''Bazıları günde 5 kez dua etmeye gidiyor''

''Bazıları günde 5 kez dua etmeye gidiyor''

Roman Neustadter, Rus basınına özel bir röportaj verdi ve Türkiye'yi seçme nedeni ile 2 aylık süreçte yaşadıklarını anlattı.

İşte Neustadter'in sözleri:

"İstanbul'un keyfini çıkarıyorum. Türkçe'yi de öğrenmeye başladım. Almanya'ya göre İstanbul'da hava daha iyi, Moskova'daki gibi trafik sorunu var. İnsanlar benim yanıma 2 saat içinde geleceğini söylüyor ve ancak 4 saatte gelebiliyor"
 
"CUMA GÜNLERİ CAMİYE GİDİYORLAR"
 
"Ezan seslerini duyuyoruz ve bazıları günde 5 kez dua etmeye gidiyor. Cuma günleri de hep birlikte camiye gidiyorlar"
 
FENERBAHÇE'YE NEDEN GELDİ?
 

"Bundesliga'da yaklaşık 7 yıl oynadım ve başka liglerde şansımı denemek istedim. Monaco'ya kaybettik ve Şampiyonlar Ligi'ne gidemedik. Geçen sene Schalke ile de UEFA Avrupa Ligi'nde oynadım ve onlar daha iyi diyemem. Gruptan çıkarsak zorlu rakiplerle karşılaşacağız. Hatta Manchester United sıradaki rakibimiz, onlar da Şampiyonlar Ligi seviyesinde. Kolay olmayacak"
 
"DERBİDE ÇILGINLIK OLACAK"
 
"Stadyum henüz tam olarak dolmadı ancak, taraftarlar oldukça gürültülü. Derbide büyük bir çılgınlık olacak. Burada insanlar futbolu çok seviyor. Her yaştan insanlar futbola bayılıyor ve hastalık derecesinde takımlarına bağlılar"
 
"ER YA DA GEÇ ZİRVEYİ YAKALAYACAĞIZ"
 
"Sezon başında hocamız değişti ve şu anda Advocaat'ın isteklerine alışmaya çalışıyoruz. Takım olarak Dick Advocaat'ın bizden ne istediğini biliyoruz, bu yüzden er ya da geç zirveyi yakalayacağız, hatta son dönemde birkaç maç da kazandık. Zirve ile aramızdaki farkı kapatacağız"
 
"11 OYUNCUSU OLDUĞUMU KANITLAYACAĞIM"
 
"Türkiye'ye transfer olduğumda, takımın başında Pereira vardı ve onunla çok fazla konuşuyordum. Hatta onun için Fenerbahçe'yi seçtim. O üçlü defansla oynuyordu, Advocaat ise farklı bir şema seçti. Bu yüzden birimiz dışarıda kalmak zorunda kaldık. Yeni hocamız ile de oynadım ve benim performansımı övdü. Tabii ki durmak yok, 11'de oynayabilecek bir oyuncu olduğumu hocama kanıtlayacağım"
 
"VAN PERSIE İLE SIK KONUŞUYORUZ"
 
"Robin van Persie ile çok sık konuşuyoruz. Onun tecrübesinde bir oyuncuyla çalışma şansını bulmuş olmam harika. Hepimiz önemli olanın takım olduğunun farkındayız. Emenike ile de aynı odada kalıyoruz ve çok sık gülüyoruz. Rusya kariyeri ile ilgili çok sık konuşuyoruz. Rusya'yı, çok soğuk olduğunu düşünmesine rağmen, sevmiş"
 
"SCHALKE'DE YARA ALMIŞTIM"
 
"Fenerbahçe'yi, şehri, bulunduğu yeri, güzel stadı ve profesyonel yaklaşımı sevdim. Böyle olmasaydı, buraya gelmezdim. Schalke'de ne olduğunu anlamadım. Yeni hoca gelmişti ve benimle konuşma ihtiyacı bile duymadı. Yara almıştım ve yeni bir şeyler yapma isteği duydum. Fenerbahçe'ye gelme kararımın arkasında bunlar var"
 
"RUBIN KAZAN BANA TEKLİF YAPTI"
 
"Yaz aylarında CSKA Moskova ile görüşmedim, bu yüzden bu iddialar nereden çıktı bilmiyorum. Ancak Rubin Kazan bana teklif yaptı, ancak ben Türkiye'ye gelmeye karar verdim. Türkiye ile Rusya'yı karşılaştıramam, çünkü Rusya'da hiç oynamadım. Fenerbahçe'yi seçtim, çünkü kulüp ve teknik direktör benimle çok fazla ilgilendi. Rubin de öyleydi ancak, o dönemde Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimali de vardı. Avrupa'da oynamak istedim ve Rubin de bu ihtimal yoktu"
 
"FAVRE'DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"
 
"Her teknik adamdan bir şeyler öğrendim, ancak kariyerimde en önemli isim Lucien Favre'ydi. Mönchengladbach'ya beni Bundesliga seviyesinde bir oyuncu yaptı ve taktiklerinden çok şey öğrenirken, her maçta da oynadım"
 
"İSTANBUL'DA HİÇBİR ŞEYDEN KORKMUYORUM"
 
"Burada iyiyim, hiçbir şeyden korkmuyorum. Kendimi güvende hissediyorum. Darbe girişimi ile ilgili konuşmak istemiyorum, bana bir şey olmadı, her şey iyi. İstanbul'u seviyorum"

Sporx