Şike kumpasında şok detaylar !

Şike kumpasında şok detaylar !

Şike kumpası şüphelisi eski polis müdürleri ile tutuklu hâkimlerin, 3 Temmuz öncesi İspanya’da bir telefonla irtibat kurduğu ortaya çıktı.

Şike kumpasının baş aktörleri oldukları iddia edilen dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın, şike operasyonu öncesi ve sonrasındaİspanya menşeli esrarengiz bir telefon ile ortak mesaj irtibatlarının olduğu ortaya çıktı.

O HÂKİMLER DE BAĞLANTILI
Her iki polis müdürünün de birçok uluslararası numara ile irtibatlı oldukları, Mutlu Ekizoğlu'nun 3 Temmuz operasyonundan bir gece önce ABD menşeli iki numara ile görüşme yaptığı saptandı. Ekizoğlu'nun böyle büyük bir operasyon öncesinde kimle ne görüştüğü araştırılıyor. FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan isimlerin tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi yönünde karar veren ve sonradan tutuklanan hâkimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in de, İspanya'daki bu numara ile irtibatlı oldukları saptandı. Bu numaradan Özçelik'e 46 ayrı mesaj gönderildiği anlaşıldı. Ayrıca, 2009'da, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli olan Ahmet Kaya ve Tahşiye kumpası davası şüphelisi Aytekin Ağaören isimli şahsın da İspanya hattı ile irtibatlı olduğu belirlendi. Farklı illerde görevli adli ya da emniyet personelinin aynı numara ile irtibatlı olmaları şüphe verici bulundu. Mutlu Ekizoğlu, şike kumpası soruşturması kapsamında başlatılan operasyonda adresinde bulunamadı. Batman Emniyet Müdürlüğü'ne kadar yükselen Ekizoğlu 2015'te meslekten ihraç edilmişti.

YURT DIŞI YASAĞI...
Diğer yandan önceki günkü baskınlarda yakalanamayan şike kumpası şüphelisi 9 isme, yurtdışı yasağı konuldu. Bu isimler arasında eski polis şefleri Mutlu Ekizoğlu, Mehmet Likoğlu ve Ahmet Davulcu da bulunuyor. Yurtdışına kaçmış olabileceği değerlendirilen isimlerin aranmasına devam edilirken dün gece ifadeleri alınan 45 isimin yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.