''Eto'o'nun sadece futbolculuğunu istiyorum''

''Eto'o'nun sadece futbolculuğunu istiyorum''

Antalyaspor’da başkanlık için aday olan tek isim olan Ali Şafak Öztürk iddialı açıklamalarda bulundu.

Antalyaspor Başkan Adayı Ali Şafak Öztürk, başkan olursa şampiyonluk yarışında olan Antalyaspor oluşturmak istediklerini belirterek, “1-2 kez değil her sezon tekrarlamak istiyoruz. Şampiyonluk yarışında olan bir takım kurmak istiyoruz. Bu çok kolay bir şey değil ama bunu yapabilmek bir amaç ve hedef olacak bizim için” dedi.

Olağanüstü Genel Kurul tarihini 30 Haziran olarak belirleyen Antalyaspor’da başkanlık için aday olan tek isim olan Ali Şafak Öztürk iddialı açıklamalarda bulundu. Kırmızı-beyazlı takımın başkan adayı Öztürk, Eto’o’nun takımda kalması halinde sadece takıma futbolculuğunu yansıtması gerektiğini söyledi.
 
“BAŞKAN SEÇİLİRSEM ANTALYASPOR’U GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”
30 Haziran Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurul’a gidecek olan Antalyaspor’da başkan adayı olan Ali Şafak Öztürk, seçilmesi halinde Antalyaspor’u güzel günlerin beklediğini söyledi. Öztürk, “İlk senemizde doğru planlarla ve hamlelerle kritik bir yıl olacak. İlk yılı iyi bir taban ve sistem oluşturmak için düşünüyoruz. Ondan sonraki yıllarda da kalıcı başarılar yakalamak için bir takım ve altyapı oluşturmak, sportif başarıların temellerini atmak amacındayız” dedi.
 
“POLİTİK NEDENLERLE GELENLER POLİTİK NEDENLERLE GİDER”
Başkan adayı olmasını politik nedenlere bağlanmasının üzüntü verici olduğunu belirten Ali Şafak Öztürk, bir yerlere politik nedenlerle gelenlerin aynı şekilde gittiğini ifade etti. Öztürk, “Biz politik çizgisi olmayan insanlarız. Politikayla işim olmaz. Ben bir, iki kişinin söylemesi ile hareket etmem. Baya bir kişinin konuşması, yönlendirmesi ve planlayarak bu işe inanmam gerekiyor. Bunların hepsi olmasa biz demokratik yapı olmayan bir durumda sıkıntı yaşarız. Bu şekilde gelen insanlar aynı şekilde gider. Bir iki kişiden değil belli bir kesimden destek alarak geliyoruz. Antalyaspor’u yöneten, Antalyaspor’u sevenler, geleceğe inananlar tarafından destek görüyorum. Bu durumu sadece politikayla ilişkilendirmek bile çok sakıncalı bir durum” diye konuştu.
 
“HASAN AKINCIOĞLU BENİ DESTEKLEDİĞİNİ ZATEN AÇIKLADI”
Antalyaspor’un eski başkanlarından Hasan Akıncıoğlu’nun kendisini desteklediğini çekinmeden dile getirdiğini söyleyen başkan adayı Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hasan Akıncıoğlu benim zaten başkanımdı. Ben kendisini çok severim o da gördüğümüz kadarıyla bizi seviyor. Bize desteği var ki bu da gayet normal. Çünkü bana inanıyorlar. Daha iyi yerlere geleceğine inanıyorlar kulübün. Bu inanç olduktan sonra da desteklerini vermemeleri zaten yanlış olur ki sağ olsunlar gerçekten net açıkladılar ne yapacaklarını, kulüp için ne yapabilirizi tartışacağız.”
 
“ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA OLAN BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIZ”
Sportif başarıların futbol için her zaman önemli olduğunu dile getiren Öztürk, göreve gelmelerinin ikinci senesinde Antalyaspor’un şampiyonluğa oynayacağını iddia etti. Şafak Öztürk, “Başkan olduğum zaman Antalyaspor’u çok güzel şeyler bekliyor. Sportif başarı futbolda her zaman önemlidir. Ben ikinci senemizden itibaren özellikle şampiyonluk yarışında olan bir takım kurmak istiyorum. 1-2 kez değil her sezon tekrarlamak istiyoruz. Şampiyonluk yarışında olan bir takım kurmak istiyoruz. Bu çok kolay bir şey değil ama bunu yapabilmek bir amaç ve hedef olacak bizim için. Bunun da alt yapısını oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Stadyum ile de çok sayıda projemiz var. Başkan olduğum zaman da projelerimi açıklayacağım” şeklinde konuştu.
 
