JUVENTUS 2-2 GALATASARAY

JUVENTUS 2-2 GALATASARAY

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında Juventus ile Torino'da 2-2 berabere kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, Torino'da büyük bir zafere çok yaklaşmıştı ama olmadı... 78 dakikada skoru önde götüren temsilcimiz, üst üste yediği iki gole; 88'de Umut Bulut'la yanıt verdi ve deplasmandan önemli bir puan çıkardı.

Galatasaray şampiyonlar liginde puanla tanıştı. Real Madrid mağlubiyetinin ardından yeni teknik direktörü Mancini yönetiminde ilk maçına çıkan Galatasaray uzun süre1-0 önde götürdüğü maçta rakibiyle 2-2 berabere kaldı.

2.20131003004651.jpg

Maça çok iyi başlayan  Galatasaray Fildişili yıldızı Drogba'nın 36. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitti. İlk yarı boyunca çok iyi bir futbol ortaya koyan GalatasarayJuventus'u da adeta şaşkına çevirdi.

İkinci yarıda alanları iyi kapatan Galatasaray Juventus'a çok fazla şans tanımazken 80. dakikada Amrabat'ın yaptırdığı penaltı sonucunda topu ağlarında gördü. Vidal'ın kullandığı penaltı atışı sonrasında Juventus eşitliği yakaladı.

Maçın kalan dakikaları büyük bir heyecan içinde geçerken 87. dakikada Fabio Quagliarella'nın golüyle Juventus 2-1 öne geçti. Bu gole Galatasaray'ın cevabı ise geçikmedi. 89. dakikada sahne alan Umut Bulut'Un golüyle maça tekrar eşitlik geldi ve nefes kesen müsabaka da bu sonuçla tamamlandı.

Galatasaray bu sonucun ardından Mancini yönetiminde çıktığı ilk maçtan puanla ayrılmış oldu. Juventus da bu beraberlikle gruptaki puanını 2'ye yükseltti.

JUVENTUS 2-2 GALATASARAY

Stat: Juventus Arena
Hakemler: Viktor Kassasi, György Ring, Vencel Toth (Macaristan)

JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Bonucci (Dk. 68 Llorente), Chiellini,  Lichtsteiner (Dk. 46 Isla), Pogba, Pirlo, Asamoah, Vidal, Tevez, Vucinic (Dk. 26  Quagliarella)

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih Kaya (Dk. 25 Gökhan Zan), Chedjou,  Riera (Dk. 60 Amrabat), Melo, Selçuk İnan, Hakan Balta, Sneijder (Dk. 73 Umut  Bulut), Bruma, Drogba

Goller: Dk. 36 Drogba, Dk. 88 Umut (Galatasaray), Dk. 78 Vidal  (penaltıdan), Dk. 87 Quagliarella (Juventus)
Sarı kartlar: Dk. 71 Muslera, Dk. Gökhan Zan (Galatasaray)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]



90. DK: Hakem Viktor Kassai maçın son düdüğünü çalıyor.

90. DK: Hakem Viktor Kassai maçın sonuna oynanmamış süre olarak 4 dakika ilave ediyor.

88. DK: Didier Drogba golde asist yapıyor.

88. DK: GOOOLL!! Galatasaray Umut Bulut ile maçta dengeyi yakalıyor. Savunmada Hakan Balta Didier Drogba'ya doğru uzun bir pas atıyor. Didier Drogba rakip savunmaya rağmen topu sol taraftan ceza sahası içerisine giren Umut Bulut'a indiriyor. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Umut Bulut kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Ve çok net bir vuruşla topu ağlarla buluşturuyor.

87. DK: Andrea Pirlo golde pasıyla önemli bir katkı sağlıyor.

87. DK: Ve malasef Juventus Fabio Quagliarella ile maçta öne geçiyor. Sağ çaprazda topla buluşan Andrea Pirlo kalabalık savunma arasında altı pasa doğru koşu yapan arkadaşı Fabio Quagliarella'ya doğru güzel bir orta yapıyor. Fabio Quagliarella'da kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturuyor.

85. DK: Andrea Pirlo'nun derinlemesine pasında sol çizgide topla buluşan Kwadwo Asamoah bekletmeden ceza sahası içerisine doğru ortalıyor. Ancak top bir an kaleye doğru yönelsede kaleci Fernando Muslera topu tek hamlede kontrol ediyor.

84. DK: Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Andrea Pirlo kullanıyor. Andrea Pirlo bekletmeden savunma arkasında boşa kaçan Carlos Tevez'i görüyor. Ancak pasında Carlos Tevez ofsayt pozisyonunda kalıyor.

