Başakşehir Şampiyonlar Ligi için direkten döndü !

Başakşehir Şampiyonlar Ligi için direkten döndü !
Güncelleme:

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu 2. maçında, 2-1'in rövanşında Sevilla ile 2-2 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını kaybetti. Temsilcimiz yoluna AVrupa Ligi'nde devam edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda 2-1'in rövanşında Sevilla'ya konuk olan Medipol Başakşehir, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve Devler Ligi macerasına nokta koydu.

Avrupa arenasında yoluna UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında devam edecek olan Medipol Başakşehir, 17'de Eljero Elia'yla 1-0 öne geçerken ilk yarı bu skorla noktalandı.

2. yarıda tablo tersine döndü. Sevilla'da ilk olarak 52. dakikada Escudero sahneye çıktı ve durumu 1-1'e getiren golü kaydetti. Dakikalar 75'i gösterdiğinde Ben Yedder skoru İspanyollar lehine 2-1'e getirdi. Tam herşey bitti derken Visça 83. dakikada durumu 2-2'ye getiren golü attı.

Başakşehir bu golden sonra ataklarını sıklaştırdı. Yıldız oyuncu Emre Belözoğlu'nun hazırladığı ve kazandığı frikikte topun başına da kendisi geçti. 89. dakikada top direkten döndü ve Şampiyonlar Ligi direkten dönen top gibi Başakşehir'in kıyısından döndü. 

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında deplasmanda İspanya'nın Sevilla takımı ile karşılaşan Medipol Başakşehir, ilk maçtaki 11'i ile sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Sevilla maçını düşünerek Süper Lig'deki Kardemir Karabükspor karşılaşmasında dinlendirdiği futbolcularını İspanyol ekibi karşısında sahaya sürdü. Avcı, İstanbul'da oynadıkları maçtaki 11'i Sevilla'da da tekrarladı. Medipol Başakşehir'de son Kardemir Karabükspor maçına nazaran 9 oyuncunun değiştiği, sadece kaleci Volkan Babacan ve defans oyuncusu Epureanu'nun yerlerini koruduğu görüldü.

4-5-1 oyun düzeniyle çıktığı Sevilla maçında kaleyi Volkan Babacan'a teslim eden teknik direktör Avcı, savunmayı Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Elia ve Mossoro görev alırken, forvette Adebayor forma giydi. Mert Günok, Alparslan Erdem, Da Costa, Gökhan İnler, Mevlüt Erdinç, Kerim Frei ve Napoleoni de yedek kulübesinde oturdu. Mevlüt, İstanbul'daki ilk maçın kadrosunda yer almamıştı.

Sevilla tarafında ise teknik direktör Eduardo Berizzo, ilk maçtaki 11'ine göre tek futbolcu değiştirdi. Berizzo, Montoya'nın yerine Jesus Navas'ı 11'e aldı. İspanyol takımı, sahada 4-3-3 oyun dizilişinde oynadı.

Bu arada Medipol Başakşehir'in yeni marşını besteleyen ve takımla Sevilla'ya gelen şarkıcı Mustafa Ceceli de tribünlerden maçı izledi.

Öte yandan, 17 Ağustos'ta Barselona ve Cambrils'te meydana gelen terör saldırılarının etkisiyle Sevilla-Medipol Başakşehir maçı öncesinde İspanyol polisinin, stat çevresinde güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda yaklaşık 30 bin kadar Sevillalı taraftar karşılaşmayı izlerken, Türkiye'den gelen 30 kadar Medipol Başakşehir taraftarı da takımlarına destek verdi.

Seçiniz...