Cenk Tosun'un rekor gecesi

Cenk Tosun'un rekor gecesi
Güncelleme:

Cenk Tosun 1 gol daha atarsa Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki en skorer ismi olacak...

Devler Ligi’nde Beşiktaş formasıyla 2 sezonda 4 gol atan Cenk Tosun, rakip fileleri 1 kez daha havalandırması halinde bu turnuvada Kartal’ın en skorer ismi olacak.

Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en büyük kozu olan Cenk Tosun, takımının Fransa temsilcisi Monaco ile yapacağı karşılaşmaya rekor için çıkacak. Siyah-Beyazlı formayla son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi’nde 4 kez fileleri havalandıran Cenk Tosun, Monaco karşısında oynaması ve aynı başarıyı göstermesi durumunda Avrupa’nın bu büyük futbol organizasyonunda Beşiktaş’ın en golcü oyuncusu unvanını ele geçirecek. Şampiyonlar Ligi’nde son 2 sezonda 4 kez gol sevinci yaşayan ve Kartal’ın eski oyuncusu Oktay Derelioğlu ile bu unvanı paylaşan Cenk, Monaco karşısında bir gol bulduğu takdirde bu unvanın tek sahibi olacak.

Avrupa’da Oktay zirvede

Siyah-Beyazlı formayla şu ana dek 10 gol bulan Cenk Tosun, takımın Avrupa’daki en golcü sıralamasında 4. sırada bulunuyor. Beşiktaş’ın Monaco ile deplasmanda yaptığı maçta 2 kez fileleri havalandıran Cenk, 11 gollü Ricardo Quaresma ile 12 defa gol sevinci yaşayan Bobo’ya biraz daha yaklaştı. Cenk Tosun, Quaresma’nın son dönemlerdeki gibi sessiz kalması halinde atacağı 1 golle takım arkadaşını yakalayacak. Beşiktaş’ın Avrupa’daki en golcü sıralamasında 14 golle Oktay Derelioğlu önde bulunuyor.