Sonunda yüzümüz güldü

Sonunda yüzümüz güldü

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden milli takımımız, A Grubu'ndaki 4. maçında Kazakistan'ı 3-1 yenerek galibiyetle tanıştı.

Volkan şoku ile başlayan gece mutlu bitti... Euro 2016 Elemeleri'nde çıktığı 3 maçta 1 puan toplayan Ay-yıldızlılar şeytanın bacağını Kazakistan karşısında kırdı. Burak Yılmaz (2) ve Serdar Aziz'in golleriyle rakibini 3-1 mağlup eden Milliler gruptaki ilk galibiyetine de imza atmış oldu.

Hazırlık maçında Brezilya karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyet sonrası eleştiri oklarını üzerine çeken A Milli Takım, Euro 2016 Elemeleri'ndeki Kazakistan maçıyla yeni bir sayfa açmayı hedefledi. Yaşanan tüm olumsuzlukları üzerinden atmak isteyen Fatih Terim ve öğrencileri maç öncesi şok bir olay yaşadı.

Türk Telekom Arena'daki kritik mücadele öncesi ısınmak için sahaya çıkan Volkan Demirel, kale arkası tribünde bulunan bazı taraftarlarla gerginlik yaşadı. Bazı taraftarların sözlü sataşmasına "sus" işareti yaparak karşılık veren Volkan, bu kişilerin tepkilerini sürdürmesi sonrası önce soyunması odasına gitti ardında da stadı terk etti. Tecrübeli eldiven daha sonra maçın ilk yarısı devam ederken takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile stada geri döndü.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, stattan da ayrılan tecrübeli file bekçisinin yerine kalede maç öncesi zorunlu değişiklik yaparak, Volkan Babacan'a ilk 11'de görev verdi.

Elemelerdeki ilk 3 maçında istediğini elde edemeyen Türkiye, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı mücadeleye baskılı başladı. Savunmasını ileride kurarak oyunu rakip yarı alana yıkan ay-yıldızlılar, ilk bölümde istediği pozisyonları üretmekte zorlandı. Savunmaya çekilen rakibi karşısında etkili mücadelesiyle gol arayışlarını sürdüren milliler, 26. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltıdan attığı golle öne geçti. Golün şokunu atlatamayan zayıf rakibi karşısında basını artıran Türkiye, Burak Yılmaz ile 29. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Kalan sürede oyunun kontrolünü elinde bulunduran ve gol için yüklenen A Milli Takım, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

GOL 26.DK (BURAK YILMAZ): Burak Yılmaz, ceza sahası içinde Abdulin'in müdahalesiyle yerde kalınca, Rus hakem Eskov penaltı kararı verdi. 26. dakikada penaltı atışını kullanan Burak Yılmaz, top ile kaleci Mokin'i ayrı köşelere göndererek, ay-yıldızlı takımı öne geçirdi: 1-0

GOL 29.DK (BURAK YILMAZ): Milliler, Burak Yılmaz ile farkı 2'ye çıkardı. Caner Erkin'in soldan uzun ortasında ceza sahasında Volkan Şen'in göğsüyle indirdiği topa Burak Yılmaz gerilerden gelerek sert vurdu. Kaleci Mokin, yerden üzerine gelen topu tutmaya çalışırken büyük bir hata yaptı ve meşin yuvarlak elinden sekerek filelere gitti: 2-0

KAZAKİSTAN CEPHESİ

Maça iyi başlayan rakibi karşısında tamamen savunmaya çekilen Kazakistan, hızlı ataklarla hücuma çıktı. Türkiye'nin etkili mücadelesi karşısında topa fazla sahip olamayan konuk ekip, 26 ve 29. dakikalarda kalesinde üst üste gördüğü gollerle 2-0 geriye düştü. İlk yarıda Türkiye karşısında neredeyse pozisyon bile bulamayan ve oyunu sahasında kabullenen Kazakistan, soyunma odasına 2-0 geride gitti.

İkinci 45 dakikaya skor avantajıyla başlayan Türkiye, zayıf rakibi karşısında üst üste pozisyonlara girmesine rağmen 3. golü ancak 82. dakikada Serdar Aziz ile buldu: 3-0

Maçta son sözü Kazaklar söyledi. 86. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Smakov skoru 3-1 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca A Milli Takımımız 3 puanı 3 golle aldı: 3-1

VOLKAN DEMİREL ŞOKU

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki kritik maçta Kazakistan ile karşılaşan A Milli Takım, sahaya Volkan Demirel şokuyla çıktı. Milliler, kale arkası tribündeki taraftarlarla gerginlik yaşadıktan sonra sahayı terk eden Volkan Demirel'in maça çıkmamasının ardından büyük moral bozukluğu yaşadı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, stattan da ayrılan tecrübeli file bekçisinin yerine kalede maç öncesi zorunlu değişiklik yaparak, Volkan Babacan'a ilk 11'de görev verdi.

