''Bir level yukarı çıkmamız gerekiyor''

''Bir level yukarı çıkmamız gerekiyor''

Şenol Güneş, siyah-beyazlıların sezonun sonunu getirememe alışkanlığını tecrübe eksikliğine bağladı.

Güneş, “Geçen sene hem Avrupa hem de ligdeki o iyi çıkıştan sonra finişte kaybetmek hocayı, oyuncuları ve yönetimi üzmüştür. Ama bu yıl yaşanmaması için bir level daha yukarı çıkmamız gerekiyor” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlıların sezonun sonunu getirememe alışkanlığını tecrübe eksikliğine bağladı, takımda bir değişim yapmak için uğraş verdiklerini kaydetti.

Güneş’in konuşmasından satır başları şöyle:

- İlk kamp döneminde hazırlık maçı yapmadık. İkinci kamp dönemi daha çok müsabaka dönemi olacak.

- Geçmişi suçlamak doğru değil. Geçmişten dersler çıkartıp geleceği inşa edip iyi sonuçlar almak istiyoruz.

- Ligin sonunu getirememede tecrübesizlik önemli bir faktör. Sıkıntıları ve tecrübesizlikleri de düzelterek gitmek istiyoruz.

- Geçen sene hem Avrupa hem de ligdeki o iyi çıkıştan sonra finişte kaybetmek hocayı, oyuncuları ve yönetimi üzmüştür. Ama bu yıl yaşanmaması için bir level daha, bir basamak daha yukarı çıkmamız gerekiyor.

- Takım olgusunu geliştirmek, takımın ortak değerlerini ortaya koymak istiyorum.

- Uluslararası deneyimleri ne kadar iyi olursa olsun, oyuncuda liderlik vasfı olmayabilir. Çok yeteneklidir ama liderlik vasfı olmayabilir.

- (Geçmiş yıllarda çalıştırdığı oyuncuların transfer gözdeleri olması) Bir oyuncuya teklif varsa o futbolcunun kendisine aittir. Oyuncunun değeri artıyorsa kendisine aittir.

- UEFA ile başlayan, her maçını kazanan, kazanmak için en güzel futbolunu oynayan, herkesin beğeni ile izlediği bir takım olmak istiyoruz.

- Lig ve Avrupa ayrımı yapmayı düşünmüyorum. Kadroyu da ona göre her mevkide iki oyuncu olabilecek şekilde dizayn edeceğiz.

- Arda’nın Barcelona’ya gittiği gibi yine o şekilde oyuncular üretmemiz gerekir. Henüz o konuda istediğimiz seviyede değiliz.

- Dışarıdan aldığımız pahalı oyuncularla takımın ve ülkenin marka değerinin olacağını düşünmüyorum.