Beşiktaş Napoli'yi elinden kaçırdı !

Beşiktaş Napoli'yi elinden kaçırdı !

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, İtalyan temsilcisi Napoli'yi konuk etti: 1-1

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş sahasında İtalya ekibi Napoli ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından grupta Beşiktaş 6 puana, Napoli de 7 puana yükseldi.

Goller: Dk. 79 Ricardo Quaresma (Penaltıdan) (Beşiktaş); Dk. 82 Marek Hamsik (Napoli)

MAÇTAN NOTLAR

Şenol Güneş'ten 5 değişiklik


UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. haftasında İtalya'nın Napoli takımını konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, yaşanan sakatlıklar sonrası Spor Toto Süper Lig'deki Gençlerbirliği maçına göre önemli değişiklikler yaptı. Süper Lig'deki Antalyaspor maçında Caner Erkin'i kaybeden ve Gençlerbirliği karşısında da Anderson Talisca ile Necip Uysal'ın sakatlığı nedeniyle bu oyunculardan yoksun kalan siyah-beyazlı ekip, son resmi karşılaşmaya göre 5 farklı oyuncuyla Napoli maçına çıktı. Napoli maçında sakatlanan ve Antalyaspor ile Gençlerbirliği karşılaşmalarında forma giyemeyen Gökhan İnler, sakatlığının geçmesinin ardından İtalya temsilcisiyle yapılan ikinci karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı.

Forvette Vincent Aboubakar oynadı

Şenol Güneş, Napoli ile oynanan ilk maçta olduğu gibi forvet hattında Vincent Aboubakar'a görev verdi. İtalya'daki karşılaşmada iki gol kaydeden ancak Gençlerbirliği mücadelesinde ikinci yarıda oyuna dahil olan Aboubakar, ikinci karşılaşmada da takımı adına gol aramak üzere ilk 11'de oynadı.

Luiz Rhodolfo ilk 11'de görev aldı

Siyah-beyazlı ekipte savunmanın göbeğinde şans bulan Brezilyalı futbolcu Luiz Rhodolfo, 266 gün sonra Beşiktaş formasıyla bir resmi maçta ilk 11'de görev aldı. Geçen sezon başında transfer edilen ancak Süper Lig'de 7 Şubat 2016'da Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Rhodolfo, Napoli karşısında Marcelo ile savunmanın göbeğinde oynadı. Bu sezon Gençlerbirliği ve Atiker Konyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olan Rhodolfo, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk üç maçta yedekler arasında yer almıştı. Beşiktaş'ta son Avrupa kupası maçını geçen sezon Sporting Lizbon karşısında oynayan Luiz Rhodolfo, böylece siyah-beyazlı formayla ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini yaşadı.

Atiba Huthcinson kaptan olarak çıktı

Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği maçı kadrosunda yer almayan Atiba Hutchinson, iyileşmesinin ardından Napoli mücadelesinde kaptan olarak sahaya çıktı. Hutchinson, Gökhan İnler'in yanında savunmaya destek olmaya çalıştı. Teknik direktör Güneş, son lig karşılaşmasında ilk 11'de oynattığı Gökhan Gönül'ü yedek soyundurup bu oyuncunun yerine sağ bekte Andreas Beck'e görev verdi.

Dusko Tosic sol bekte başladı

Caner Erkin'in sakatlığı sonrası stoperde istikrarlı futboluyla taraftarların sevgisini kazanan Dusko Tosic'in, görev yeri değişti. Savunmanın göbeğinde Marcelo ile iyi bir uyum sağlayan Tosic, Napoli maçında sol bekte görev alırken, Adriano Correia bu oyuncunun önünde takıma katkı vermeye çalıştı. Beşiktaş'ta kalede yine Fabricio Agosto Ramirez yer alırken, Anderson Talisca'nın sakatlığı sonrası hücuma dönük orta saha görevini Tolgay Arslan yerine getirdi. Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu Ricardo Quaresma ise orta sahanın sağında şans buldu.

