UEFA resmen açıkladı: Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'den alındı

UEFA resmen açıkladı: Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'den alındı
Güncelleme:

UEFA’dan yapılan resmi açıklamaya göre, İstanbul’da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz’in Porto şehrine alındığı bildirildi.

2021 Şampiyonlar Ligi final maçı Türkiye'den alınarak Portekiz'e verildi. Chelsea ile Manchester City arasında oynanacak olan 2021 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınarak Porto'nun Estadio do Dragao Stadı'na verildi. Final 29 Mayıs'ta Dragao'da oynanacak. 

TAKIM BAŞINA 6 BİN SEYİRCİ ALINACAK

UEFA açıklamasında ayrıca mücadeleye alınacak taraftar sayısıyla ilgili konuya da açıklık getirdi. Buna göre, final için Dragao Stadı'na takım başına 6 bin olmak üzere toplam 12 bin taraftar alınacak. Bununla birlikte toplam sayının ise ilerleyen günlerde yapılacak toplantılarda kesinleşeceği vurgulandı.

CEFERİN: YAKIN GELECEKTE TÜRKİYE VE İSTANBUL'DA OLMAYI PLANLIYORUM

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de alınan kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ceferin, Şampiyonlar Ligi Finali'ni seyircisiz oynatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

"Taraftarları bu maçı izlemekten mahrum etmek bizim için bir seçenek değildi. Bu uzlaşmanın sağlanmasından dolayı çok mutluyum. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türk yetkililer, UEFA'nın rakip kulüplerin taraftarlarına maçı izleme şansı verme çabalarını kabul etti. TFF, her zaman UEFA'nın güvenilir ortağı olmuş ve Türkiye yıllar içinde birçok UEFA etkinliğine büyük bir başarıyla ev sahipliği yapmıştır. Yakın gelecekte Şampiyonlar Ligi finali ve daha birçok etkinlik için İstanbul ve Türkiye'de olmayı umuyorum."

İNGİLTERE UEFA'YA BAŞVURMUŞTU

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps düzenlediği basın toplantısında, İngiliz Futbol Federasyonunun karşılaşmanın İngiltere'de oynanması için UEFA'ya başvurduğunu belirtmişti. 

İngiltere Futbol Federasyonu ile UEFA yetkilileri arasındaki görüşmelerin ardından, aktarılan bilgilere göre Premier Lig takımlarından Aston Villa, karşılaşmanın Villa Park Stadı'nda oynanması için İngiliz Futbol Federasyonu ve UEFA'ya başvurmuştu. Şampiyonlar Ligi final maçının İstanbul'dan Londra'ya alınması isteyen İngiltere ile UEFA yetkilileri arasında yapılan bu görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığı bildirilmişti.

İşte UEFA'nın paylaşımı:

UEFA resmen açıkladı: Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'den alındı - Resim : 1