Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları bugün E,F,G ve H gruplarında oynanan 8 maçla tamamlandı.

Mesut Özil'li Arsenal kendi sahasında 3-1 mağlup olduğu Nuri Şahin'li Dortmund'u deplasmanda tek golle geçti, Chelsea evinde Schalke 04'ü gole boğdu, Arda'sız A. Madrid, 2. Tur'u garantiledi, Barça Milan'ı Messi'yle geçti. İşte gruplarda toplu sonuçlar ve oluşan son puan durumu.

İşte Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları sonunda gruplarda oluşan puan durumu ve alınan toplu sonuçlar...

Chelsea evinde farklı!

Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Chelsea sahasında Schalke 04 ile karşılaştı. Maviler, Eto'o(2) ve Demba Ba'nın golleriyle Alman ekibini 3-0 mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi E Grubu 4. hafta maçında lider Chelsea evinde averajla ikinci sırada bulunan Schalke 04’ü ağırladı.

Chelsea, Eto’o(2) ve Demba Ba’nın golleriyle rakibini 3-0 mağlup etti. Maviler bu galibiyetle puanını 9’a çıkartarak liderliğini sürdürdü. Sahadan yenilgiyle ayrılan Schalke 04 ise 6 puanda kaldı.

Maça iyi başlayan Chelsea 31. dakikada Eto’o ile 1-0 öne geçerken, ilk yarıda başka gol olmadı ve ev sahibi takım soyunma odasına 1-0 üstün gitti. İkinci yarıya da hızlı giren Maviler, 54. dakikada Eto’o ile skoru 2-0 yaptı.

Chelsea’de son sözü söyleyen isim Demba Ba oldu. 83. dakikada sahne alan Ba, kaydettiği golle maçın skorunu da belirlemiş oldu: 3-0.

BASEL SON DAKİKADA PUANI KURTARDI

Şampiyonlar Ligi E Grubu’ndaki gecenin diğer maçında Basel sahasında Steaua Bükreş’i ağırladı.

Basel son dakikaya 1-0 yenik girerken, 90 artı 1. dakikada Giovanni Sio kaleci Tatarusanu’yu mağlup ederek topu ağlarla buluşturdu ve skora 1-1 eşitlik getirdi.

Kalan bölümde başka gol olmazken, maç 1-1 sona erdi. Basel bu sonuçla puanını 5'e çıkartırken, Steaua Bükreş de 2 puana yükseldi. Konuk ekip Steaua Bükreş, 17. dakikada Piovaccari’nin golüyle 1-0 öne geçti ve ilk devreyi de aynı skorla önde kapattı.

İkinci yarıda daha fazla risk alarak rakip kaleye giden Basel, 90 artı 1. dakikada Sio’nun golüyle durumu 1-1 yaptı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve maç 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Napoli İtalya'da Higuain ile "İnler!"

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Napoli ile Marsilya arasında oynana karşılaşma nefes kesti.

San Paolo Stadı'ndaki karşılaşma 3-2 Napoli üstünlüğü ile son buldu. Rafael Benitez'in ekibinde golleri 22. dakikada Gökhan İnler, 24 ve 75'te Gonzalo Higuain kaydetti. Fransız takımının golleri ise 10'da Andre Ayew ve 64'te Florian Thauvin'den geldi. Napoli bu skorla birlikte lider Arsenal'ın 2 averaj gerisinde 9 puanla 2. sıraya yerleşti. Marsilya ise 0 puanla son sırada.

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu 5. hafta mücadelesinde Napoli, Dortmund deplasmanına gidecek. Marsilya ise Arsenal'a Londra'da konuk olacak.

Atletico farka koştu, ikinci turu garantiledi

Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi G Grubu 4. maçında Austria Wien'i evinde farklı geçerek gruptan çıkmayı garantiledi.