80. DK: Gökhan Zan hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle sarı kart görüyor.

78. DK: Gol... Juventus Arturo Vidal ile maçta dengeyi yakalıyor. Kazanılan penaltı vuruşunun başına Arturo Vidal geçiyor. Vuruşunda top, kaleci farklı köşelere giderek ağlarla buluşuyor.

77. DK: Pogba'nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Fabio Quagliarella kademeye gelen rakibi Nordin Amrabat'ı ekarte ediyor. Ancak sonrasında Nordin Amrabat'ın yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Hakem Viktor Kassai penaltı noktasını gösteriyor.

74. DK: Galatasaray son oyuncu değişiklik hakkınıda kullanıyor. Oyuna Umut Bulut girerken Wesley Sneijder oyundan çıkan isim oluyor.

71. DK: Fernando Muslera topu oyuna sokarken ağır davranışları nedeniyle hakem Viktor Kassai tarafından sarı kart ile uyarılıyor.

70. DK: Sol kanatta topla buluşan Kwadwo Asamoah, topu kontrol ettikten sonra altı pasa doğru koşu yapan Fernando Llorente'yi görüyor. Güzel ortasında Fernando Llorente Aurelien Chedjou'ya rağmen iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor. Vuruşunda top üstten auta çıkıyor.

68. DK: Juventus'da oyuncu değişikliği; oyuna Fernando Llorente girerken Leonardo Bonucci oyundan çıkan isim oluyor.

67. DK: Juventus hızlı hücum şansı yakalıyor. Orta sahada topla buluşan Carlos Tevez önündeki boş alanı hızla katediyor. Sol çaprazda savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Paul Pogba'yı görüyor. Paul Pogba topla birlikte ceza sahası son çizgiye kadar iniyor. Açısının dar olmasına rağmen ortasını yapmak istiyor. Ancak son anda savunmada Emmanuel Eboue araya girerek topu kornere atıyor.

64. DK: Bu dakikalarda oyun orta sahada yaşanan fauller ile sıkça duraklıyor.

60. DK: Galatasaray'da oyuncu değişikliği; oyuna Nordin Amrabat girerken Albert Riera oyundan çıkan isim oluyor.

58. DK: Juventus bu dakikalarda rakip yarı alanda daha çok etkin olan taraf. Sol kanattan kazanılan korneri Andrea Pirlo paslaşarak kullanıyor. Sol çaprazda tekrar topla buluşan Andrea Pirlo arka direğe doğru ortasını yapıyor. Ancak savunma uzaklaştırıyor. Savunmadan dönen top kısa düşüyor ve sağ çaprazda bekleyen Arturo Vidal'in önünde kalıyor. Arturo Vidal yükseklik kazanan topu yere düşmeden vuruşunu yapıyor. Çok sert giden top az bir farkla üstten auta çıkıyor

56. DK: Savunmadan dönen top sağ çaprazda Andrea Pirlo'nun önünde kalıyor. Pirlo bekletmeden kaleyi düşünüyor. Ancak top üstten auta çıkıyor.

54. DK: Juventus yarı sahasının başında topla buluşan Felipe Melo önündeki boş alanı topla birlikte katediyor. Kaleye uzak bir mesafe olmasına rağmen boşda pas verecek arkadaşı olmayınca kaleyi düşünüyor. Fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

53. DK: Penaltı noktası üzerinde sırtı dönük topla buluşan Carlos Tevez, bir an topla birlikte kaleye doğru yüzünü dönerek vuruşunu yapıyor. Ancak vuruşunda Fernando Muslera gole izin vermiyor.

50. DK: Fabio Quagliarella'nın pasında sol çaprazda topla buluşan Kwadwo Asamoah, yerden sert bir orta yapıyor. Ancak savunmada Aurelien Chedjou topu uzaklaştırmak isterken topu tekrar Kwadwo Asamoah'a doğru gönderiyor. Kwadwo Asamoah topun gelişine sağ ayağıyla uzak kale direğine doğru vuruşunu yapıyor. Şutunda top üstten az bir farkla auta çıkıyor.

48. DK: Fabio Quagliarella'nın pasında sağ çaprazda topla buluşan Arturo Vidal savunmada kademeye gelen Selçuk İnan'a rağmen vuruş açısını buluyor ve bekletmeden sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor. Ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

46. DK: Juventus ikinci yarıya değişiklikle başlıyor. Oyuna Mauricio Isla girerken Stephan Lichtsteiner oyundan çıkan isim oluyor.

46. DK: Hakem Viktor Kassai'nin düdüğüyle ikinci yarıya Juventus başlıyor.


45. DK: Hakem Viktor Kassai ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarıyı Didier Drogba'nın attığı golle Galatasaray 1-0 önde kapatıyor.

