''Aboubakar açık oynayan takımlara karşı tehlike''

''Aboubakar açık oynayan takımlara karşı tehlike''

Portekizli spor yazarı Luis Rodrigues, Beşiktaş'ın Napoli zaferinin mimarı Vincent Aboubakar'ı, değerlendirdi.

Beşiktaş'ın Napoli galibiyetinin mimarı olan Vincent Aboubakar'ın performansı Portekiz'de de yankı buldu. Porto'dan kiralık olarak kadroya dahil edilen 24 yaşındaki forvetin durumunu değerlendiren Zerozero internet sitesinden Luis Rodrigues, oyuncunun siyah-beyazlı ekipteki geleceğinin parlak olduğunu söyledi:

"Porto'da başarılı bir dönem geçirirken, formasını Andre Silva'ya kaptırdı. Teknik direktör Peseiro'nun bu tercihi, kendisini yeni arayışlara itti. O dönemde Beşiktaş'ın teklifi geldi. Aboubakar için tek kritik nokta kaybettiği özgüvenini geri kazanması olacaktı. Şenol Güneş, bir çok maçı boş geçmesine rağmen, kendisinde ısrarcı davranarak doğru bir tercih yaptı.  Napoli karşısında attığı goller bu açıdan çok önemli. Bundan sonra artık asıl Aboubakar'ı izletmeye başlayacak ve üzerindeki tutukluğu atarak daha çok katkı sağlayacaktır".
 
Siyah-beyazlı futbolcunun Napoli gibi takımlar karşısında daha etkili olacağının altını çizen Rodrigues şöyle devam etti:
 
"Porto'ya ilk geldiğinde de benzer bir görüntü çizmiş. İlk golünü atmasının ardından her geçen gün daha iyiye gitmişti. Bir de Porto'dayken de daha çok, hücum eden takımlara karşı etkiliydi. Beşiktaş'ta da açık oynayan rakiplere karşı daha etkili olacaktır. Hücum futbolu oynayan ve geride boşluklar bırakan takımlar karşısında bu boşlukları kullanarak daha etkili oluyor. Zaten çok güçlü, hareketli ve tekniği fiziğine göre iyi bir isim. Moralini de kazanmasının ardından çok daha başarılı olacağını düşünüyorum". 

Milliyet