Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'le ölüm kalım maçına çıkan Galatasaray, Vicente Calderon'da 2-0 mağlup oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun 5. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Atletico Madrid ile karşı karşıya geldi. Vicente Calderon'da oynanan mücadelede sarı-kırmızılı temsilcimiz İspanyol rakibine 2-0 mağlup olarak Devler Ligi'ne veda etti. Bu sonucun ardından Atletico Madrid ile Benfica gruptan çıkmayı garantilerken, Galatasaray ise son hafta maçında İstanbul'da Astana ile karşı karşıya gelecek ve Kazak rakibine yenilmemesi halinde yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Goller: Dk. 13 ve 65 Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'le ölüm kalım maçına çıkan Galatasaray, Vicente Calderon'da 2-0 mağlup oldu.
 
Bu yenilgiyle Devler Ligi'nde tur şansını kaçıran Cim Bom, son maçta Astana'dan en az 1 puan alırsa UEFA Avrupa Ligi biletini alacak.

Yeni teknik direktörü Mustafa Denizli'nin tribünden izlediği maça tutuk başlayan Aslan, 13. dakikada Griezmann'ın kafa golüyle 1-0 geriye düştü.

Devre bu skorla geçilirken, 2. yarıda da beklenende uzak bir Galatasaray vardı. Savunmada büyük hatalar yapan Cim Bom, 65. dakikada Griezmann'ı bir kez daha boş bırakınca Fransız yıldız, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

İlerleyen dakikalarda Muslera'nın kritik kurtarışları farkın açılmasını engellerken 90 dakika Atletico'nun 2-0'lık üstünlüğü ile geçildi.

Bu skorla 10 puana yükselen Atletico Madrid ve aynı puana sahip Benfica, son maçlar öncesinde gruptan çıkmayı garantiledi. 4 puanda kalan Galatasaray ise Astana ile son maçta UEFA Avrupa Ligi için mücadele edecek.

ATLETICO MADRID: 2 - GALATASARAY: 0

Stat: Vicente Calderon (İspanya)
Hakemler: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Atletico Madrid: Oblak, Gamez, Gimenez, Godin, Filipe, Tiago, Gabi, Koke, Carrasco, Griezmann, Fernando Torres
Teknik Direktör: Diego Simeone

Galatasaray: Muslera, Denayer (Dk. 25 Olcan Adın), Semih Kaya, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Sabri Sarıoğlu, Bilal Kısa, Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski
Antrenör: Claudio Taffarel

Goller: Dk. 13 ve 65 Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Hakem Nicola Rizzoli müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

90. DK: Sol çaprazdan ceza sahasına giren Fernando Torres son çizgiye inmeden topu altıpas alanına doğru çeviriyor. Savunmamızdan seken top penaltı noktasının gerisindeki Oliver Torres'de kalıyor. Oliver Torres sağ ayağı ile plase vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera uzanıyor ve gole izin vermiyor.

88. DK: Gabi'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Koke son çizgiye inmek istiyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

86. DK: Filipe Luis'in pası ile ceza sahası sol çaprazı dışında topla buluşan Fernando Torres vuruşunu yapıyor ancak top savunmamızdan sekerek şiddetini kaybediyor ve Muslera çıkarak bu topa sahip oluyor.

77. DK: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Filipe Luis takım arkadaşı Torres ile duvar pası yapıyor ve ön direkteki arkadaşı Koke'yi görüyor. Gelen topa hareketlenen Koke vuruşunu yapıyor ancak Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

75. DK: Madrid ekibinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Tiago Mendes oyundan alınırken yerine Saul Niguez oyuna dahil oluyor.

74. DK: Fernando Torres ceza yayının gerisinde topla buluşuyor ve bekletmeden yerden sert vuruyor ancak Muslara bir kez daha gole izin vermiyor.

63. DK: Sarı kırmızılılarda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bilal Kısa oyundan alınırken yerine Umut Bulut oyuna dahil oluyor.

62. DK: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken ev sahibi Atletico Madrid'in topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

59. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Koke pasını altıpas sağ çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Fernando Torres yerden vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

57. DK: Kullanılan serbest vuruşta Koke doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

56. DK: Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Yannick Ferreira-Carrasco, rakibi Olcan'ı geçmek isterken yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında faulü işaret eden hakem Nicola Rizzoli, Olcan'ı sarı kart ile cezalandırıyor.

55. DK: Topla birlikte sol kanattan hareketlenen Yannick Ferreira-Carrasco ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmamızda Semih bu topu kafa ile karşılıyor.

52. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Koke ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak gelen topa hareketlenen Diego Godin istediği kafa vuruşunu yapamıyor ve top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

50. DK: Hızlı gelişen Atletico Madrid atağında Fernando Torres'in pası ile sağ çaprazda topla buluşan Jesus Gamez ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Koke vuruşunu yapıyor ancak Muslera gole izin vermiyor.

46. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gabi ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Jose Gimenez kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Atletico Madridli futbolcuların vuruşu ile başlıyor.

45. DK: Hakem Nicola Rizzoli ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

43. DK: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Gabi ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu karşılıyor.

40. DK: Ceza yayı sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Antoine Griezmann doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajdan geri geliyor.

37. DK: Savunmada Sabri'nin yaptığı pas hatasını değerlendiren Filipe Luis sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

33. DK: Ceza sahası sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Gabi ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Jose Gimenez kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

31. DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi Atletico Madrid'in topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

28. DK: Orta alanda hava topu mücadelesinde temsilcimizde Jem Karacan, rakibi Tiago Mendes'e faul yapıyor. Pozisyon sonrasında Tiago Mendes kısa süreli sakatlık geçiriyor.

25. DK: Sarı kırmızılılarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Jason Denayer oyundan alınırken yerine Olcan Adın oyuna dahil oluyor.

24. DK: Temsilcimizde Jason Denayer sakatlık geçiriyor ve sağlık ekibi tarafından sedye ile saha dışına taşınıyor.

22. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gabi ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Diego Godin yükseliyor ve kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

20. DK: Koke ceza yayı sol çaprazında topla buluşuyor ve yerden kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

19. DK: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Yannick Ferreira-Carrasco ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu top Antoine Griezmann'a ulaşmıyor ve sahayı kalenin sağ tarafından terk ediyor.

16. DK: Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Antoine Griezmann dönerek vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

13. DK: GOL... Maalesef top ağlarımızda. Atletico Madrid, Antoine Griezmann'ın golü ile öne geçiyor. Sağ kanattan gelişen atakta Gabi'nin ön direğe gönderdiği ortaya hareketlenen Antoine Griezmann kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.

11. DK: Sarı kırmızılılar gole çok yaklaşıyor. Hakan Balta'nın pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Wesley Sneijder sol ayağı ile yerden sert vuruyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

9. DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

6. DK: Sağ kanattan gelişen Atletico Madrid atağında Koke son çizgiye inerek yerden ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu karşılıyor.

3. DK: Ev sahibi Atletico Madrid kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

1. DK: Hakem Nicola Rizzoli'nin düdüğü ile mücadeleye temsilcimiz başlıyor.


ATLETİCO MADRİD: Oblak, Gamez, Godin, Giménez, Filipe, Gabi, Tiago, Koke, Carrasco, Griezmann, Torres

GALATASARAY: Muslera, Denayer, Semih, Chedjou, Hakan Balta, Bilal, Jem Paul, Sabri, Yasin, Sneijder, Podolski