Şanlıurfaspor - 1461 Trabzon Maçının Ardından

Şanlıurfaspor - 1461 Trabzon Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 11. haftasında Şanlıurfaspor, kendi sahasında karşı karşıya geldiği 1461 Trabzon’a 40. dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu.

- PTT 1. Lig'in 11. haftasında Şanlıurfaspor, kendi sahasında karşı karşıya geldiği 1461 Trabzon’a 40. dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu.

Maçından ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Ömer Can Göksu, içerideki maçlarda gol atmakta zorlandıklarını ve bir kısmetsizliğin olduğunu söyleyerek, “Maçı kısaca değerlendirecek olursak iç sahada maalesef coşkulu oyuna başlayamıyoruz. Rakibi her ne kadar küçümsememeye çalışsak da ilk yarıdaki gole baktığımız zaman başımıza gelenlerin hepsi pozisyon üretememek adına da verdiğimiz pozisyonlar adına da bu biraz rakibi küçümsememizden kaynaklanıyor. Bu sorunu her hafta çözdüğümüzü sandığımız halde özellikle iç sahada bu başımıza geliyor. Ayrıca bunu biz 1461 Trabzon için değil bunu biz Tavşanlı’da da yaşadık Maraş maçında da yaşadık. İkinci yarıda hem ilk yarıdaki istemeden oyuncu değişikliğine gittik, Onur Güney’in sakatlanması oyun kadromuzda erken bir değişikliğe yol açtı. Zaten bu maçta karşımıza en az Gaziantep Belediye gibi disiplinli ve blokları kapalı bir beraberliğe yanaşmış bir takım gibi oynamasını bekliyorduk, kontra ataklarla gol atmasını düşündüğümüz, kontra ataklarla gelen bir takım bekliyorduk ve düşündüğümüz gibi oynadılar. Bu önlemleri hafta içerisinde aldığımız halde ilk yarıdaki pozisyonlardaki rahatlığımız golü bulmalarına da sebebiyet verdi. Golü buldukları anda biz korner atıyorduk, kornerden dönen top kontra şekline döndü. Kornerden dönen topların kesikle sonuçlandırılması ve bitirilmesi lazım. Bununla ilgili çalışmalar yaptığımız halde bu rahatlık tabi ki bizi huzursuz ediyor. İkinci yarıda inanılmaz goller kaçırıyoruz, iyi pozisyonlar bulduk, coşkulu ve gelen oyuncuların coşkusuyla beraber artan bir tempo gördük ama bu kalelerde gol atmakta biz zorlanıyoruz. İçerideki kalelerde gol atmakta zorlanıyoruz bir kısmetsizlik var, sadece içerideki bir pozisyonu söyleyecek olursak Banahane’nin kafasıyla kaçırdığı topu göğsüyle de gol yapabilir diziyle de gol yapabilir ve kafasıyla yüzde yüz gol yapabilir. Buna rağmen Banahane gibi usta bir oyuncunun o topu auta atması tabi akıllara ziyan bir hareket, buradan sadece şunu söylemek istiyorum bunların hepsinin telafisini bu takım yapacaktır, bu güce sahiptir. Sadece bugün bizi sevenlerin bizimle olmak isteyenlerin bizimle onurlanmak isteyen insanları çok üzdüğümüzün farkındayız, hem taraftarlarımıza hem bizi seven ve bize güvenen insanlara önümüzdeki haftalarda güzel galibiyetlerle mahcup etmeden yolunda götürecek hareketlere devam etmek istiyoruz" dedi.

Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Normalde maç 0-0 giderken 2 tane kesmediğimiz pozisyon vardı. PTT 1. Lig çok çekişmeli maçlara sahip olan bir lig, iç sahada özellikle bize gelen rakiplerin hepsi defansa dayalı kont atağa dayalı oynamamaya çalışıyorlar. Sercan Yıldırım’ın oynaması çok önemli değil, onun yerine oynayan arkadaşlar İsmail olsun, Yasin olsun, sonradan giren Youssef olsun ve Berkin olsun oyuna bir tempo getirdiler. Sercan’da girse o tempoyu getirebilirdi ve diğer arkadaşlar girse o tempoyu getirebilirlerdi. Bu anlamda içeriye kimin girdiği değil, içerideki arkadaşların ne yaptığı önemlidir. Bizim yapmamız gereken şey girdiğimiz pozisyonları artık gole çevirmektir. Çünkü girdiğimiz pozisyonların yüzde 30’unu atacak olsak zaten golü yemeden de bulacağımız çok pozisyonumuz vardı. Gol atamama sıkıntısını iç sahada yaşıyoruz. Dış sahada bu kadar yaşamıyoruz, pozisyona girememe sıkıntısını da yaşamıyoruz ama beceri konusunda son vuruş konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Kağan şuanda disiplinsiz hareketlerinden dolayı kadro dışı kalmıştır. Önümüzdeki haftalarda durumunu değerlendirip ona göre haber vereceğiz kendisine, Onur Güney şuanda hastaneye kaldırıldı. Ağrısı çok fazla zannedersem ağrı şokuna girmiş olabilir. Ağrıdan dolayı bir tansiyon düşüklüğü var, durumunu bizde merak ediyoruz.”

1461 TRABZON CEPHESİ

1461 Trabzon Teknik Direktörü Ayhan Alemdaroğlu ise maç sonu yaptığı açıklamada, “Öncelikle arkadaşlar Urfaspor hedefi gerçekten büyük olan bir takım, iyi oynayan bir takım ama bizim takımımızın da hedefleri var. Bizim takımımızın yaş ortalaması 22’dir. Benim oyuncularım sahada bugün oynanan karşılaşmada elinden gelenin en iyisini yaptılar. Şanlıurfa’ya seyahat ederken onlara kazanacağımızı söyledim ve bugün gerçekten oyuncularım sahada ellerinden geleni yaptılar ve kazandılar. Onları gerçekten tebrik ediyorum” dedi.

İHA