''G.Saray R.Madrid'i yenemezse...''

''G.Saray R.Madrid'i yenemezse...''

Kopenhag Teknik Direktörü Solbakken, Galatasaray galibiyetini değerlendirdi.

FC Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken, Galatasaray karşısında kontrollü bir oyun oynayarak kazandıklarını ve takımıyla gurur duyduğunu belirterek "Henüz her şeyin bitmediğini gösterdiler" dedi.

Solbakken, maç sonrasında yaptığı basın açıklamasında, Galatasaray'a karşı ilk 30 dakikada iyi oynayan taraf olduklarını söyledi. Alınan sonucun şans işi olmadığını ve güzel pozisyonlar yarattıklarını ifade eden Solbakken, "Maç her an için 2-0 da olabilirdi fakat kontrollü oynadık, maçın sonlarına doğru yorgun düştük. Takımımla gurur duyuyorum henüz her şeyin bitmediğini gösterdiler. Politik olarak da bizim için güzel bir sonuç. Diğer takımlar kendilerini rahat hissetmesinler" diye konuştu.

"Neden politik olarak önemli?" sorusuna Solbakken, "Politik olarak çok önemli çünkü bu çok yüksek bir seviye, kendi ligimizden daha yüksek bir seviyede oynuyoruz. Futbol muhteşem bir oyun, küçük takımların bile büyük takımları zorladığını görebiliyorsunuz. Bu sonuçla herkese bu turnuvada var olduğumuzu ve sonuna kadar var olacağımızı gösterdik. Avrupa'nın en büyük takımlarına karşı oynadık. Tekrarlıyorum küçük takımların büyük takımları yenmesi halinde futbolun zevkinin yüksekliğini daha iyi anlıyoruz" yanıtını verdi.

İstanbul ve Kopenhag'daki iki maç arasındaki farkın sorulması üzerine Norveçli teknik direktör şunları söyledi:

"Genel olarak Şampiyonlar Ligi önemli ama küçük takımlar için daha özellikli. Bugünkü ve İstanbul'daki ilk 30 dakika arasında büyük fark var, bunu gördük. Tamamen iki farklı takım çıktı sahaya, Parken Stadı'nın bizim için ayrı bir havası, farkı da var. Burası seyircimizin varlığıyla bize güven veriyor. Özellikle taraftarımızın desteğiyle maçın son bölümünü birlikte güvenli bir şekilde geçirdik ve sonucumuzu aldık."

Stale Solbakken "Dün rüyamda ne görürsem onu yaparım demiştiniz rüyanızda ne gördünüz? şeklindeki bir soruya da Nicolai hakkında forvetin arkasında oynaması için kararını çabuk verdiğini ancak Bolanos ile Youssef Toutouh arasında kararını zor verdiğini dile getirerek ,"Dün gece geç saatte Youssef'a oynamasını söyledim. Geç saatlere kadar uyumamıştı kendisi de oynamasını beklemiyordu ama iyi oynadı, fiziğini iyi kullandı. Bu oyuncumuz beklediğimiz kadar iyi oyuncu olamayabilir ama her zaman güvendiğimiz bir oyuncu. Dördüncü lig takımına karşı da Galatasaray gibi bir takıma karşı da iyi oynar. Bence güzel bir maç çıkardı" ifadelerini kullandı.

Kopenhag'ın şansıyla ilgili soruya cevap veren Stale Solbakken, "Tabi ki 2-0 kazansak daha iyi olurdu bizim için ama son maça kadar mücadele edeceğiz. Galatasaray Real Madrid'i yenemezse bizim için avantaj olacak." ifadelerini kullandı.