''Fenerbahçe'ye gelse mutlu olurum''

''Fenerbahçe'ye gelse mutlu olurum''

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Rıdvan Dilmen, Slaven Bilic'in Fenerbahçe'nin başına geçmesi durumunda mutlu olacağını söyledi.

Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan "Not Defteri" programında Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira için flaş açıklamalarda bulundu ve Slaven Bilic'in Fenerbahçe'nin başına geçmesi durumunda mutlu olacağını söyledi.

Slaven Bilic'in iyi bir antrenör olduğunu söyleyen Dilmen, "Bilic'e herkes sallıyor, ama iyi antrenördü. Bilic Fenerbahçe'ye gelse mutlu olurum. Fenerbahçe aynı antrenörle iki format değişikliğine gitti. Bir 4-5 forvetle maçlara çıktı, bir de 7-8 savunmacııyla çıktı. Beşiktaş'ta hücumda devamlılığı olmayan bir takım vardı, devamlılık kazandırıldı" ifadelerini kullandı.

"Pereira bunu yapmıyor"

Derbide Pereira'nın yaptığı hatanın 'değişiklik' kozunu kullanmamak olduğunu kaydeden yorumcu, "1-0 bitseydi de maç, yorumum aynı olacaktı. Takımın fizik gücü yok. Takımın fiziki olarak yorulduğu anda sen oyuncuları değiştirerek ekonomik oynayabilirsin. Taktiksel ve oyuncu değişiklikleriyle normala dönebilirsin. Pereira onu yapmıyor" diye konuştu.

"Pereira nereye gitti, Mourinho nereye gitti?"

Pereira ve Mourinho'nun teknik direktörlük kariyerlerini karşılaştıran Rıdvan Dilmen, "Antrenörlere gerçekten saygım var. Kısa dönem de olsa Fenerbahçe'de hocalık yaptım. İsmail Kartal için 'Emenike senin akraban mı" dedim. O yaptığım doğru değildi. Ama Pereira Porto'da şampiyon oldu nereye gitti, Mourinho Porto'da şampiyon oldu nereye gitti? Görünen köy de kılavuz istemez" dedi.

Sporx