''Beşiktaş'la 4 yıllık anlaşmam var''

''Beşiktaş'la 4 yıllık anlaşmam var''

Beşiktaş'ın yeni transferi Vincent Aboubakar, açıklamalarda bulundu.

Siyah-Beyazlılar’da Mario Gomez’le yolların ayrılmasının ardından Alman futbolcunun yerine takıma kazandırılan Vincent Aboubakar, açıklamalarda bulundu.

Portekiz devi Porto’dan 10 milyon Euro’luk opsiyon bedeliyle kiralanan ve gelecek sezondan itibaren bonservisi Kartal’da olacak Kamerunlu futbolcu, yeni macerasıyla ilgili olarak hedefleri ve Türkiye’deki yaşantısı hakkında önemli sözler sarf etti. İşte Kartal’ın yeni 9 numarasının ifadeleri;
 
‘Quaresma bir yıldız’

 
“Porto’dan Beşiktaş’a transferim sürecinde eski dostum Ricardo Quaresma ile konuşmadık. Ama kendisi Porto’da birlikte forma giyip çok da iyi tanıdığım bir yıldız. Onunla şimdi yeniden aynı takımda oynayacağım için çok mutluyum. O ve diğer takım arkadaşlarım ile mükemmel bir uyum içinde olacağımıza olan inancım tam.”
 
‘Orman’dan çok etkilendim’
 
“Başkan Fikret Orman, transfer görüşmemiz sırasında benimle çok samimi, içten ve sıcak konuştu. Düşüncelerini anlattı. Onun sözlerinden çok etkilendim. Beşiktaş ve Türk futbolu hakkında bilgiye sahip değilim. Sadece başkanın tavrı sonrasında hiç düşünmeden onun sözlerine inanıp anlaşmayı onayladım.”
 
‘Türk halkı misafirperver’
 
“Portekiz’de uzun süre yaşadım. Sokağa çıktığımda beni tanıyan olmazdı. Buraya geldiğim ilk günden beri gören tanıyor. Türk halkı çok farklı. Sıcakkanlı, misafirperver ve içten. Takım da öyle... Hoca, diğer futbolcular, taraftar ve medya.. Açıkçası bu duruma şaşırdım. İyi ki transfer sürecinde Başkan ile yüz yüze konuşmuşum.”
 
‘Beşiktaş’la 4 yıllık anlaşmam var’

 
“İmza töreninde Başkan Fikret Orman’ında söylediği gibi gelecek sezondan itibaren Beşiktaş’la dört yılık bir anlaşmam var. Buraya geldiğim için mutluyum ve çok uzun yıllar bu forma altında futbol hayatıma devam etmek istiyorum.”
 
‘Tüm maçları kazanalım!’
 
“Forma numarası konusunda bir takıntım yok. Beşiktaş’la anlaştığımda 9 numaranın boşta olduğunu söylediler ve santrfor olduğum için onu seçtim. Bunlara fazla takılı kalmamak lazım. Sonuçta futbol artık takım ve sonuç oyunu. Tüm maçları kazanalım yeter.”
 
‘Porto çok para istemiş’
 
“Beşiktaş daha önce bana talip olmuş ama Porto 20 milyon Euro bonservis bedeli istemiş. (Gülüyor) İlk defa sizden duyuyorum. Ooo bayağı fazla paraymış. Ancak hayatta paradan daha önemli olan şeyler var. İşimizi en iyi şekilde yapmaya devam edelim zaten hayatımızı bir şekilde kazanırız.”
 
‘Benfica’nın bilgileri benden’
 
“Şampiyonlar Ligi çok farklı bir kulvar... Benfica özellikle evinde çok tehlikeli bir takım. Zor bir maç bizi bekliyor. Yeni bir ekibiz ama takımdaki herkesin tek düşüncesi kazanmak. Artı ve eksi yönlerimiz var. Elbette ben de teknik ekip ve takım arkadaşlarıma lig maçının ardından iyi tanıdığım Benfica konusunda bilgiler vereceğim.”
 
‘Lig konusunda bilgim yok’
 
“Geldiğimden beri Gomez’le kıyaslanıyorum. Burada Gomez, ben veya bir başkası değil, Beşiktaş’ın başarısı önemli. Türkiye Ligi konusunda pek bir bilgi sahibi değilim. Nasıl bir lige geldiğim konusunda fikrim yok. Tek bildiğim geçen yılın şampiyonu olan takıma geldiğim... Ve aklımdan tek geçirdiğim şey de yine şampiyon olmak ve Avrupa’da önemli başarılar kazanmak... Bunun için buradayım.”
 
‘Beni yakından takip edin’
 
“Kendi futbolum ve özelliklerimi anlatmak istemiyorum. İlk başta basın mensubu olarak siz ve diğer herkes bu haftadan itibaren görüp öğreneceksiniz. Futbol özellikleri anlatarak gösterilemez. En iyisi beni yakından takip edin ve neler yapıp yapamayacağımı görün.”

Fanatik