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda lider Atletico Madrid, Arda Turan'ın forma giymediği karşılaşmada Avusturya Wien'i 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

Vicente Calderon'da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Atletico Madrid ilk olarak 11. dakikada Joao Miranda ile golü buldu. Golden sonra da ataklarını kesmeyen İspanyol ekibi'nde bu kez sahneye 25. dakikada Raul Garcia çıktı ve farkı 2'ye çıkardı:2-0. İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken 45. dakikada son sözü Filipe Luis söyledi.

Atletico Madrid ilk 45 dakikayı Avusturya Wien karşısında 3-0 önde kapadı.

Skor avantajı ile sahaya dönen Atletico Madrid, ikinci devreye kontrollü başladı. Ev sahibi ekipe Diego Costa 76. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamasa da Brezilyalı oyuncu 82. dakikada kendi affettirdi ve maçın skorunu belirleyen golü kaydetti:4-0.

Bu sonucun ardıdan Atletico Madrid, 4'te 4 yaparak 12 puana yükseldi ve 2 maç kala en yakın takipçisi Zenit'in 7 puan önünde yer aldı ve liderliği garantiledi. Avusturya Wien ise 1 puanda kalarak grubun son sırasında kurtulamadı

Barcelona Messi'yle 'Çizme'yi aştı!

Şampiyonlar Ligi H Grubu gördüncü maçında Barcelona, sahasında İtalyan Milan'ı Messi'nin iki ve Busquets'in golleriyle 3-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi.

Şampiyonlar Ligi H Grubu dördüncü maçında İspanyol devi Barcelona ile İtalyan ekibi Milan karşı karşıya geldi.

Camp Nou'da oynanan karşılaşmayı Barcelona 3-1 kazanarak üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Mücadelede gol perdesini açan isim 30. dakikada Messi oldu. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Arjantinli, bir süredir gol atamadığı için yapılan eleştirilere de cevabını vermiş oldu. 40. dakikada Barcelona, Busquets'in golüyle ofsayt tartışmalarına aldırış etmeden farkı ikiye çıkardı. Dakikalar 45'i gösterdiğinde Milan, Kaka'nın sol kanattan getirdiği topa Pique'nin ters vuruşuyla farkı bire indirdi ve ilk yarı 2-1'lik Barcelona üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda oyunu kontrolü altında tutmayı başaran Barcelona, 83. dakikada Messi ile farkı bir kez daha ikiye çıkardı ve mücadele 3-1'lik Barcelona üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından Barcelona, grupta 10 puana ulaştı ve bir üst tura büyük ölçüde yükseldi. Milan ise 5 puanda kalarak 4. maçlar sonunda grupta Barcelona'nın ardından 2. sırada kaldı. Şampiyonlar Ligi'nde 26 Kasım tarihinde Barcelona, Ajax deplasmanına çıkarken Milan ise Celtic'e konuk olacak.

Ajax'a altın 3 puan

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Ajax, evinde Celtic'i ağırladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Ajax, evinde Celtic'i ağırladı. Amsterdam Arena'daki karşılaşma 1-0 Ajax'ın üstünlüğüyle son buldu. Hollanda temsilcisinin golünü 51. dakikada Lasse Schöne kaydetti.

Tur yolunda önem arzeden karşılaşmada Ajax, Milan'ın da Barcelona'ya kaybetmesiyle 2. sıraya yaktaştı. 4 puana yükselen Ajax, 5 puanlı Milan'ın ardından 3. sıraya yerleşti. Celtic ise 3 puanla son sırada kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda 5. hafta mücadelelerinde Ajax evinde Barcelona'yı ağırlayacak. İskoç ekibinin konuğu ise İtalyan devi Milan olacak.

E GRUBU:
Basel 1-1 Steau Bukreş
Chelsea 3-0 Schalke 04

F GRUBU:
Dortmund 0-1 Arsenal
Napoli 3-2 Marsilya

G GRUBU:
Zenit 1-1 Porto
A.Madrid 4-0 Austria Wien

H GRUBU:
Ajax 1-0 Celtic
Barcelona 3-2 Milan