimizde Adriano ise kendisine yapılan faul sonrasında yoğun olarak itiraz ettiği gerekçesi ile sarı kart ile cezalandırılıyor.

53.DK: Napoli'de Christian Maggio, Adriano'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

50.DK: PENALTI KAÇIYOR!!! Lorenzo Insigne sol köşeye yerden vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Fabricio Agosto uzanıyor ve gole izin vermiyor!!!

50.DK: Penaltı vuruşu için topun başına Lorenzo Insigne geçiyor...

49.DK: Piotr Zielinski'nin pası ile altıpas sağ çaprazında topla buluşan Jose Callejon bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Fabricio Agosto'dan dönen top Dries Mertens'in önünde kalıyor. Dries Mertens topu kontrol etmek isterken Fabricio Agosto'nun müdahalesi ile yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Sergey Karasev malesef penaltı noktasını işaret ediyor...

47.DK: Tolgay Arslan'ın pası ile ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinde topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahasına girer girmez sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısı temsilcimizin vuruşu ile başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Sergey Karasev ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

43.DK: Rakibinden topu çalan Tolgay Arslan ceza yayı sağ çaprazından vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

42.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jose Callejon ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu kafa ile karşılıyor.

39.DK: Marek Hamsik'in pası ile topla buluşan Piotr Zielinski ceza yayı sol çaprazından çok sert vuruyor ancak kalecimiz Fabricio Agosto sol köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.

38.DK: GOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!! Siyah beyazlılar Vincent Aboubakar ile tekrar öne geçiyor!!! Savunmanın yaptığı pas hatasını değerlendiren Vincent Aboubakar kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve ceza yayı sol çaprazından ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor. Bu topa kaleci Pepe Reina'nın müdahalesi yetersiz kalıyor ve top filelerle buluşuyor.

34.DK: Caner Erkin sol kanatta topla buluşuyor ve ortasını penaltı noktasına doğru hareketlenen Vincent Aboubakar'a gönderiyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

32.DK: Sağ kanattan gelişen atağımızda Ricardo Quaresma ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak bu top savunmadan sekerek kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

30.DK: GOL... Napoli, Dries Mertens ile beraberliği yakalıyor. Havadan savunma arkasına atılan uzun pası sağ kanatta kontrol eden Jose Callejon ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inerek yerden pasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Dries Mertens yerden vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

29.DK: Napoli bir kez daha gole çok yaklaşıyor. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Lorenzo Insigne ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmamızda Dusko Tosic bu topa son anda müdahale ediyor. Boşta kalan top ceza sahası içi sol tarafında tekrar Lorenzo Insigne'nin önünde kalıyor. Lorenzo Insigne ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Dries Mertens kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

26.DK: Sağ kanattan gelişen Napoli atağında Dries Mertens ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu karşılıyor.

23.DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

20.DK: Savunmamızın yaptığı pas hatasını değerlendiren Piotr Zielinski ceza yayı sağ çaprazında bekletmeden sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

18.DK: Hızlı gelişen Napoli atağında Lorenzo Insigne havadan pasını ceza sahası içi sol tarafına hareketlenen Dries Mertens'e gönderiyor. Dries Mertens gelen topa bekletmeden sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Fabricio Agosto gole izin vermiyor.

16.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Faouzi Ghoulam ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu kafa ile karşılıyor.

13.DK: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!! Temsilcimiz Adriano Correia'nın golü ile öne geçiyor!!! Tolgay'ın havadan pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Ricardo Quaresma son çizgiye inmeden ortasını yerden uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Adriano Correia vuruyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

10.DK: Temsilcimiz kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

8.DK: Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Faouzi Ghoulam doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top savunmaya çarparak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

6.DK: Topla birlikte ceza yayı sağ çaprazına sokulan Dries Mertens yerden vuruşunu yapıyor ancak top doğrudan kaleci Fabricio Agosto'nun üzerine doğru gidiyor.

4.DK: Napoli gole çok yaklaşıyor... Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan korner sonrasında Faouzi Ghoulam pasını yerden penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Dries Mertens bekletmeden sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

3.DK: Tolgay Arslan'ın ceza yayı sağ tarafında çaldırdığı topu kontrol eden Dries Mertens ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inmeden vuruşunu yapıyor ancak bu top savunmamıza çarparak dışarı gidiyor.

1.DK: Müsabaka İtalya temsilcisi Napoli'nin vuruşu ile başlıyor.

- Oyuncular sahadaki yerlerini alıyorlar. Şampiyonlar Ligi seremonisinden sonra mücadele başlayacak.

- Napoli'de ise sakatlıkları bulunan Arkadiusz Milik ve Raul Albiol dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

- Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Oğuzhan Özyakup bu akşam takımını yalnız bırakacak.

- Kara kartallar İtalyan temsilcilerine karşı oynadığı 11 Avrupa Kupası müsabakasının 9'unu kaybederken 2'sinde berabere kaldı. Rakip filelere gönderdiği 6 gole karşılık ise kendi kalesinde 24 gol gördü.

- İtalyan temsilcisi Napoli ve temsilcimiz Beşiktaş UEFA turnuvaları kapsamında ilk kez karşı karşıya geliyor.

- B Grubunun ikinci maçında İstanbul'da Dinamo Kiev ile karşılaşan kara kartallar ilk yarıda Quaresma'nın golü ile öne geçmesine rağmen ikinci yarıda Tsygankov'un ayağından gelen Kiev temsilcisinin golüne engel olamamıştı.

- Siyah beyazlılar grubun ilk maçında deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile karşı karşıya gelmiş ve bu maçtan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı. Temsilcimizin golünü 90. dakikada frikikten Talisca kaydetmişti.

1.DK: Müsabaka İtalya temsilcisi Napoli'nin vuruşu ile başlıyor.

- Oyuncular sahadaki yerlerini alıyorlar. Şampiyonlar Ligi seremonisinden sonra mücadele başlayacak.

- Geride bıraktığımız 2 hafta sonunda kara kartallar topladığı 2 puan ile 2. sırada yer alırken İtalyan temsilcisi Napoli ise topladığı 6 puan ile B Grubunun zirvesinde bulunuyor.

- San Paolo Stadyumu'nda oynanacak müsabakada Rusya Futbol Federasyonu'ndan hakem Sergey Karasev düdük çalacak.

- UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, İtalya deplasmanında Napoli ile karşı karşıya geliyor.

İLK 11'LER

Napoli: José Callejón, Jorginho, Christian Maggio, Dries Mertens, Marek Hamsik, Piotr Zielinski, Vlad Chiriches, 24 Lorenzo Insigne, José Reina, Kalidou Koulibaly, Faouzi Ghoulam

Beşiktaş: Fabri, Adriano, Dusko Tosic, Ricardo Quaresma, Vincent Aboubakar, Atiba Hutchinson, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Marcelo, Andreas Beck, Caner Erkin

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda temilsimiz Beşiktaş, deplasmanda Napoli ile karşı karşıya geliyor. Başlama saati 21:45 olan mücadeleyi Rusya Futbol Federasyonu’ndan Segey Karasev yönetiyor.