Oğuzhan Özyakup yedekler arasında yer aldı

Beşiktaş'ın Galatasaray ile yaptığı karşılaşmada yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süredir takımından ayrı kalan Oğuzhan Özyakup, Napoli maçında yedekler arasında yer aldı. Oğuzhan, yaşadığı sakatlığın ardından Süper Lig'de Çaykur Rizespor, Kayserispor, Antalyaspor, Gençlerbirliği ile Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ve Napoli maçlarını kaçırmıştı. Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçında ilk 11'de görev verdiği Gökhan Gönül'ün yanı sıra Olcay Şahan ve Cenk Tosun'u yedek soyundurdu. Siyah-beyazlı takımda ayrıca Tolga Zengin, Kerim Frei ve Atınç Nukan da yedekler arasında bulundu.

Napoli taraftarları sıkı arandı

İki takım arasında oynanan karşılaşmayı takip etmek üzere bir gün önce gelen Napoli taraftarları, Atatürk Havalimanı'na götürülerek bugün İstanbul'a ulaşanlarla birlikte Vodafone Arena'ya getirildi. İtalyan taraftarlar, sıkı bir aramanın ardından tribünlere alınırken, Napolilerin buna tepki gösterdiği ve protesto amacıyla maçtan önce tribünlerden ayrılmak istediği öğrenildi. Emniyet güçlerinin buna izin vermediği kaydedildi.

Vodafone Arena tamamen doldu

Beşiktaşlı taraftarlar, grupta 5 puanla iddialı durumda olan takımlarına büyük destek verdi. Siyah-beyazlılar, Vodafone Arena tribünlerini tamamen doldururken, mücadeleyi 40 bine yakın taraftar izledi. Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi İtalya'nın bir başka takımı Juventus lehine tezahüratlarda bulundu.

BEŞİKTAŞ: 1 - NAPOLI: 1

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Mark Clattenburg, Jake Collin, Simon Bennett (İngiltere)

Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo, Rhodolfo, Tosic (Dk. 23 Cenk Tosun), Hutchinson, Gökhan İnler, Quaresma, Tolgay Arslan, Adriano, Aboubakar
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Napoli: Reina, Hysaj, Maksimovic, Koulibaly, Ghoulam, Allan, Jorginho, Hamsik, Callejon, Gabbiadini, Insigne
Teknik Direktör: Maurizio Sarri

Goller: Dk. 79 Ricardo Quaresma (Penaltıdan) (Beşiktaş); Dk. 82 Marek Hamsik (Napoli)

MAÇIN ÖZETİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

 

90'Hızlı gelişen Napoli atağında orta sahadan aldığı topla süratle ilerleyen Dries Mertens ceza yayının hemen gerisinden şutunu çekiyor ancak kaleci Fabricio Agosto yatarak bu şutu kurtarmayı başarıyor.

90'Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

89'Adriano'nun uzun pasıyla sol kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma rakibi, Elseid Hysaj'dan sıyrıldıktan sonra ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak bu orta kaleci Pepe Reina'da kalıyor.

87'Çıkarken kaptırdığımız pozisyon sonrasında sol kanatta topla buluşan Faouzi Ghoulam pasını Dries Mertens'e gönderiyor. Dries Mertens, ceza yayı üzerinden şutunu çekiyor ancak top savunmamızdan geri geliyor.

83'Cenk Tosun, rakibi Piotr Zielinski'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

82'Dries Mertens, golde asist yapan oyuncu oluyor.

82'GOL! Napoli, Marek Hamsik ile maçta durumu eşitliyor.

81'İtalya temsilcisi 3. ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Allan Marques oyundan alınırken, Piotr Zielinski yerine oyuna dahil oluyor.

79'Napoli golden sonra oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Amadou Diawara, Jorginho'nun yerine oyuna dahil oluyor.

79'GOOOOOOOOLLLLL!!! Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın penaltı atışıyla maçta 1-0 öne geçiyor. Penaltı atışı için topun başına geçen Ricardo Quaresma, kaleci Pepe Reina'nın sağına doğru çok sert bir şut çekiyor. Pepe Reina, doğru köşeyi tahmin etsede top ağlarla buluşuyor.

78'Penaltı atışı için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor.

