''Bize operasyon yapılıyor''

''Bize operasyon yapılıyor''

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, genel kurulda yaptığı açıklamada kendilerine operasyon yapıldığını iddia etti.

Trabzonspor 70. genel kurulunun 2. gününde başkan adayları Celil Hekimoğlu, Muharrem Usta ve İbrahim Hacıosmanoğlu, birer konuşma yaptı. Son olarak söz alan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu 2,5 yıl önce çocukluk hayali olan Trabzonspor başkanlığına seçildiğini, göreve geldikleri günden itibaren, yönetimin görev süresiyle ilgili açılmış mahkemelerle uğraştıklarını ve rahat bir çalışma ortamı bulamadıklarını vurgularken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mahkemelerde bir taraftan uğraşıyorsunuz. Kendisini Trabzonspor’un sahibi sananlar sizinle uğraşıyor. Bütün bu ağır şartlara rağmen son 3-4 ayda, (Kulübe kayyum geldi gidiyor) diye kulübü kilitlediler. Aralık’ta kongre var. Sportif ve ekonomik anlamda çökmüş bir Trabzonspor alacaksınız da ne yapacaksınız. Bırakın çalışalım da güçlü bir Trabzonspor alın’ dedim. Ama yok, bunların amaçları bu değil.”

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU’NDAN BORÇ AÇIKLAMASI

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kulübün ekonomik olarak battığı yöndeki söylentilere de cevap verirken borçların bir önceki dönemden kaynaklanan faiz ve kur yükünden olduğunu vurguladı. Hakem hatalarıyla kendilerinin şampiyonluktan uzaklaştırıldığını ileri süren Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurumlarla kavga ederek kulübü başarıya taşıyamazsınız, diye bizi eleştirdiler. Üçüncü senemizde, (Abilerin dediği gibi kavga etmeyelim) dedik. Önemli oyuncular aldık. Kimse tahmin etmiyordu ilk 4 haftada Trabzonspor’un 10 puan alacağını. Trabzonspor’un önünü erken keselim, yukarıya çıkarsa tekrar bize sıkıntı yaşatır diye bize operasyon yapılmaya başlandı. Bu operasyonun dış kaynakları ve içerideki işbirlikçileri var. Aslında onlar Trabzonspor haini. Kulübe ihanet ettiler. Amaçları, yönetimin kongreye sportif başarılı şekilde gitmesinin önüne geçmekti.”

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU: “GEREKÇELİ KARARI BEKLİYORUZ”

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, şike konusunda da şöyle dedi:

“‘UEFA Temyiz Kurulu’nun gerekçeli kararını bekliyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra CAS ve FIFA’nın devreyle girmesiyle, nelerin yaşanacağını, bize bu operasyonu yapanlar çok iyi biliyor. Bizden öncekilere (sus) dediler, sustular. Ama bize (sus) denilmeyeceğini herkes bilir. Bu konudaki mücadelemiz son hızıyla devam ediyor. Bu ülkenin başına gelecek cezaları bildiklerinden dolayı sportif yapılan operasyonun asıl nedeni budur. Başka hiçbir nedeni yok. Belki bu adamdan sonra geleni kontrol ederiz, düşüncesinde olanlar olabilir. UEFA’ya Türkiye milli takımı 2016’ya katılmaya hak kazandı. Ama sizin kurallarınıza uymuyor. Kurallarınız Türkiye’de uygulanana kadar almayın, diye şikayet dilekçesini verdikten sonra bu operasyon hızlandı. Türkiye ceza alsın diye derdimiz yok. Bizim tek istediğimiz Avrupa’nın, verdiği cezaları ve spor hukukunu uygulamayan TFF’ye yaptırım uygulatmasıdır. Türkiye milli takımına da kimsenin ceza vermesi söz konusu değil. Şu kadar süreniz var, kararlarımızı uygulayın, diyecekler. Bize yapılan operasyonların arkasındaki asıl neden budur.”

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, sözlerinin sonunda şöyle konuştu:

“Sportif olarak başarısız olsaydım, karşınıza aday olarak çıkmazdım. Beceremedim, derdim giderdim. Bugün 30 puanın üzerindeki bir başkan olarak burada olsaydım, diğer başkan adayları da burada olmazdı. Bu düzenin değişmesi lazım. Trabzonspor’u kendi ticari ve siyasi bekası için kullananların devrinin bitmesi lazım. Bu kongre onun için de önemlidir. Trabzonspor’u düşünenlerin görev alacağı bir yönetimi yaratmak zorundayız.”