Roma - Liverpool: 4-2

Roma - Liverpool: 4-2
Güncelleme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Roma, ilk maçta 5-2 yenildiği rakibini rövanşta 4-2 yendi ancak bu skor final için yetmedi. Liverpool finalde Real Madrid'in rakibi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş mücadelesinde Roma, evinde Liverpool'u konuk etti. Karşılaşma 4-2 Roma üstünlüğüyle son buldu. İlk maçı Anfield'da 5-2 kazanan Liverpool, Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'in rakibi oldu.

Liverpool 9. dakikada Mane'nin golüyle öne geçerken Roma 15. dakikada eşitliği sağladı. Liverpool 26. dakikada Wijnaldum ile durumu 2-1 yaptı. Edin Dzeko 52'de durumu eşitledi: 2-2. Roma Nainggolan'ın 86. dakikadaki golüyle 3-2'yi buldu. Roma 90+3'te penaltıdan durumu 4-2 yapsa da bu skor İtalya temsilcisi için yeterli olmadı.

Cengiz Ünder yedek kulübesinden 53. dakikada oyuna dahil oldu. Yıldız futbolcu oyuna girdikten kısa bir süre sonra çok net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Genç yıldız 90. dakikada takımına bir penaltı kazandırdı ve maçın 4-2'ye gelmesini sağladı.

Real Madrid ve Roma arasındaki Şampiyonlar Ligi final maçı 26 Mayıs Cumartesi günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'de oynanacak.