Galatasaray aslında Madrid'e gitmemiş !

Galatasaray aslında Madrid'e gitmemiş !

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi için tamam ya da devam maçında Madrid'de yokları oynadı.

Atletico karşısında 90 dakika boyunca varlık gösteremeyen sarı kırmızılı ekip rakip kaleye sadece 1 kez isabetli şut çekebildi.

Galatasaray, C Grubu'nda ilk 2 sırada yer alıp bir üst tura çıkma şansını devam ettirmek için çıktığı Vicente Calderon'un çimlerinde varlık gösteremedi.

Karşılaşmanın ilk yarısında rakip kaleye sadece 1 şut çekebilen onda da isabetsiz olan Galatasaray, 2. yarıda da rakip kaleye sadece 2 şut çıkartırken toplam 3 şutta sadece 1 kez kaleyi tutturabildi. Buna karşın rakip Atletico, Galatasaray kalesine 24 kez şut çekerken bunların 11'inde isabet buldu.

Ev sahibi ekip Galatasaray ceza sahasına toplam 27 orta gönderirken Galatasaray sadece 1 orta yapabildi ve bunda da isabet kaydedemedi.

Hücum alanındaki bu etkisizlik yine gol pozisyonları istatistiğiyle de ortaya çıktı. Atletico 8 kez gol pozisyonuna girerken Galatasaray sadece 1 kez rakip ceza sahasında gol pozisyonu üretebildi.

İspanyol ekip 666 pasta 523 isabet bulurken Galatasaray 417 pas yapıp bunların 286'sında isabet bulabildi. Bu oran da topla oynama oranlarına yansıdı; %58'e %42.

Hürriyet