''Futbol teröristleri !''

''Futbol teröristleri !''

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa maçında meşale atanları eleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Meşale yakanlar futbol teröristidir” dedi ve ekledi: “El ele, beraberce bu kişileri aramızdan ayıklayalım. Hep beraber olacağız ve bunlara hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz.”

Kılıç, “Tribünlerde meşale yakmak yasak. Bu, dünyanın bütün futbol müsabakalarında geçerli olan bir kural. Fransa’da Avrupa Şampiyonası oynandığı sırada meşale konusunda bir iki olay oldu. Bununla ilgili yetkililer şu açıklamayı yaptı: ‘Bunlar futbol teröristi.’ Meşale atanlar futbol teröristidir” dedi.

Kılıç, “Biz 15 Temmuz darbe girişimini yenmiş, bertaraf etmiş bir milletiz, bir ülkeyiz. Futbolun içinde yeri olmayan, futbolda ve sporda hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz bu tür olayları meydana getiren kişiler, ben bunlara taraftar diyemiyorum. Bu kişiler emniyet güçlerimiz tarafından tespit edildikçe yargıya intikal ediyor. Biz de kanuni açıdan takipçisi olacağız. Yargının da gereğini yapacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Bu tür olayları çıkaran kişileri temizlemek için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini de belirten Kılıç, Süper Kupa maçının ardından şu çağrıyı yaptı:

“Tüm basın kuruluşları nasıl 15 Temmuz gecesi FETÖ’ye karşı bir ve beraber oldularsa spor medyasına da bir istekte  bulunuyorum, bu olumsuzlukların içinde olan kişilerle aranıza mesafe koyun. Taraftarlara çağrıda bulunuyorum, bu tip olumsuzluklar içinde olanlarla aranıza mesafe koyun. Biz bunları Türk sporundan ve futbolundan temizlemek için son derece kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz ve hız veriyoruz. Burada tüm sporseverlere ve spor camiasına çağrım şudur; el ele beraber bu kişileri aramızdan ayıklayalım. Kulüp başkanlarına ve yöneticilerine, sporculara ve futbolculara, bakın yine duyuyorsunuz, bunları aramızdan ayıklayacağız. Hep beraber olacağız ve bunlara hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz.”

14 yaralı, 12 gözaltı

Konya’da oynanan Süper Kupa öncesindeki olaylarda 4’ü bıçaklanarak olmak üzere 14 kişi yaralandı. Aralarında stat içinde sahaya meşale atanlarında olduğu 12 kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında ve stada girişte yapılan aramalarda balta, keser, döner bıçağı, kuru sıkı tabanca, pala ile çok sayıda sopa, tahta parçası ve meşale ele geçirildi.