Samsunspor 2. Otoparkına Kavuştu

Samsunspor 2. Otoparkına Kavuştu

Canik Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Osman Genç, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'ndaki 150 araçlık otoparkı düzenlenen törenle Samsunspor'a devretti.

- Canik Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Osman Genç, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'ndaki 150 araçlık otoparkı düzenlenen törenle Samsunspor'a devretti.

Açılışa Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanı sıra Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Samsunsporlu taraftarlar katıldı.

Açılış öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Samsun spor kenti olacaksa, şehrin markası olan Samsunspor Süper Lig'de olmalıdır. Samsunspor'un Süper Lig'de olabilmesi içinde Samsun'a ve Samsunspor'a karşı görevlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Bugün Canik ilçemize baktığımızda spor, sağlık ve eğitim alanında önemli dönüşüm ve değişimi yaşayan bir ilçeyiz. Samsun'da gelecekte tüm ilçeleriyle beraber topyekun değişimi birlikte yaşayacak aynı zamanda Samsunspor Süper Lig'de hak ettiği yerde olacağını düşünüyorum. 9,5 yıldır Belediye Başkanlığı görevimiz esnasında üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık. Samsunspor kongresinde söz aldık ve Samsunumuzun markası olan Samsunspor'a devretme kararımızı ifade ettik. Bunu belirtirken siyasi bir amaç gütmedik. O gün ifade ettiğimizi bugün teslim ediyoruz. Bu yeterli mi değil. Samsunsporumuzu daha yukarıya taşımak için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu şehrin kaptanı olan ve bu şehirde görev yapan bürokratından siyasetçisine herkes Samsunspor'a sahip çıkmak zorundadır. Bugünkü tören ile birlikte otoparkımız Samsunspor'a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“PARKOMAT'I DA SAMSUNSPOR'A VERECEĞİM”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Osman Genç, başkan olması halinde Parkomat'ı Samsunspor'a devredeceği sözünü de vererek, “15 gün önce bir yola çıktık. Samsun Büyükşehir Belediyesi için aday adaylığımızı açıkladık. Şehrimiz için fikir yürüttük. Eğer Allah bize Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı nasip ederse inanıyorum ki nasıl Canik'te Süper Lig'de bir belediyecilik anlayışında gerçekleştirmiş isek, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni de Allah'ın izniyle Süper Lig'de olacak şekilde belediyecilik anlayışını gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra Samsunspor'u da inşallah Süper Lig'e taşıyacak önemli katkıları sağlayacağız. Bugün nasıl Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nın otoparkını vermişsek Parkomat'ı da Samsunsporumuza devrederek Samsunspor'u hak ettiği yere birlikte taşıyacağız. Bizim ağzımızdan çıkan söz senettir. Ertesi gün o hayata geçer. Samsunspor kulübü artık ekonomik problem çekmeyeceği gibi kadrosu güçlü şekilde Süper Lig'de oynayan bir takım olmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Çünkü Samsun ve Samsunspor'un bunu hak ettiğini düşünüyorum. İnşallah Samsunspor, bu yıl Süper Lig'e çıksın ve bu takımı birlikte geleceğe taşıyalım” diye konuştu.

“DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLMALI”

Samsunspor'a sürekli gelir getirici ikinci otopark için emeği geçenlere teşekkür eden Samsunspor Başkanı Emin Kar, "Başkanımız Osman Genç, bize söz verdiği gibi bugün sözünü yerine getirmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu otopark diğer belediye başkanlarımıza Samsunspor'a ne kadar çok önem verildiğinin ve bu otoparklarla bizim işimizin daha kolay olacağının mesajı olur. Bu otopark bize sürekli gelir sağlayacak bu ikinci otoparkımız oldu. İnşallah buna benzer 4-5 tane böyle ekonomik katkı sağlayacak yer olduğu zaman, Samsunspor altyapısındaki arkadaşlarımızın ve Samsunspor'un geleceği daha aydınlık olacaktır. Diğer illerdeki belediyelerin uygulamaları gibi gelir Samsunsporumuza gelir getirici uygulamaların devamını bekliyorum. Başkanımız Osman Genç'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından otoparkın devir teslim imza törenine geçildi. Her iki başkan protokolü imzalayarak otoparkın devrini resmileştirdi. Daha sonra Samsunspor otoparkının açılışını Başkan Osman Genç, Samsunspor Başkanı Emin Kar, Samsunspor Yönetim Kurulu üyeleri, Samsunspor’un eski Başkanı Hakkı Tomaç gerçekleştirdi. Açılışın ardından otoparkı gezdiler.

Şirinler Taraftar Grubu Başkanı Mehmet Soykan, Başkan Genç'ten otoparkın Kırmızı-Beyaz renklere bürünmesini istedi. Genç, öneriye sıcak yaklaşarak en kısa sürede otoparkın kırmızı-beyaz olacağını söyledi.

Şirinler Taraftar grubu otoparkı Samsunspor'a kazandıran Başkan Osman Genç'e teşekkür ederek Samsunspor atkısı hediye etti. Samsunspor Başkanı Emin Kar ise Osman Genç'e katkıları nedeniyle plaket verdi.

İHA