Monaco - Beşiktaş: 1-2

Güncelleme:

Şampiyonlar Ligi'ne 2'de 2 yaparak fırtına gibi başlayan Beşiktaş, Monaco'yu da deplasmanda 2-1 mağlup etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Monaco'yu 2-1 mağlup ederek Devler Ligi'ne 3'te 3 ile başlayarak puanını 9'a yükseltti.

Siyah beyazlı ekip Türk ekipleri arasında Şampiyonlar Ligi'nde ilk 3 maçını kazanan ilk takım oldu.

HAKEMDEN TARTIŞMALI KARAR

Karşılaşmanın 7. dakikasında Beşiktaş, Cenk'in kaleciden dönen şutunda Babel ile golü buldu ancak Sırp hakem Milorad Mazic, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

FALCAO PERDEYİ AÇTI

Monaco, 30. dakikada Falcao ile 1-0 öne geçti. Kolombiyalı yıldızın golüyle deplasmanda yenik duruma düşen Şenol Güneş, golün şokunu erken atlattı ve Monaco'nun üstünlük sevinci yalnızca 4 dakika sürdü. 34'te sahneye çıkan Cenk Tosun, Quaresma'nın asistini gole çevirdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

SAHNE CENK TOSUN'UN

Cenk Tosun, ikinci yarıda da bıraktığı yerden devam etti. Milli futbolcu 54. dakikada bu kez sol ayağıyla kaleci Subasic'i avladı ve Kara Kartal'ı Fransa'da 2-1 öne geçirdi. Tolgay Arslan'ın direkten dönen şutunu takip eden Babel'in pasında altı pas üzerinde vuruşunu yapan Cenk, Şampiyonlar Ligi'nde Porto deplasmanından sonra Monaco'da da kritik bir golle galibiyeti getiren isim oldu.

OĞUZHAN ÖZYAKUP İLK KEZ YEDEK!

Bu sezon Beşiktaş’ın oynadığı iki Şampiyonlar Ligi maçında da ilk 11’de başlayan Oğuzhan Özyakup, Monaco maçında yedek kulübesinde. Süper Lig’de ise Konyaspor maçında sakatlığı nedeniyle sahada olamayan Oğuzhan, Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Trabzonspor maçında da forma giymemişti. Milli futbolcu bu 2 maç hariç bu sezon tüm lig maçlarında ilk 11’de sahaya çıkmıştı.

İlk iki maçtan galibiyetle ayrılarak 6 puan toplayan Siyah Beyazlılar, grubun lideri konumunda. Monaco ise 1 puanla son sırada bulunuyor. Beşiktaş'ın hedefi; Monaco'dan iyi bir sonuçla dönerek gruptan çıkma avantajını yükseltmek.

LUCESCU TRİBÜNDE

A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Mircea Lucescu, Monaco - Beşiktaş maçını stattan takip etti.

TOLGAY ARSLAN VE ADRİANO İLK ON BİRDE

Teknik direktör Şenol Güneş, Monaco karşısına ideal 11'ine yakın bir kadro ile çıktı.

Sakatlığı geçen Adriano'yu beklenenin aksine Caner'in yerine değil de Gökhan Gönül'ün yerine sahaya süren Güneş, Brezilyalı oyuncuyu sağ bekte görevlendirdi. Şenol Güneş'in kadroda yaptığı 2. değişiklik ise Oğuzhan Özyakup'u yedek soyundurmak oldu. Son haftaların tartışılan ismi Oğuzhan, tecrübeli hoca tarafından yedek kulübesine gönderilirken yerine oynayan oyuncu Tolgay Arslan oldu.

Diğer mevkilerde değişiklik yapmayan Güneş defans hattını kalede Fabricio, geri dörtlüde Adriano, Pepe, Tosic, Caner, orta ikiliyi Atiba, Tolgay ve hücum hattını da Quaresma, Talisca, Babel ve Cenk Tosun'dan oluşturdu.

Beşiktaş'ın yedek kulübesindeki oyuncuları Tolga Zengin, Mitrovic, Medel, Negredo, Oğuzhan, Gökhan Gönül ve Lens oldu.

Monaco'nun kadrosu ise Subasic, Sidibe, Glik, Jemerson, Toure, Moutinho, Fabinho, Tielemans, Lemar, Balde ve Falcao'dan oluştu.

Seçiniz...