''Estudiantes beni istedi''

''Estudiantes beni istedi''

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Jose Sosa, Estudiantes'in trasfer teklifinden bulunduğunu açıkladı.

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Jose Sosa, ülkesinin takımlarından Estudiantes'in kendisine transfer teklifinde bulunduğunu belirterek, "Estudiantes'in bu yönde bir isteği, iradesi var. Kulübe bir teklif yaptıklarını biliyorum, ama ben oyuncu olarak bundan ötesini söyleyemem. Bundan ötesinde kararı vermesi gereken taraf kulüptür" dedi.
 
Sosa, siyah-beyazlı takımın Almanya'nın Harsewinkel kentindeki Marienfeld kasabasında yaptığı kampta basın toplantısı düzenledi.

Arjantin'e her gittiğinde Estudiantes Kulübü'ndeki arkadaşlarıyla görüştüğünü kaydeden Sosa, "Orası evim gibi ve onlarla gerçekten çok sıkı ilişkilerim var. Ben oraya ne zaman gitsem medya beni Estudiantes'le bir şekilde ilişkilendiriyor. Günün birinde Estudiantes'e gitmek istediğimi defalarca belirttim ama bunun doğru zamanda olması gerekiyor. Şu anda söyleyebileceğim tek şey, Estudiantes'in bu yönde bir isteği, iradesi var. Kulübe bir teklif yaptıklarını biliyorum ama ben oyuncu olarak bundan ötesini söyleyemem. Bundan ötesinde kararı vermesi gereken taraf kulüptür" şeklinde konuştu.

Arjantinli futbolcu, siyah-beyazlı yönetimin teklifi kabul etmesi halinde Arjantin'e geri dönüp dönmeyeceğinin sorulması üzerine, "İnanın şu anda bu sorunuza cevap vermek isterdim ama kulüpler görüşmeden, benim söyleyebileceğim herhangi bir şey yok. Beşiktaş'ta devam ediyorum. Üç senelik kontratım var. Kulüp henüz bununla ilgili bir cevap vermedi. O yüzden benim de size herhangi bir şey söylemem doğru olmaz" diye konuştu.

"Demba Ba'nın ayrılmasından dolayı üzgünüm"

Sosa, geçen sezonun son bölümünde tecrübesizlik nedeniyle hata yaptıklarının ve Senegalli futbolcu Demba Ba'nın da takımdan ayrıldığının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Geçen yıl gayet iyi bir sezon geçirdik. Ne yazık ki, şampiyon olma fırsatını ligin son döneminde kaçırdık. Takım halinde iyi bir sezon geçirdik. Bu sezon yapmamız gereken, geçen sezonki hataları yapmadan gelişmeye devam etmek. Demba Ba'nın ayrılmasından dolayı üzgünüm. Demba Ba, hem büyük bir karakter hem de çok önemli bir forvet oyuncusu. Şimdi burada mevcut olan forvet oyuncularımız çok sıkı bir şekilde çalışıyorlar."

Geçen sezonki performanslarının şampiyonluk için yeterli olmadığını vurgulayan Sosa, "Sezonun genelinde gösterdiğimiz performansı, sezonun final bölümünde devam ettirseydik, adım gibi eminim şampiyon olurduk. İyi bir performans gösterdik ama bu performans şampiyon olmamıza yetmedi. Bu sezon o yüzden çok daha sıkı ve ciddi bir şekilde çalışmamız ve bu yüksek konsantrasyonu sezonun tamamına yaymamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Arda Turan başarılı olacaktır"

Eski takım arkadaşı Arda Turan'ın Barcelona'ya imza atmasının sorulması üzerine ise Sosa, "Arda Turan'ın atmış olduğu imzadan gerçekten çok memnunum. Kendisi çok yüksek kaliteli bir futbolcu ve nerede oynarsa oynasın fark yaratabilecek bir oyuncu. Futbol anlamında kendisini çok daha iyi ifade edebileceği, kendi konuştuğu dili anlayabileceği oyuncuların etrafında olduğu bir takıma gitti ve eminim ki, orada başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sosa, eski teknik direktörleri Slaven Bilic ile yeni teknik direktörleri Şenol Güneş arasındaki farklarla ilgili bir soruya, "Slaven Bilic'le geçen sezon oldukça iyi performans gösterdik. Çok iyi bir sezon geçirdik. Şimdi Şenol Güneş'le birlikte çalışıyoruz. Şenol Güneş'in bize futbol, karakter, disiplin, oyun felsefesi anlamında öğretebileceği çok şey var. Hem genç hem de tecrübeli oyuncular için Şenol Güneş'le çalışmak çok büyük bir şans" yanıtını verdi.

Jose Sosa, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin yaptığı transferleri de değerlendirerek, "Bahsettiğimiz transferler önemli isimler. Büyük isimler, ama kesinlikle rakiplerin ne yaptığıyla ilgilenmiyoruz. İlgilenmemiz gereken nokta geçen sezon şampiyonluğu kaçırmamıza sebep olan hataları düzeltmek. Bunları tekrarlamamak. Güçlenmemiz gerekiyor. Özellikle takım olgunluğu konusunda çok daha güçlü bir hale gelmemiz ve zaaflarımızı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Rakiplerin yapacağı transferler, bizim aramıza katılacak oyuncular tabii ki durumu değiştirecektir ama en önemli nokta bizim daha olgun ve sağlam bir hale gelebilmemiz" diye konuştu.