''Biz göndermedik adam kaçtı''

''Biz göndermedik adam kaçtı''

Pereira'nın hiç kimseye haber vermeden Türkiye’den kaçtığını belirten Mahmut Uslu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, eski teknik patron Vitor Pereira olayının bilindiği gibi olmadığını söyledi.
 
Portekizli hocanın kendisinin kaçtığını özellikle vurgulayan Uslu, “İstikrar adına kalsın dedik ve kaldı. Neden ayrıldığını herkes biliyor. Takımı iyi çalıştırmadı. Adamı zaten biz atmadık. Adam kaçtı, gitti ve büyük hata yaptı. UEFA’nın Pereira’ya ceza vermesi lazım. Pereira’yı biz göndermedik. Adam kaçtı. Türk olsaydı, şu anda vatan hainiydi” dedi.
 
Pereira’yı eleştirerek sözlerine devam eden Uslu şu ifadeleri kullandı:
 
“Fenerbahçe’nin doktoru, fizyoterapisti, fizik kondisyoneri profesyoneldir, antrenörle değişmez. Herkes bu kulübün çalışanlarına saygı gösterecek. Göstermeyen adam burada barınamaz. Aykut Kocaman zamanında Avrupa’da olmayan bütün bilimsel aletleri alındı tesislere. Kullanmadı Pereira, bilmiyor bile.” 
 
‘Advocaat adam gibi adam’
 
Dick Advocaat’ın takımın başında olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Mahmut Uslu, Hollandalı hoca için övgü dolu yorumlar yaptı.
 
Advocaat’ın çok iyi bir insan olduğunu dile getiren Uslu, “Advocaat adam gibi adam. Fenerbahçe için önemli olan iyi adam olması. Nasıl Aykut Kocaman iyi bir adam, Advocaat da iyi adam. İnşallah başarılı olur. Advocaat, herkese saygı duyuyor. Herkese sevgi gösteriyor ve eşit muamele yapıyor. Adam, ‘hazır olmadan hemşehriyi oynatmam’ diyor” dedi.
Kulübün başarısının sadece teknik direktör ile olmayacağını dile getiren Uslu, “Başarılı olmak, yalnız hocanın veya Fenerbahçe’nin elinde değil. Birincisi, herkese eşit muamele yapılması lazım. İkincisi, Advocaat, rakip antrenörlerle eşit şartlarda başlamadı. Sezon öncesi geçirmedi. Sezon başladıktan sonra göreve geldi” diye konuştu.
 
‘F.Bahçe’nin lideri Aziz Yıldırım’dır’
 
Mahmut Uslu, 3 Temmuz sürecinin zorlu geçtiğini ancak kulüp olarak dik durduklarını kaydetti. Aziz Yıldırım’ın sonuna kadar haklı çıktığını vurgulayan Uslu, “Biz  spor kulübüyüz. Spor kulübü olunca bu işler çok hassas. Her konuştuğumuz bize tesir ediyor. Politik bir ortamımız var. Biz, şimdi ‘in’iz. ‘Out’ idik, ‘in’ olduk. Bizi artık herkes seviyor. Çünkü biz doğru çıktık. Aziz Yıldırım doğru çıktı” dedi.
 
Yıldırım’ın mücadelesine değinen Fenerbahçeli yönetici, “Aziz Yıldırım sadece başkanımız değil aynı zamanda Fenerbahçe’nin lideridir. Yönetime girmemin nedeni de o süreçte Aziz Yıldırım’ın dim dik durmasıdır” diye konuştu. 
 
‘Kenan Evren’i vermemek hainlik’
 
Mahmut Uslu, Ülker Stadı’nın hemen yanında bulunan Kenan Evren Lisesi’nin tapusu konusunda kendilerine düşen tüm görevleri fazlasıyla yaptıklarını ifade etti. Uslu bu konunda Fenerbahçe’ye bir ‘hainlik’ yapıldığını kaydederek, FETÖ’nün bile işin içinde olabileceğini kaydetti. 
 
Sarı-lacivertli idareci şöyle devam etti: 
 

“Bu arazi için Fenerbahçe’ye peşkeş çekiyorlar, avanta alıyorlar yorumları yapıldı. Böyle bir şey yok. 12 dönüm yerin 2.5 dönümünde tarihi eser var. Yüksek kat da vermiyor, stadın üstüne çıkamaz diyor. Hainlik yapıldı. Burayı vermemekle hainlik yapıldı Fenerbahçe’ye, FETÖ mü yaptı başkası mı, bilemiyoruz.
Fazlasıyla yaptık. Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’na ‘ver’ dedi ama vermiyor. Kenan Evren Lisesi’nin yıkılabilir raporu var. 3 okul beklenenden büyük yapıldığı için iki ayrı okul eğitime devam ediyor. 6 okul eğitim veriyor. Bir de spor salonu yaptık.”
 
 ‘Yangın söndü’ 
 
Basın Sözcüsü Uslu, Fenerbahçe’nin asla Galatasaray yönetimi ve başkanlarıyla problem yaşamadığını, Ünal Aysal’ın bundan hariç olduğunu dile getirdi. Ünal Aysal’ın meşhur ‘Ateş üfleyerek sönmez’ lafını hatırlatan Mahmut Uslu, “Galatasaray ile rahmetli Özhan Özaydın, Faruk Süren, Mehmet Cansun, Adnan Polat kimseyle problemimiz yok. Hepsiyle dostuz. Bizim bir tane adamla problemimiz var. Duygun Yarsuvat ile de problemimiz olmadı. Bu ateşle üfleyerek sönmez diyen. Yangın ne oldu? Bizim arkadaşlarımız bir sene hapis yattı arkadaşlar. Yangın söndü. Hiç kimseyle problemimiz yok” diye konuştu. 
 
Basketbolda  açık var’
 
Fenerbahçe Kulübü olarak basketbol şubesinden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Mahmut Uslu, her sene Avrupa’da final aşamasını istediklerini aktardı. Ekonomik olarak 10 milyon euroyu aşan bir açık olduğunu kaydeden Uslu, “Fenerbahçe’nin geçen sezon 12 milyon euroydu zararı. Sponsor için uğraşıyoruz. 23-25 milyon euro arası Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın gideri var. Bunun 13 milyon eurosunu çıkarıyoruz. Geri kalanı açık ama bunu finanse etmeye mecburuz” dedi.
 
Obradovic ile anlaşmak istediklerini sözlerine ekleyen sarı-lacivertli idareci, “Obradovic’le ilgili başkanın açıklaması var. 2-3 sene anlaşma yapacağız” ifadelerini kullandı.