45. DK: Sağ kanatta topla buluşan Stephan Lichtsteiner önündeki boş alanı kullanarak son çizgiye kadar iniyor. Ön direğe doğru koşu yapan arkadaşı Fabio Quagliarella'yı görüyor. Ortasında Fabio Quagliarella topun gelişine bekletmeden vuruşunu yapıyor. Ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

45. DK: Viktor Kassai ilk yarının sonuna 2 dakika ilave ediyor.

45. DK: Carlos Tevez'in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kwadwo Asamoah bekletmeden vuruşunu yapıyor. Sert vuruşunda Fernando Muslera topu tek hamlede kontrol ediyor.

42. DK: Sağ çaprazda topla buluşan Didier Drogba bir an topun hakimiyetini kaybediyor ancak sonra tekrar kazanıyor. Baskıya rağmen topu iyi saklayan Didier Drogba arka direğe doğru koşu yapan Wesley Sneijder'i görüyor. Güzel ortasında Wesley Sneijder topun gelişine vuruşunu yapıyor. Ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

40. DK: Fabio Quagliarella'nın pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Carlos Tevez sağ ayağıyla yakın direğe doğru çok sert bir vuruş yapıyor. Ancak top az bir farkla auta çıkıyor.

38. DK: Paul Pogba'nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Carlos Tevez ofsayt pozisyonunda kalıyor.

36. DK: GOOOLL!! Galatasaray Didier Drogba ile maçta öne geçiyor. Savunmada topla buluşan Leonardo Bonucci kalecisi Gianluigi Buffon'a dönmek istiyor. Ancak pası kısa düşüyor. Kısa düşen topta kaleci Gianluigi Buffon kalesini terk ederek topun hakimiyetini kazanmak istiyor. Ancak Didier Drogba araya girerek topu önüne alıyor. Ve boş kaleye topu gönderiyor.

34. DK: Giorgio Chiellini'nin ortasında savunmadan dönen top sol çaprazda bekleyen Kwadwo Asamoah'ın önünde kalıyor. Bekletmeden sert vuruşunda top kalabaklık savunmaya çarparak kornere çıkıyor.

32. DK: Sağ çaprazda topla buluşan Arturo Vidal savunma arkasına koşu yapan Carlos Tevez'e pasını aktarıyor. Ceza sahası içi sağ çaprında topla buluşan Carlos Tevez yüzünü kaleye döndükten sonra vuruşunu yapıyor. Ancak top savunmada Aurelien Chedjou'ya çarparak kornere çıkıyor.

28. DK: Paul Pogba'nın pasında sol tarafta topla buluşan Carlos Tevez son çizgiye kadar iniyor. Açısının daraldığı an ön çizgiye doğru hareketlenen arkadaşı Fabio Quagliarella'yı görüyor. Pasında Fabio Quagliarella gelişine vuruşunu yapıyor. Ancak top yandan auta çıkıyor.

26. DK: Galatasaray'da zorunlu oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Oyuna Gökhan Zan girerken oyundan sakatlığından dolayı Semih Kaya çıkıyor.

26. DK: Juventus'da zorunlu oyuncu değişikliği; oyuna Fabio Quagliarella girerken oyundan sakatlık nedeniyle Mirko Vucinic çıkıyor.


24. DK: Andrea Pirlo'nun uzun pasında savunma arkasına koşu yapan Mirko Vucinic topla buluşuyor. Ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kalan Mirko Vucinic bir an sakatlanıyor ve topun hakimiyetini kaybediyor. Ve pozisyonun devamında Aurelien Chedjou topu taca gönderiyor.

21. DK: Sağ çaprazda topla buluşan Bruma, topla birlikte içeri katediyor. Rakibin baskısına rağmen vuruş açısını yakalayan Bruma sol ayağıyla yakın direğe doğru vuruşunu yapıyor. Ancak etkisiz vuruşunda top kaleci Gianluigi Buffon'da kalıyor.

19. DK: Orta sahada Arturo Vidal'den kazandığı topla hızlı hücuma çıkan Felipe Melo, savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Didier Drogba'yı görüyor. Topla buluşan Didier Drogba önündeki boş alanı hızla katediyor. Ceza sahası içerisinde sol çaprazda Leonardo Bonucci'nin baskısına rağmen vuruş açısını yakalayan Didier Drogba sağ ayağıyla yakın direğe doğru vuruşunu yapıyor. Ancak kaleci Gianluigi Buffon gole izin vermiyor.

15. DK: Sağ çaprazda topla buluşan Arturo Vidal arka direğe doğru ortasını yapıyor. O bölgede Paul Pogba gelişine bir rövaşata deniyor. Ancak topu ıskalayınca top Galatasaray savunmasında kalıyor.