KADRO BÜYÜK ORANDA DEĞİŞTİ

Terim, Kazakistan ile oynanan karşılaşmada Brezilya mücadelesine göre kadroyu da büyük oranda değiştirdi.

Tecrübeli teknik adam, son milli maçtaki karşılaşmada görev verdiği Semih Kaya, Ozan Tufan, Umut Bulut ve Arda Turan'ı Kazakistan karşısında da sahaya sürerken, diğer 6 oyuncunun yerine farklı isimleri oynattı. Savunmanın göbeğinde Semih Kaya'nın yanında bu kez Bekir İrtegün'ün yerine Serdar Aziz şans buldu.

GÖKHAN GÖNÜL YEDEKLER ARASINA

A Milli Takım'da Kazakistan maçı öncesi sakatlığı geçmeyen Gökhan Gönül de zorunlu olarak yedekler arasında yer aldı. Bu mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında açıkladığı ilk 11'de Gökhan'a yer veren Terim, bu gelişmenin ardından Ozan Tufan'ı savunmanın sağında bir kez daha görevlendirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, sol kanatta da değişikliğe gitti ve İsmail Köybaşı'yı yedeğe çekip Caner Erkin'i sahaya sürdü.

Brezilya maçı öncesi yaşadığı sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarılan Mevlüt Erdinç'in yerine forvette Burak Yılmaz şans buldu. Fatih Terim, özel maçta ilk 11'de oynattığı Bekir İrtegün, Hamit Altıntop ve Bilal Kısa'yı tribüne gönderirken, İsmail Köybaşı ve Mehmet Topal'ı yedek soyundurdu. Bu oyuncuların yokluğunda Selçuk İnan, Volkan Şen ve Olcay Şahan da ilk 11'de şans bulan oyuncular arasında yer aldı.

Maç öncesi sadece Galatasaraylı futbolcular tribüne çağrıldı

Kazakistan maçı öncesi milli takımın ısınması sırasında Volkan Demirel'e tepki gösteren kale arkasındaki taraftarların sadece Galatasaraylı futbolcuları tribüne çağırmaları dikkati çekti.

Bu grup, seremoninin hemen ardından ise tüm takımı tribünlere davet etti.

STADYUM DOLMADI

Millilerin Kazakistan ile yaptıkları kritik mücadelede stat dolmadı. Türk Telekom Arena'nın tribünlerinde büyük boşluklar gözlenirken 20 bini aşkın taraftar tribünlerde yer aldı.

Türkiye: 3 - Kazakistan: 1

Türkiye

Volkan Babacan, Ozan Tufan, Serdar Aziz, Semih Kaya, Caner Erkin, Selçuk İnan, Volkan Şen, Arda Turan, Olcay Şahan, Umut Bulut, Burak Yılmaz

Kazakistan

Mokin, Gurman, Abdulin, Logvinenko, Lunin, Tagybergen, Smakov, Shomko, Konysbaev, Islamkhan, Khizhnichenko

Goller: Dk. 26 (penaltıdan) ve Dk. 29 Burak Yılmaz, Dk. 83 Serdar Aziz (Türkiye)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Aleksei Eskov'un son düdüğü ile karşılaşma milli takımımızın 3-1 üstünlüğü ile sona eriyor. Bu sonuçla grupta puanımızı 4 yapıp 4. sıraya yükseldik, Kazakistan ise 1 puanda kalıp grubun son sırasına düştü. Grubumuzda oynanan diğer maçta ise Çek Cumhuriyeti kendi sahasında İzlanda'yı 2-1 mağlup etti.

90.DK: Yarı alanımızın ilk metrelerinde Mehmet Ekici'ye kayarak sert müdahalede bulunan Azat Nurgaliev sarı kart görüyor.

90.DK: Kazakistan'ın sol kanattan kazandığı köşe vuruşunu Azat Nurgaliev kullanıyor. Nurgaliev'in ortasını Volkan Babacan yumruklayarak uzaklaştırmak istiyor ancak top altıpas çizgisi üzerindeki Askhat Tagybergen'e geliyor. Tagybergen'in gelişine yerden çektiği şut kalecimiz Volkan Babacan'da kalıyor.