77'Beşiktaş penaltı kazanıyor ! Sağ kanatta topla buluşan Vincent Aboubakar ortasını ceza alanına göndermek istiyor ancak ceza alanı içinde Nikola Maksimovic topu eliyle kontrol ediyor ve hakem Mark Clattenburg tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor.

76'Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşu için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ceza alanı arka tarafına gönderdiği ortasını iyi kontrol eden Oğuzhan Özyakup topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak bu şut savunmadan geri geliyor.

74'Sağ kanattan Elseid Hysaj ortasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderiyor. O noktada Jose Callejon, topun gelişine şutunu çekiyor ancak top altıpasın önündeki Marek Hamsik'e çarpıyor ve kalecimiz Fabricio Agosto'da kalıyor.

73'Sol kanattan Jose Callejon köşe vuruşunu kullanmak için topun başına geçiyor. Jose Callejon'un ön direğe gönderdiği ortasında hava topu mücadelesinde Dries Mertens, kaleci Fabricio Agosto'ya faul yapıyor.

69'Sol kanattan gelişen atakda topla buluşan Faouzi Ghoulam yerden pasını Dries Mertens'e atıyor. Mertens'de bekletmeden pasını ceza sahası çizgisi üzerindeki takım arkadaşı Lorenzo Insigne'ye atıyor. Lorenzo Insigne, hafif sol çaprazdan topun gelişine sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak bu şut farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

66'Defansımızın arkasına uzun atılan topu ceza sahası içi sağ çaprazında kontrol eden Jose Callejon ofsayta yakalanıyor.

66'Temsilcimiz oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Oğuzhan Özyakup, Gökhan İnler'in yerine oyuna dahil oluyor.

63'Napoli maçta ilk oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Manolo Gabbiadini oyundan alınırken, Dries Mertens yerine oyuna dahil oluyor.

63'Sol kanattan Lorenzo Insigne arka direğe doğru sert bir orta gönderiyor ancak bu top doğrudan auta gidiyor.

61'Maçın 3'de 2'lik bölümü geride kalırken topla oynama yüzdelerinde Napoli'nin az da olsa üstünlüğü bulunuyor.

57'Jorginho, rakibi Vincent Aboubakar'a arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

51'Manolo Gabbiadini'nin pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Jose Callejon, aşırtma bir vuruş deniyor ancak top direğin dibinden auta çıkıyor.

49'Sol kanada atılan pasa hareketlenmek isteyen Ricardo Quaresma ofsayta yakalanıyor.

48'Jose Callejon'un sol taraftan kullandığı köşe vuruşu doğrudan auta çıkıyor.

47'Orta sahanın ortasında Gökhan İnler rakibi, Jose Callejon'e yaptığı faul sonrasında maçta ilk sarı kartı gören isim oluyor.

47'Orta sahanın sol kanadından kazandığımız serbest vuruş için topun başına geçen Ricardo Quaresma ortasını ceza yayı üzerine doğru gönderiyor ancak Napoli savunması topu uzaklaştıran isim oluyor.

46'Mark Clattenburg ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya siyah beyazlılar başlıyor.


45'Hakem Mark Clattenburg ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı golsüz sona eriyor.

45'Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

43'Ceza sahası önünde iyi paslaşmalarımız sonrasında sağ kanatta topla buluşan Andreas Beck, yerden pasını kale ağzına doğru gönderiyor ancak Napoli savunmasında Kalidou Koulibaly topu uzaklaştıran isim oluyor.

41'Sağ kanattan Jose Callejon ortasını ceza sahasımızın içi sol tarafına doğru gönderiyor. O noktada Lorenzo Insigne topun gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin hemen yanından auta gidiyor.

40'Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Vincent Aboubakar sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak kaleci Pepe Reina üzerine gelen bu şutu kolay bir şekilde kontrol ediyor.

38'Maçın bu bölümlerinde karışılıklı yapılan fauller nedeniyle iki ekipde pozisyon üretmekte zorlanıyor.

34'Manolo Gabbiadini'nin ara pasına hareketlenen Lorenzo Insigne ceza yayı üzerinde ofsayta yakalanıyor.

