Taffarel'in ilginç motive yöntemi

Taffarel'in ilginç motive yöntemi

Taffarel, Muslera'nın yokluğunda Kopenhag'a karşı görev yapacak olan Eray İşcan'ı tamamen bu maça motive etti..

Fernando Muslera'nın yokluğunda bugünkü Kopenhag ve hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçlarında kaleyi koruyacak olan Eray İşcan'ı antrenör Claudio Taffarel'in özel hazırladığı ortaya çıktı. 

Brezilyalı antrenörün 17 Mayıs 2000'de Kopenhag'da UEFA Kupası'nı aldıkları maçı 22 yaşındaki genç eldivene izleterek motive etmeye çalıştığı belirlendi.
Torku Konya karşılaşmasından sonra Florya'da herkesten fazla mesai yapan Eray'a bu maçın önemini anlatan Taffarel'in "O maç benim asla unutamayacağım bir finaldi. Galatasaray tarihinin de en önemli günüydü. 13 yıl sonra yine Parken'deyiz. Bu kez kalede sen olacaksın. Belki bir final değil fakat senin kariyerin için çok önemli bir sınav. Buradaki performansın seni tahmin ettiğinden önce iyi noktalara getirebilir. Herkes o gün Henry'nin o kafa şutunu nasıl kurtardığımı bana soruyor. İnanmıştık çünkü.. Sen de başarılı olacağına inan. Senin için güzel bir başlangıç olacak. Kopenhag'da güzel anılarımız var. Öyle de devam edecek" dediği belirlendi.

ARSENAL MAÇINI İZLETTİ

Taffarel dün de kamp yaptıkları otelde Eray'a UEFA Kupası'nı aldıkları Arsenal maçını izletti. Muslera'nın da Eray'la sık sık konuşarak rahat olması için uyarılarda bulunduğu kaydedildi. Bu arada Eray'ın topu oyuna sokmada Muslara kadar iyi olmaması nedeniyle Teknik Direktör Mancini'nin savunma oyuncularını uyararak çok zorda kalınmadıkça geri pas yapmamalarını istediği öğrenildi.