''2,5 milyar borç olur mu?''

''2,5 milyar borç olur mu?''

Fikret Orman, borçla ilgili spekülasyonlara sert tepki gösterdi...

Başkan Fikret Orman, borçla ilgili spekülasyonlara sert tepki gösterdi, “Beşiktaş 2,5 milyar lira nasıl borçlanacak? Böyle olsa karşınızda durabilir miydik? Kulübün yaptığı anlaşmalar ortadadır. Haysiyetimizle oynarlarsa, onların haysiyetleriyle oynarım” dedi.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu’nun 2015 Yılı 3. Olağan Toplantısı dün Ceylan InterContinental Otel’de yapıldı. Mali ve idari konularda üyeleri bilgilendiren Başkan Fikret Orman, seçimden korkmadıklarını belirtirken borçla ilgili spekülasyonlara çok sert tepki gösterdi.

Son mali kongrede tepkiler üzerine seçim resti çeken Başkan Orman, “Ben seçim sandığından kaçmam. O gün orada seçim isteyen arkadaşlar gelsinler, ‘başkan şu tarihte yapalım’ desinler. Beşiktaş’ın menfaatine göre hareket edelim” diye konuştu.

Konuşması sırasında sinirlendiği gözlenen Fikret Orman, borçlarla ilgili eleştirilere sert karşılık verdi.
Beşiktaş Başkanı, “Kulübün birçok şirketi var ve hepsi denetlenmektedir. Bir heyet kurulsun ve bir dahaki divan kurulu toplantısında ‘1,5-2,5 milyar lira’ denen borçları bir açalım. ‘Battık, çıktık’ diye toplantılar yapılıyor. Bu rakamlar hepimizi rahatsız ediyor. Bir heyet oluşturalım, kimse şaibe altında kalmasın. Bakkal mantığıyla muhasebe anlatılmaz. Beşiktaş 2,5 milyar lira nasıl borçlanacak? Böyle olsa karşınızda durabilir miydik? Hiçbir şeyin altını kapattığımız yok. Kimse Beşiktaş’ın itibarını divan  kurulunda itibarsızlaştırmasın” ifadelerini kullandı.

Futbolcu satışından 18 milyon euroluk gelir elde ederken, 5 yeni transfer için 6 milyon 250 bin euro bonservis harcaması yaptıklarını dile getiren Başkan Fikret Orman, menajer ücretleriyle ilgili iddiaları da yanıtladı.

Orman, “Kulübün yaptığı anlaşmalar, ne ödediğimiz ortada. Bilen bildiğini açıklamazsa, dedikodularla bizim haysiyetimizle oynarlarsa, ben de onların haysiyetleriyle oynarım. Yedi yetimin hakkını en sonuna kadar korumak için geldik. 10 liranın hesabını yaparım, virgülüne kadar bakarım. Haysiyetimizle uğraşırken, gelip bir camiayı yöneten insanları sadece laflar konuşarak bir soru işareti altında bırakmak ayıptır” diye konuştu.

‘Stat için 242 milyon harcadık’

Fikret Orman, yapımında 837 işçinin çalıştığı Vodafone Arena’ya şimdiye kadar 242 milyon lira harcadıklarını açıkladı. En kısa sürede yeni stada dönmek istediklerini kaydeden Orman, “Bir kaza yaşandı ve Allah’tan ölümsüz bir kaza oldu. Belki çok acele ettiğimiz bazı şeyler oluyor. Allah affetsin” dedi.

Milliyet