31'Ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan Gökhan İnler kaleye şansını deniyor ancak top Napoli savunmasından geri geliyor.

29'Beşiktaş gole çok yaklaşıyor ! Sol kanattan Ricardo Quaresma, ortasını ön direğe doğru gönderiyor.O noktada Kalidou Koulibaly topu uzaklaştıramıyor ve top Atiba Hutchinson'ın önünde kalıyor. Atiba, ceza sahası içi sol çaprazından çok sert bir şut çekiyor ancak top yan kale direğine çarpıp auta gidiyor.

26'Sağ kanattan Napoli köşe vuruşu kazanıyor. Köşe atışı için topun başına geçen Jose Callejon ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Adriano Correia topu kafayla uzaklaştıran isim oluyor.

24'Temsilcimizde zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Maçın 13.dakikasında sakatlanan Dusko Tosic oyundan alınırken, Cenk Tosun yerine oyuna dahil oluyor.

21'Sol kanatta Tolgay Arslan rakibinden çok güzel sıyrıldıktan sonra ortasını penaltı noktasının hemen soluna doğru gönderiyor. Bu noktada Vincent Aboubakar topun gelişine şutunu çekmeyi başarıyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

16. DK: Fabricio Agosto'nun degajıyla orta sahada topla buluşan Vincent Aboubakar ofsayta yakalanıyor.

13. DK: Ceza sahası dışı sağ tarafından gelişen atakta topla buluşan Elseid Hysaj ortasını penaltı noktasının hemen soluna doğru gönderiyor. Bu noktada Jose Callejon topun gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

9. DK: Sol kanatta topla buluşan Marek Hamsik ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmamızda Marcelo Guedes topu uzaklaştıran isim oluyor.

6. DK: Orta sahadan defansın arkasına uzun gönderilen topu kontrol eden Vincent Aboubakar'ın ceza sahası içi sağ çaprazından çektiği şut ağlarla buluşuyor ancak daha öncesinde Aboubakar topu önüne alırken rakibi, Kalidou Koulibaly'e faul yapıyor.

4. DK: Orta sahada topla buluşan Gökhan İnler topu ceza alanı sol tarafına doğru şişiriyor ancak Vincent Aboubakar'dan önce Napoli savunması topu uzaklaştırıyor.

2. DK: Marek Hamsik'in pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Manolo Gabbiadini ofsayta yakalanan isim oluyor.

2. DK: Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Faouzi Ghoulam son çizgiye indikten sonra ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Manolo Gabbiadini savunmamıza rağmen topa vurmayı başarıyor ancak kaleci Fabricio Agosto bu şutu kurtarmayı başarıyor.

1. DK: İngiliz hakem Mark Clattenburg maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Napoli başlıyor.

-İki takım oyuncuları ve hakemler sahaya çıkıyor. Müsabaka Şampiyonlar Ligi seremonisinin ardından başlayacak.

-Kara kartallar, Avrupa kupaları maçlarında İstanbul'da oynadığı son 12 maçın sadece birinde sahadan yenilgiyle ayrıldı.

-Napoli'de ise Arkadiusz Milik ile Raul Albiol sakatlıkları dolayısıyla bu akşam takımlarını yalnız bırakacaklar.

-Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Caner Erkin bu akşam Napoli karşılaşmasında forma giyemeyecek.

-Temsilcimiz, Napoli ile deplasmanda oynadığı harika oyun ile rakibini 3-2 yenmeyi başarmıştı. O maçın golleri 12.dakikada Adriano, 38 ve 86. dakikalarda Vincent Aboubakar'dan gelmişti.

-Geride bıraktığımız 3 maç sonunda kara kartallar topladığı 5 puan ile 2. sırada yer alırken, Napoli ise topladığı 6 puanla B Grubunun zirvesinde bulunuyor.

-Vodafone Arena Stadyumu'nda saat 20:45'de başlayacak olan mücadeleyi İngiltere Futbol Federasyonu'ndan hakem Mark Clattenburg yönetecek.

-UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, İtalyan temsilcisi Napoli'yi konuk ediyor.