14. DK: Sağ çaprazda topla buluşan Arturo Vidal Galatasaray savunmasının dengesiz yakalanmasını fırsat bilerek ani bir orta yapıyor. Ancak top Kwadwo Asamoah'a gelmeden Hakan Balta araya girerek topu kornere atıyor.

11. DK: Galatasaray kısa paslarla rakip yarı alanına yerleşiyor. Sol kanatta topla buluşan Bruma savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Wesley Sneijder'e aşırtma pasını atıyor. Yere çarparak yükseklik kazanan topu Wesley Sneijder topun hakimiyetini kaybetmeden acele bir orta deniyor. Ancak top Juventus savunmasında kalıyor.

8. DK: Andrea Pirlo sağ taraftan kazanılan korneri paslaşarak kullanıyor. Pirlo'nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Arturo Vidal, bekletmeden arka direğe doğru ortasını yapıyor. Ancak savunmada Hakan Balta topu tek hamlede tehlike bölgesinden uzaklaştırıyor.

6. DK: Selçuk İnan serbest vuruşu bekletmeden kullanıyor.

6. DK: Galatasaray savunmadan Selçuk İnan ile hızlı çıkmak istiyor. Ancak Andrea Pirlo'nun sert faullü ile Selçuk İnan yerde kalıyor.

2. DK: Sol kanatta topla buluşan Kwadwo Asamoah önündeki boş alanı hızla katediyor. Son çizgiye kadar inen Kwadwo Asamoah dar açıya rağmen ortasını yapıyor. Ancak top doğrudan auta çıkıyor.

1. DK: Pirlo'nun uzun pasında Mirko Vucinic ile Emmanuel Eboue topa birlikte yükseliyor. Pozisyon sırasında ikili çarpışıyor. Ve Emmanuel Eboue kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.

1. DK: Hakem Viktor Kassai'nin düdüğüyle maça Galatasaray başlıyor.

- Juventus siyah-beyaz çubuklu, Galatasaray ise kırmızı formasıyla sahadaki yerlerini alıyor.


JUVENTUS

Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah, Tevez, Vucinic

GALATASARAY

Muslera, Eboue, Chedjou, Semih, Riera, Melo, Selçuk, Bruma, Hakan, Sneijder, Drogba


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]



Real Madrid, Juventus ve Kopenhag ile Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda mücadele veren Galatasaray, turnuvadaki ikinci maçına bugün İtalyan devi Juventus karşısında çıkıyor.

Sarı-kırmızılı takım, yeni teknik direktörü Roberto Mancini ile çıkacağı ilk karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak, grubun ilk maçında İspanya'nın Real Madrid takımı karşısında alınan 6-1'lik farklı yenilgiyi unutturmak istiyor.

İtalya'nın Torino şehrindeki Juventus Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak maçı Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Viktor Kassai yönetecek.

JUVENTUS - GALATASARAY MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

Grubun diğer maçında ise Real Madrid, Danimarka'nın Kopenhag ekibini Santiago Bernabeu Stadı'nda ağırlayacak.

BURAK KIZAĞA AYDIN 11'E!

Mancini, son idmanda Juventus maçının 11’ini denerken, sürpriz bir değişiklik yaptı ve Aydın Yılmaz’a as takımda yer verdi.

Galataaray Teknik Direktörü olarak bugün ilk kez kulübedeki yerini alacak olan Roberto Mancini’nin sarı-kırmızılı taraftarlara bir sürprizi var. Sarı-kırmızılılar, bugünkü Juventus maçı öncesi son çalışmasını dün akşam saatlerinde gerçekleştirirken, İtalyan teknik adam idmanda değişik bir 11 denedi. En büyük sürpriz ise Mancini’nin as takımda AydınYılmaz’a şans vermesiydi.

Fatih Terim döneminde kendisine verilen şansları iyi kullanamayan ve neredeyse formayı unutan genç oyuncu bugün çok büyük bir olasılıkla Juventus karşısında ilk 11’de görev yapacak. Aydın’ın bu maçta göstereceği performans büyük bir merak konusu oldu.

249. sınav

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ikinci maçında yarın İtalya'nın Juventus takımına konuk olacak Galatasaray, Avrupa kupaları tarihindeki 249'uncu karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 144, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 248 maç yaptı.

Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, geride kalan 248 maçta 95 galibiyet ve 89 yenilgi aldı, 64 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 349 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 357 gol gördü.

JUVENTUS - GALATASARAY

STAT: Juventus Arena
HAKEM: Viktor Kassai
SAAT: 21.45
YAYIN: SPOR3.COM

JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah, Tevez, Vucinic

TEKNİK DİREKTÖR: Antoino Conte

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Chedjou, Semih, Riera, Melo, Selçuk, Bruma, Aydın, Sneijder, Drogba

TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini