Beşiktaş Avrupa'da tarih yazıyor !

Beşiktaş Avrupa'da tarih yazıyor !
Güncelleme:

Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı ilk maçta deplasmanda Porto'yu 3-1 mağlup eden Beşiktaş, ikinci maçında da Alman temsilcisi Leipzig'i evinde 2-0 yenerek puanunu 6'ya çıkardı.

Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda temsilcimiz Beşiktaş, geçen sezon Bundesliga’yı 2. bitiren Leipzig’i evine eli boş gönderdi. Siyah-beyazlılar, rakibini sahasında 2-0 yenerek Devler Ligi’ne 6 puana yükseldi.

Maça harika başlangıç yapan temsilcimiz, rakibine top yüzü göstermedi. Kanatlardan ortalarla tehlikeli olan Beşiktaş, 11. dakikada Cenk'in sol kanatan ceza sahası içine girerek verdiği pasta penaltı üzerinde topla buluşan Babel'in şutuyla 1-0 öne geçti.

Orta sahada topa hakim olan temsilcimiz, 30 dakika sonra vites küçülttü. Leipzig’in baskın olduğu dakikalarda Quaresma ve Talisca sahneye çıktı! Portekizli yıldızın rakiplerini geçerek yaptığı şık ortaya aynı güzellikte Talisca kafa vuruşu yaparak kaleci Gulasci çaresiz bıraktı: 2-0.

İkinci yarıda ise başa baş oyun vardı. İki takım da girdiği tehlikeli pozisyonları gole çeviremezken, Alman ekibi kalemizde gole yaklaştığı pozisyonlarda kaleyi bulamadı.

Maçın 60. dakikasında ise Vodafone Park’ta ışıkların gücü gitti. Stadın aydınlatması yarı yarıya azalınca oyuncular yaklaşık 12-13 dakikalık duraklamadan sonra oyuna geri döndü.

Beşiktaş 2. hafta sonunda 6 puanla liderliğini sürdürdü. Leipzig ise 1 puanda kaldı. Grubun diğer maçında Porto, Monaco’yu deplasmanda 3-0 yenerek 3 puana yükseldi. Fransız ekibi de 1 puanda kaldı.

Siyah-beyazlılar 17 Ekim’de Monaco deplasmanına çıkacak.

Taraftarlardan Caner Erkin'e büyük destek 
Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının önemli karşılaşmasında tribünleri tamamen doldurdu. Siyah-beyazlılar, karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan ekiplerinde öncelikle Caner Erkin'i tribünlere çağırdı. Taraftarlar, Caner Erkin'i alkışlarla desteklerken, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu'ya tepki gösterdi.

Beşiktaşlı taraftarlar, mücadelenin hemen öncesinde tüm oyuncuları tribünlere çağırarak moral verdi. Leipzigli 100 kadar taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.  Bu arada UEFA Gençlik Ligi'nde Beşiktaş ile Leipzig arasında oynanan maç, 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Leipzig'den 2 uçak dolusu taraftar
Şampiyonlar Liginde Beşiktaş'ın rakibi Laipzig Almanyadaki taraftarları ile geldi. 2 özel uçak dolusu taraftarı getiren Jolly Tour yetkilileri " Almanya'dan yoğun talep vardı ancak 2 uçak bulabildik. Beşiktaş maçına büyük ilgi gösterdiler' dedi.

Tolgay Arslan'ın vefası
Alman Liginde yer alan Türkiyemspor Hocası Lars Mrosko Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Tolgay Arslanın daveti üzere Beşiktaş-RB Leibzig maçına geldi.Tolgay Arslan yakın dostu ve eğitiminde destek gördüğü Mrosko'yu İstanbul'da 2 gün misafir etti.

Efsaneler tribünde
Beşiktaş'ın efsane futbolcu ve Kaptanları Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman Şampiyonlar Liginde Beşiktaş Laipzig maçını tribünden izlediler. Siyah beyazlı taraftarlar kaptanlar ile fotoğraf çektirme yarışına girdiler.

Seçiniz...