Sinan Engin ve Ertem Şener'den Terim Belgesi'ne Hakan Şükür eleştirisi

Güncelleme:

Netflix'in Fatih Terim belgeselinde 1996-2000 yılları arasındaki görüntülerde Hakan Şükür ve Arif Erdem'in olmaması gündem olmaya devam ediyor.

Fatih Terim’in hayatını konu alan 'Terim' belgeseli, dijital medya platformu Netflix’te 15 Eylül'de gösterime girdi. Belgesel içinde olanlar ve olmayanlarla gündem olmaya devam ederken Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programında Sinan Engin ve Ertem Şener, belgeselde Hakan Şükür ve Arif Erdem’in yer almamasını eleştirdi.

“Bazı şeylere takılmam. Ben o futbolcuların gollerini ve yaptıklarını belgeselde verirdim” diyen Sinan Engin, “Hakan Şükür ve Arif Erdem goller atmış, tarihi başarılar elde etmişler adları bile geçmiyor. Şu an ne yapmış, neredeymiş, firardaymış bunlar beni ilgilendirmiyor. Bu devletin kendi sorunu arkadaş. Ben burada söylüyorum.

 Bu adam goller atmış, tarihe adını yazdırmış. Adı olmalıydı bence. Yarın bir gün Türkiye’ye gelecek hesabını da verecek. Herkes veriyor hesabını. O da gelsin versin. Fatih Terim veya belgeseli yapanlar herhalde tepki alırız diye kullanmadılar. Dediğim gibi bunları ve bu çocukların yaptıklarını yok edemezsin. O da gelecek eğer varsa suçu yargılanacak veya cezasını çekecek. Ben futbol adamıyım arkadaş beni ilgilendirmiyor başka ne yaptığı” dedi.

'FUTBOLCULUK DÖNEMİNDEKİ HAKAN ŞÜKÜR SİLİNEMEZ'

Programın sunucusu Ertem Şener ise ”Hakan Şükür’ün futbolculuk döneminde attığı goller bence de verilmeli. Hertha Berlin, Leeds United maçı ve daha birçok maç Hakan Şükür’ün tarihe geçtiği maçlar. Futbolculuk dönemindeki Hakan Şükür silinemez” dedi.

Şükür, Gülen Cemaati mensubu olarak bilinirken, AK Parti'den de milletvekilliği yapmıştı. Şükür hakkında Cemaat davası kapsamında yakalama kararı da bulunuyor.