''Caner'le görüştük...''

''Caner'le görüştük...''

Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu'nda söz alan bazı kongre üyeleri, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ı eleştirdi.

Ülker Sports Arena'da düzenlenen mali genel kurulda, Aziz Yıldırım,  yaptığı konuşmadan sonra mali genel kurulun yapıldığı alandan ayrıldı. Yıldırım  kendisi için yapılan eleştiriler sırasında salonda yer almadı.
 
Toplam bin 607 üyenin katıldığı mali genel kurulda sarı-lacivertli  kulübün eski yöneticisi ve son seçimde başkan adayı olan Hulusi Belgü,  ikinciliklerin Fenerbahçe için başarı olmadığını vurguladı.
 
Yöneticiliği döneminde Alman teknik adam Joachim Löw'le sezon bitmeden  5 hafta önce toplandıklarını anlatan Belgü, "Başkanla, sezon sonunda takımın ligi  kaçıncı bitireceğini sorduk. 'İlk senemizde ikincilik başarı' dedi. Aziz Yıldırım  da Löw'ü 'ilk senemizde ikincilik başarı' dediği için gönderdi. Fenerbahçe her  zaman şampiyon olacak, biz Fenerbahçe her zaman şampiyon olsun istiyoruz. 18  yılda 6 defa şampiyonluk bize yeterli gelmez." dedi.
 
Aziz Yıldırım'ın başkan adaylarının önünü açması gerektiğini  vurgulayan Belgü, "Son genel kurulda 'Yargıtay kararından sonra bırakacağım'  dedi. Başkan Yargıtay sürecinin 2-3 sene süreceğini biliyordu. Bunun bir de karar  düzeltmesi var. Ali Koç bunun üzerine 'ben de başkanlığa adayım' demişti.  Yargıtay kararını beklemeye gerek yok. Ali Koç başkanın haklarını sonuna kadar  savunacaktır. Hep beraber sayın başkanın Ali Koç’un ve diğer adayların önünü  açmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.
 
Kulübün iyi yönetilmediğinin altını çizen Belgü, basketbol  kombinesinin iptal edildiğini de savunarak, "Başkan büyük bir iş yaptı.  Fenerbahçe’nin otobüsü kurşunlansın, hakları yensin, hakemler tarafından  katledilsin ama Hulusi’nin kombineleri iptal edilsin, kongre üyeliğinden ihraç  edilsin. Helal olsun çok büyük iş yaptı." diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Hulusi Belgü, bu konuşması üzerine sarı-lacivetli yöneticiler İlhan  Ekşioğlu ve Ozan Balaban ile tartıştı.
 
Aziz Yıldırım istifaya davet edildi
 
Sarı-lacivertli kulübün kongre üyesi Tunç Aksu, başkan Aziz Yıldırım'ı  istifaya davet etti.
 
Aziz Yıldırım'ın 18 yıldır başkanlığı döneminde hiç öz eleştiri  yapmadığını savunan Aksu, şunları kaydetti:
 
"Karşınıza çıkan muhalefet adaylarını ihraç ve tedbir yönetimiyle  engellediniz. Geçen sene '50 milyon harcasam şampiyon olurduk' dediniz, bu sene  fazlasını harcamamıza rağmen yine hüsran yine fiyasko yine kupasız koskoca bir  sezon. Fenerbahçe bu sonuçları hak etmiyor. Fenerbahçe başarıların ve kupaların  takımıdır. 'Gökhan Gönül iyi çocuk, ama 9 senede 2 şampiyonluğu var' dediniz.  Başkanlığınız süresince sahamızda kupa kaldırıldı, önemli rakibimizin 9 lig, 4  Türkiye Kupası, 1 UEFA ve 1 Süper Kupası’nı gördünüz. İçler acısı bir durum.  Kupada yenilerek rakibimizin cezalarını kendi elimizle 1 seneye indirmiş olduk.  Milyonlarca Fenerbahçeli üzülüyor, kahrediyor, sizin hiç mi içiniz acımıyor hiç  mi vicdanınız sızlamıyor."
 
Yıldırım'ın kendisine verilen krediyi fazlasıyla doldurduğunu aktaran  Aksu, "Fenerbahçe Kulübü kimsenin çiftliği değildir. Deneme tahtası ise hiç  değildir. Ne başkan ne yönetim ne de hiçbir futbolcu, bu kulüpten, armadan, bu  bayraktan üstün değildir.  Kulübe ciddi anlamda borcunuz olan son hizmeti yerine  getiriniz. Bazı durumlarda istifa etmek hizmetlerin en büyüğüdür en kutsalıdır.  Lütfen bu sese kulak veriniz." ifadelerini kullandı.
 
Eleştirilere Mosturoğlu cevap verdi
 
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu yapılan eleştirilere  cevap verdi.
 
Mosturoğlu'nun konuşması sırasında başkan Yıldırım, tekrar genel  kurulun yapıldığı alana geldi.
 
Konuşmaların ardında yönetim kurulu adına söz alan Mosturoğlu, kulübün  borç batağında olduğuna yönelik eleştirilerin doğru olmadığını aktararak,  "UEFA'yla yaptığımız anlaşma borç batağında olduğumuz anlamına gelmez. Bu, kar  zararla ilgili bir şeydir. Bu zararı gördüğümüz için sezon başında yaptığımız  harcamalarla şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istedik. Öyle bir  stratejimiz vardı." diye konuştu.
 
Mosturoğlu, Fenerbahçe'nin marka değerinin Avrupa'da ilk 30'da  olduğunu da vurguladı.
 
Beşiktaş'ın yaptığı statla ilgili Spor Genel Müdürlüğünden yardım  aldığını belirten Mosturoğlu, "Spor Genel Müdürlüğü, Beşiktaş'ın stadı için 50  milyon lira yardım yaptı. Yaklaşık 15 milyon avro eder. Spor Genel Müdürlüğü  bizle bu anlaşmayı yapsa UEFA'yla anlaşma yapmamıza gerek kalmazdı. Bu ayrımcılık  değil mi?" ifadelerini kullandı.
 
Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı, HDP İstanbul Milletvekili Celal  Doğan'ın ihracıyla ilgi verilen dilekçeyi de değerlendirmeye alacaklarını  kaydetti.
 
Hulusi Belgü'ye de cevap veren Mosturoğlu, "Kombinenin iptal  edildiğine dair dekont getir senden yönetim olarak ayağa kalkarak özür  dileyeceğiz." dedi. Bunun üzerine Mosturoğlu'yla Belgü arasında kısa bir tartışma  yaşandı.
 
Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'le ilgili
 
Mosturoğlu, kulüple sözleşmeleri biten futbolcular Mehmet Topal ve  Gökhan Gönül'le ilgili de açıklamalarda bulundu.
 
İki futbolcuya da iyi teklif yaptıklarını ve ikisinden de  Fenerbahçeliliklerini ortaya koymalarını beklediklerini anlatan Mosturoğlu,  "Verdiğimiz tekliflerle onlara kapımız açıktır. Caner Erkin'le de görüştük.  Önümüzdeki birkaç yıl Türkiye'de oynamak istemediğini söyledi, biz de saygı  gösterdik." değerlendirmesinde bulundu.
 
Şekip Mosturoğlu, futbolcu Josef de Souza'ya yapılan eleştirilere de  tepki göstererek, muhalefeti yapıcı olmaya davet etti.