''Çin'de nefes almam uygun değil''

''Çin'de nefes almam uygun değil''

Alpaslan Öztürk, "Müslüman kardeşlerimizi canlı canlı soyan bir ülkede nefes almam uygun değildir" dedi.

Kasımpaşa'da forma giyen Alpaslan Öztürk, "(Çin'den aldığı transfer teklifi hakkında) Müslüman oldukları ve oruç tuttukları için katliam yapan bir ülkeyi kınıyorum. Teklif geldiğinde de kesinlikle gitme taraftarı değildim" dedi.

Geçen sezonu Kasımpaşa'da geçiren Belçika doğumlu Türk  futbolcu Alpaslan Öztürk, Çin takımlarından aldığı transfer teklifini  reddetmesiyle ilgili "Müslüman kardeşlerimizi canlı canlı soyan bir ülkede nefes almam uygun değildir" dedi.
 
Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda Çin'den gelen tekliflere  "Alacağım paranın yüzde 10'unu Doğu Türkistan'daki Müslümanlara ve Türklere  bağışlayacağım" demesi üzerine, kulüplerin transferinden vazgeçtiğini duyuran  Alpaslan Öztürk, AA muhabirine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Alpaslan, bu mesajı hiçbir şekilde polemik oluşturmak için  paylaşmadığını vurgulayarak, "Ben söyleyeceğimi söyledim. Hiç bir şekilde şov,  rant veya başkalarına gösteriş içerisinde bir mesaj olmamıştır. Sadece facebook  hesabımdan arkadaşlarıma, beni takip eden ve sevenlere bir mesaj ilettim. Hiçbir  şekilde bunun buralara geleceğini düşünmedim. Ben söyleyeceğimi söyledim ve olay ortada" ifadelerini kullandı.
 
Teklif geldiği zaman kesinlikle Çin'e gitmek gibi bir niyetinin  olmadığını dile getiren 22 yaşındaki futbolcu, "Müslüman soydaşlarımızı, müslüman  kardeşlerimizi canlı canlı soyan bir millette, ülkede benim nefes almam uygun  değildir. Böyle düşündüm, böyle karar verdim. Her gün televizyonlarda ve  gazetelerde görüyoruz. Oruç tuttuğu için Uygur Türkleri katlediliyor" şeklinde  konuştu.
 
Çin'i yaptıkları için kınadığını vurgulayan Alpaslan, "Müslüman  oldukları ve oruç tuttukları için katliam yapan bir ülkeyi kınıyorum. Teklif  geldiğinde de kesinlikle gitme taraftarı değildim. Orada yaşama isteğim olmadığı  için bu şartları koştum. Transfer konusu da kapandı" değerlendirmesinde bulundu.
 
Alpaslan yeni sezonda hangi ülkede ve takımda forma giyeceğini  bilmediğini de belirterek, "Transferimi ve oynayacağımı takımı sadece Allah  biliyor" diyerek sözlerini tamamladı. Değişik kategorilerde 15 kez milli formayı da giyen Alpaslan Öztürk,  kişisel "facebook" adresinde takipçilerine şu mesajı paylaşmıştı: "Çin liginden iki takımdan teklif aldım. Bu takımlar Türkiye'den ve  Belçika'dan aldığımdan çok fazla yıllık ücret önerdi. Kulüplerle görüşmemde,  yıllık ücretimin yüzde 10'unu Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza ve müslümanlara  bağışlamak istediğimi söyledim. Kulüp yöneticileri bunu duyunca şaşırdı ve  transferden vazgeçti. Olsun, varsın. Vazgeçsinler. Biz ekmeğimizi her yerde  kazanırız, Doğu Türkistan'da halk yiyecek ekmek bulamıyor. Allah onlara yardım  etsin."