0.DK: Mark Gurman'ın sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Aleksei Schetkin'in kafa vuruşu kalecimiz Volkan Babacan'dan dönüyor, pozisyonun devamında Gökhan Töre topu kornere uzaklaştırıyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ekleniyor.

90.DK: Hızlı gelişen atağımızda orta sahada topla buluşan Arda Turan seri çalımlarla ceza sahasına hareketleniyor. Ceza sahası içerisine girer girmez rakibi ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Arda hakemi aldatmaya yönelik hareketi nedeni ile sarı kart görüyor ve Hollanda maçında cezalı duruma düşüyor.

87.DK: GOL! Kazakistan, Samat Smakov'un attığı golle skoru 3-1'e getiriyor.

85.DK: Milli takımımız bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Olcay Şahan'ın yerine Mehmet Ekici'yi oyuna alarak kullanıyor.

82.DK: Kazakistan takımı bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Sergei Khizhnichenko'nun yerine Azat Nurgaliev'i oyuna alarak kullanıyor.

82.DK: Kazakistan takımı bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Sergei Khizhnichenko'nun yerine Azat Nurgaliev'i oyuna alarak kullanıyor.

82.DK: Olcay Şahan, Gökhan Töre ile girdiği verkaçın ardından ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşuyor ve şutunu çekiyor, kaleci Aleksandr Mokin'den seken topa altıpas içerisinde Arda Turan hareketleniyor ancak son anda Mark Gurman araya girerek topu kornere uzaklaştırmayı başarıyor.

82.DK: GOOOOOOLLLL!!!! Serdar Aziz'in attığı golle milli takımımız farkı 3'e çıkartıyor. Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin ortasına ön direkte iyi yükselen Serdar Aziz'in kafa vuruşu kaleci Aleksandr Mokin'in sağından ağlarla buluşuyor. Serdar Aziz milli formayı giydiği ilk maçta golünü atıyor..

81.DK: Milli takımımız bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Volkan Şen'in yerine Gökhan Töre'yi oyuna alarak kullanıyor.

79 DK: Yuri Logvinenko'nun Burak Yılmaz'a yaptığı faulün ardından ceza sahası yayı dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

77.DK: Caner Erkin'in pası ile sol kanatta topla buluşan Olcay Şahan için ofsayt bayrağı kalkıyor.

76.DK: Burak Yılmaz'ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Arda Turan'ın çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

76.DK: Kazakistan takımı bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Renat Abdulin'in yerine Serhiy Malyi'yi oyuna alarak kullanıyor.

74.DK: Milli takımımız karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Umut Bulut'un yerine Mehmet Topal'ı oyuna alarak kullanıyor.

73.DK: Kazakistan bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Stanislav Lunin'in yerine Aleksei Schetkin'i oyuna alarak kullanıyor.

71.DK: Dmitri Shomko'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Stanislav Lunin son çizgiye indikten sonra yerden ortasını yapıyor ancak top kalecimiz Volkan Babacan'da kalıyor.

69.DK: Arda Turan'ın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz'ın çektiği şut kaleci Aleksandr Mokin'den dönüp altıpas çizgisi üzerinde sağ çaprazda bulunan Umut Bulut'a geliyor. Umut'un gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

67.DK: Semih Kaya'nın orta sahadan gönderdiği uzun pasla ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz'ın gelişine yerden çektiği şut kaleci Aleksandr Mokin'de kalıyor.

64.DK: Kazakistan'ın sol kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Bauyrzhan Islamkhan geçiyor. Islamkhan'ın ortası kalecimiz Volkan Babacan'da kalıyor.

63.DK: Ozan Tufan'ın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Dmitri Shomko'nun gelişine çektiği şut Semih Kaya'ya çarpıp kornere çıkıyor.

63.DK: Kazakistan'ın sol kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Bauyrzhan Islamkhan geçiyor. Islamkhan'ın ortasını Ozan Tufan ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

59.DK: Umut Bulut'un Askhat Tagybergen'e yaptığı faulün ardından Kazakistan'ın sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta topun başına Bauyrzhan Islamkhan geçiyor. Islamkhan'ın ortasını Ozan Tufan kafayla uzaklaştırıyor.

55.DK: Askhat Tagybergen'in pası ile sol kanatta topla buluşan Ulan Konysbaev'in ortasını savunmamız uzaklaştırıyor.

53.DK: Dmitri Shomko'nun sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Yuri Logvinenko'nun kafa vuruşu kalecimiz Volkan Babacan'da kalıyor.