“ETO’O İLE MORAİS TARTIŞMALARINA DEĞİNDİ”
Son zamanlarda gündemde olan Teknik Direktör Jose Morais ile Kamerunlu dünyaca ünlü golcü oyuncu Eto’o arasındaki tartışma hakkında da konuşan Ali Şafak Öztürk, “Kulübün içerisine tam girmeden bazı şeyleri şu bu demeden görüp ona göre hareket etmek istemiyorum. Bunun için de kulübün başına geçmem lazım. O olduktan sonra hocamız Morais ve Eto’o ile görüşerek bu işi tam netleştirmek lazım ama takımın ilerlemesi için sağlıklı bir yapı lazım. Bunu her iki tarafın da anlaması lazım. Eto’o kariyeri belli olan bir futbolcu. Çocukluğumda bile sürekli seyrettiğim bir oyuncu, hocamız Morais’e baktığımızda kariyerinde Chelsea, İnter, Real Madrid’de Jose Mourinho ile çalışmış. Gördüğüm ve konuştuğum kadarıyla da dünya tatlısı bir insan. Böyle olduğunu görünce de kendisiyle çalışmak isteriz. Bunun için de sağlıklı bir yapının olması lazım. Antalyaspor için en sağlıklı yapı neyse onun olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
“ETO’O KALIRSA SADECE FUTBOLCULUĞUNU İSTİYORUM”
Dünyaca ünlü golcü oyuncu Eto’o ile yolda devam etmek istediklerini belirten kırmızı-beyazlıların başkan adayı Ali Şafak Öztürk, Eto’o’nun takımda kalması halinde sadece futbolculuğunu istediğini söyledi. Şafak Öztürk, “Eto’o ile kesinlikle yola devam etmek istiyoruz. Eto’o’nun da kafasındakiler önemli. Eto’o iyi futbolcu, kaptanlığını da yaptı, bu takımın kalmasını da isteriz. Kendisinin de kafa olarak buna hazır olması lazım. Ben Eto’o’nun futbolculuğunu istiyorum. Hazırda teknik direktörümüz var, hazır da bir yapımız var. Sağlıklı olan da burada Eto’o’nun futbolculuğu” dedi.
 
“HER ZAMAN EN ÜST SEVİYEDE ANTALYASPOR VARDIR”
Göreve geldikten sonra takımda bir problem varsa çözeceklerini söyleyen Öztürk, şöyle devam etti:
“Ben kendime çok inanıyorum. En iyi şekilde çözebileceğimize inanıyorum. Bir sıkıntı varsa çözeceğimize inanıyorum. Bakalım konuşalım, burada en önemli olan Antalyaspor. En üst seviye de her zaman Antalyaspor vardır. Ne futbolcu ne de teknik direktör takımın önüne geçmemeli. Geçerse sağlıklı bir yapı olmaz. Onun için en önemli olan kulüptür.”
 
“HER ŞEYİM ANTALYASPOR OLDU”
Daha önce Fenerbahçeli olduğunu inkar etmeyen Ali Şafak Öztürk, bu yola kafalarını koyuyorlarsa her şeylerinin Antalyaspor’un olduğunu ifade etti. Başkan adayı Öztürk, “Ben asla önceki geçmişimi saklamadım. Saklasam komik olur zaten. Baktığınız zaman bir Anadolu şehrinde en azı yüzde 80-90’ı üç büyükleri destekliyor. Ben Antalya doğumlu da değilim, ben Mersin doğumluyum. 3 senedir bu şehirde yaşıyorum. Bu şehri seviyorum. Antalyaspor’u seviyorum. Antalyaspor’un başarı seviyesinin yüksek olduğuna inandığım için bu işi seçiyorum. Belirli hedefler var ve burada yapacağız. Fenerbahçe artık bir kenarda oluyor. Bundan sonra sadece Antalyaspor var. Ben her şeyimi veriyorum Antalyaspor için. Fenerbahçe’nin kazanmasını istemem ya da başka bir şey. Artık öyle bir ihtimal yok. Biz bu yola kafamızı koyuyorsak zaten her şeyimiz Antalyaspor olmuştur”
 
“İKİNCİ SENEMİZDE AVRUPA KUPASI HEDEFİMİZ VAR”
Seçimden sonra görevi alacakları için bu seneyi kayıp olarak değerlendiren Öztürk, ikinci senelerinde Avrupa kupalarına katılabilecek bir takım oluşturacaklarını söyledi. Öztürk, “Eğer göreve gelirsem görevi geç alacağım. O yüzden bu seneyi kayıp yıl olarak görüyorum. Bu sene kontrolümüzde olmayacak bazı şeyler. Hem benim mali yapıyı oturtmam lazım, bütçe yapısını oturtmam lazım. Futbolculardan elden çıkarmamız gerekenler var. 50 tane futbolcu var. Tüm bunlar olduğu için şu anda ben öyle büyük hedefler koymaktan çekiniyorum bu sene için. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu sene ilk 6 içerisine girersek bizim için çok büyük başarı olur. İkinci senemizde Antalyaspor kesinlikle Avrupa kupalarına katılacak. Ben bunu çok istiyorum” diye konuştu.
 
“TAM PERFORMANS GÖSTEREN OYUNCU BENİM İÇİN YILDIZ OYUNCUDUR”
Takımda performansını tam gösteren her oyuncunun kendisi için yıldız oyuncu olduğunu ifade eden başkan adayı Şafak Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:
 
“Takım için tam performansını gösteren her oyuncu benim için yıldız oyuncudur. Bazı oyuncular geçmişte şurada burada oynamış diye alınan oyuncular var. Performans sergilemiyorsa o futbolcunun bize değeri ne? Stada gelen seyirciler oyuncunun ismi olarak büyük görecek ama performansı sergilemiyorsa, verim alamıyorsanız o futbolcunun Antalyaspor’a değeri ne olacak. Yıldız oyuncu performans sergileyen oyuncudur.”