İlk raunt İspanyolların

İlk raunt İspanyolların
Güncelleme:

Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Sevilla'ya evinde 2-1 mağlup oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında İspanyol devi Sevilla'yı konuk eden Medipol Başakşehir, yoğun yağış altında oynanan karşılaşmada rakibine 2-1 mağlup oldu.

Karşılaşma boyunca yağan sağnak yağmur sahadaki oyuncular için şartları zorlaştırsa da tribünleri dolduran taraftarlar keyifli bir müsabakaya tanıklık etti.

İspanyol temsilcisi 16. dakikada sol bek Sergio Escudero'nun sol çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla 1-0 öne geçerken ilk yarı bu skorla noktalandı. Temsilcimiz ikinci 45 dakikada baskısını artırırken 64'te Mahmut Tekdemir'in muhteşem ara pasında topla buluşan Eljero Elia kaleci Rico'nun bacakları arasından topu filelere gönderdi ve skoru eşitledi: 1-1.

Temsilcimizi üzen gol ise 84'te geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Navas'ın çevirdiği topta Ben Yedder şık bir topuk vuruşuyla golü buldu ve tabelayı belirledi: 2-1. Müsabakada taraftarlar yağmura rağmen takımlarına var güçleriyle destek oldu.

ADEBAYOR VE CLİCHY 10 SENE SONRA BİRLİKTE SEVİLLA'YA KARŞI 

Medipol Başakşehir'in yıldız oyuncuları Emmanuel Adebayor ve Gael Clichy, 10 sene sonra Sevilla'ya karşı bir kez daha sahaya çıktı. 


2007-2008 sezonunda Arsenal forması giyen iki futbolcu, Şampiyonlar Ligi grup maçında İngiliz ekibinin 3-0 kazandığı maçta görev almıştı.


Adebayor, 2010-2011 sezonunda da Real Madrid forması ile Kral Kupası'nda Sevilla'ya karşı forma giydi. O maçı, başkent ekibi 2-0 kazanmıştı. 

BERİZZO İLK RESMİ MAÇINDA 

Sevilla, yeni teknik direktörü Eduardo Berizzo yönetiminde ilk resmi maçına Medipol Başakşehir karşısında çıktı. 

Jorge Sampaoli ile yollarını ayırdıktan sonra göreve bir başka Arjantinli Berizzo'yu getiren Sevilla, yeni teknik direktörü yönetiminde 7 hazırlık maçı oynadı.

İspanyol ekibi bu maçlarda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Seçiniz...