53.DK: Kazakistan'ın sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Dmitri Shomko geçiyor. Shomko'nun ortasını Semih Kaya ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

52.DK: Ozan Tufan'ın Askhat Tagybergen'e yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Bauyrzhan Islamkhan geçiyor. Bauyrzhan Islamkhan'ın ortası kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

50.DK: Renat Abdulin'in elle oynamasının ardından sol kanattan ceza sahası yan çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk'un çektiği şutu kaleci Aleksandr Mokin direk dibinde kurtarıyor.

48.DK: Stanislav Lunin'in yaptığı pas hatasının ardından topla buluşan Arda Turan ceza sahası yayının hemen dışından sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.

46.DK: İkinci yarı Kazakistanlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


DEVRE ARASI


45.DK: Aleksei Eskov'un düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 üstünlüğümüz ile sona eriyor.

45.DK: Volkan Şen'in pası ile sol kanatta buluşan Caner Erkin son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Kazakistan savunmasında Renat Abdulin kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

44.DK: Samat Smakov'un pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Askhat Tagybergen'in çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

42.DK: Volkan Şen'in sol kanattan yaptığı ortayı kaleci Aleksandr Mokin yumruklayarak uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahasının hemen içerisinde hafif sol çaprazda bulunan Burak Yılmaz'a geliyor. Burak Yılmaz'ın gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

40.DK: Arda Turan'ın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Selçuk İnan topu soluna çektikten sonra şutunu çekiyor ancak top savunmadan sekip havalanıyor ve kaleci Aleksandr Mokin topa sahip oluyor.

37.DK: Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan'ın ortasını Kazakistan savunması uzaklaştırıyor.

33.DK: Savunmadan seken topla ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Caner Erkin'in gelişine sol ayağı ile çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

29.DK: Attığımız 2. golde asisti yapan isim Volkan Şen oluyor.

29.DK:GOOOOOOLLLL!!!! Burak Yılmaz'ın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyoruz. Caner Erkin'in sol kanattan gönderdiği uzun pası Volkan Şen göğsüyle indiriyor, topla ceza sahasının hemen içerisinde buluşan Burak Yılmaz'ın gelişine yerden çektiği şut kaleci Aleksandr Mokin'in müdahalesine rağmen ağlarla buluşuyor.

27.DK: GOOOOOOLLLL!!!! Burak Yılmaz'ın attığı golle Kazakistan karşısında 1-0 öne geçiyoruz. Kendisine yapılan faulün ardından penaltıyı kullanmak üzere topun başına Burak Yılmaz geçiyor. Burak Yılmaz yerden düzgün bir vuruşla top ve kaleciyi ayrı köşeye göndererek topu kalenin sağ tarafından ağlarla buluşturuyor. Burak Yılmaz milli forma altında 14. golüne imza atıyor.

25.DK: Ceza sahasının hemen içerisinde Renat Abdulin ile girdiği ikili mücadelede Burak Yılmaz yerde kalıyor ve hakem Aleksei Eskov, penaltı noktasını gösteriyor.

23.DK: Bu dakikada mutlak bir gol fırsatından yararlanamıyoruz. Arda Turan'ın topuk pasını Semih Kaya kafayla penaltı noktası üzerinde bomboş pozisyonda bulunan Burak Yılmaz'a indiriyor. Burak'ın gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

22.DK: Ozan Tufan'ın sağ kanattan yaptığı orta ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Umut Bulut'un gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

20.DK: Bu dakikalarda Kazakistan savunmasını açma çabalarımız sonuç vermiyor.

16.DK: Sağ kanattan Ozan Tufan'ın yaptığı ortaya penaltı noktasına yakın bir noktada iyi yükselen Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

14.DK: Olcay Şahan'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ortasını Kazakistan savunması uzaklaştırıyor.

12.DK: Arda Turan'ın uzun pası ile sağ kanatta bomboş pozisyonda buluşan Burak Yılmaz dengesini kaybedip yere düşüyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

9.DK: Mark Gurman'ın kendi yarı alanından gönderdiği uzun topla ceza sahası dışında sol çaprazda buluşan Dmitri Shomko için ofsayt bayrağı kalkıyor.

7.DK: Burak Yılmaz, kendisi için kalkan ofsayt bayrağından sonra topa vurduğu için sarı kart görüyor.

7.DK: Selçuk İnan'ın orta sahadan gönderdiği uzun pasla ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz için ofsayt bayrağı kalkıyor.

6.DK: Selçuk İnan'ın yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Burak Yılmaz için ofsayt bayrağı kalkıyor.

