Barcelona Şampiyonlar Ligi'nden ayrılıyor

Barcelona Şampiyonlar Ligi'nden ayrılıyor

Barcelona ve Premier Lig'in 5 takımı UEFA ve FIFA'yı şoke eden bir karara imza attı.

Barcelona, Premier Lig'in 5 takımı 'Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City ve Liverpool'un' Şampiyonlar Ligi'nden ayrılıp Avrupa Süper Ligi'ne katılmasına destek vererek UEFA ve FIFA'yı şaşırttı.

Barcelona finanstan sorumlu başkanı Susana Monje, La Vanguardia'ya yaptığı açıklamada "Kulüplerin kontrolünde olacak Avrupa Ligi'ni desteklemeliyiz. Şu anda UEFA ve FIFA'nın her dediğini yapmak zorundayız. Biz kulüplerin kontrolü ele geçirmelerini destekliyoruz." açıklamasında bulundu.
 
Bayern Münih başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Süper Lig konusunda diğer az gelirli takımların bundan zarar göreceğini ve lokal liglerin nasıl ayakta  kalacağını düşünmemiz gerekir" dedi.
 
Bu konuda pep Guardiola "Büyük takımların Şampiyonlar Ligi'nden ayrılmalarını etraflı bir şekilde düşünmemiz gerekiyor. Örneğin; Bundesliga, Bayern Münih olmadan nasıl bir lig olacak veya İspanya Ligi Barcelona ve Real olmadan nasıl bir lig olacak. Lokal ligler ülke kültürünü yansıtır. Bu nedenle UEFA ve FIFA olmadan bu organizasyonun gerçekleşeceğinin zor olduğunu düşünüyorum" sözlerini sarf etti.
 
Fanatik