4.DK: Sergei Khizhnichenko'nun Selçuk İnan'a yaptığı faulün ardından sol kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk'un ortası ile arka direkte buluşan Serdar Aziz topu kafayla içeri doldurmak istiyor ancak top kaleci Aleksandr Mokin'de kalıyor.

1.DK: Karşılaşma Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

- Karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkarken tribünlerin protestolarına maruz kalan Volkan Demirel, oynamak istemediğini belirtip Türk Telekom Arena Stadı'nı terk ettiği için bu karşılaşmada kalemizi Volkan Babacan koruyacak.

- Grubumuzda bugün oynanan ilk maçta Hollanda kendi sahasında Letonya'yı 6-0 mağlup etti. Çek Cumhuriyeti ile İzlanda ise TSİ ile 21:45'te Plzen'de karşı karşıya gelecek.

- Kazakistan milli takımının kadroda olan oyuncular içerisinde en golcü ismi ise 28 milli maçta 6 golü bulunan Sergei Khizhnichenko.

- Kadroda bulunan futbolcular içinde en çok gol atan oyuncularımız 77 milli maçta 13 golü bulunan Arda Turan ile 36 milli maçta 13 golü bulunan Burak Yılmaz. Bu maçta Burak Yılmaz'ın forvetteki partneri olacak Umut Bulut'un da 33 milli maçta 10 golü bulunuyor.

- Kazakistan ile Türkiye'de oynadığımız son karşılaşmayı 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 2 Eylül 2011 tarihinde oynamıştık. Türk Telekom Arena'da oynanan o maçı Arda Turan'ın 90. dakikada attığı frikik golüyle 2-1 kazanmıştık.

- A Milli takımımız Kazakistan ile daha önce 4 resmi maçta karşılaşırken bu maçların tamamında galip gelen taraf biz olduk. Bu maçlarda Kazakistan filelerine 15 gol bırakırken kalemizde sadece 1 gol gördük.

- Kazakistan maçı ile birlikte 91 yıllık tarihimizdeki 522. milli maçımıza çıkacağız. 272'si resmi, 249'u özel olmak üzere geride kalan 521 maçta 190 galibiyet aldık, 121 maç berabere sonuçlandı, 210 karşılaşmada ise rakiplerimize mağlup olduk. Bu maçlarda rakip filelere 688 gol attık, kalemizde ise 774 gol gördük.

- Milli takımımız gibi oynadığı 3 maçta 1 puan alan Kazakistan da 6 takımlı grubun 5. sırasında yer alıyor.

- Grupta oynadığı 3 maçta 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde eden milli takımımız topladığı 1 puanla grubun son sırasında yer alıyor.

- Kazakistan maçı öncesi milli takımda sakatlığı nedeniyle aday karodan çıkarılan Mevlüt Erdinç ve Gökhan Gönül dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

- TSİ ile 21:45'te başlayacak müsabakayı Rusya Futbol Federasyonu'ndan Aleksei Eskov yönetecek.

- 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde A Grubu'nda mücadele eden A Milli takımımız, gruptaki 4. maçında Kazakistan'ı Türk Telekom Arena Stadı'nda konuk ediyor.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak maçı Rusya Futbol Federasyonu'ndan Aleksei Eskov yönetecek. Eskov'un yardımcılığını Dmitrii Mosiakin ve Valeriy Danchenko yapacak. Nikolai Golubev'in 4. hakem olacağı maçta, Alexey Nikolaev ve Mikhail Vilkov ilave yardımcı hakem olarak görev alacak.

Grupta üçer maç sonucu birer puanı bulunan iki takım son iki sırayı paylaşıyor. Türkiye, deplasmanda İzlanda'ya 3-0, İstanbul'da Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 yenildi, Riga'da Letonya ile 1-1 berabere kaldı. Kazakistan ise evinde Letonya ile golsüz eşitliği bozamadı, Çek Cumhuriyeti'ne 4-2 yenildi, deplasmanda Hollanda'ya 3-1 mağlup oldu.

Sıkıntılı günler geçiren A Milli Futbol Takımı, Kazakistan'ı yenerek, grupta ilk galibiyetini almak amacında.

TÜRKİYE - KAZAKİSTAN 

Türkiye

Volkan Babacan, Serdar, Semih, Caner, Ozan, Selçuk, Volkan Şen, Arda, Olcay, Burak, Umut

Kazakistan

Mokin, Lunin, Gurman, Abdulin, Logvinenko, Shomko, Konysbaev, Tagybergen, Smakov Islamkhan, Khizhnichenko