''Goller benim için moral oldu''

''Goller benim için moral oldu''

Umut Bulut, tam 7 ay sonra gol sevinci yaşadı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'un futbolcusu Umut Bulut, Ziraat Türkiye Kupası'nda Boluspor filelerine gönderdiği gollerle yaklaşık 7 ay sonra gol sevinci yaşadı.

Sezon başında Galatasaray'dan transfer edilen 33 yaşındaki Umut, ligin  geride kalan haftalarında beklentileri karşılayamadı ve uzun süre gol yollarında  suskun kaldı.
 
Ziraat Türkiye Kupası D Grubu'nda 29 Kasım'da oynanan maçta Boluspor'a  karşı 2 gol kaydeden tecrübeli futbolcu, 227 gün sonra gol hasretini sona  erdirirken, ligde zor günler geçiren takımının Trabzonspor ile yapacağı  karşılaşma öncesinde de moral depolamış oldu. Umut, resmi maçlardaki en son  golünü, geçen sezon 16 Nisan'da Galatasaray formasıyla Antalyaspor'a karşı  atmıştı.
 
Umut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir aranın ardından gol  atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
 
Gollerine devam ederek, takımına katkı vermek istediğini vurgulayan  Umut, "Kupa maçında gol attığım için kendi açımdan sevinçliyim. Goller benim için  moral oldu. Kupada gol atmak güzel ama önemli olan ligde golle buluşup istikrarlı  bir şekilde ligde devam etmem. Bu benim için daha önemli. Takımıma hem kupada hem  de ligde daha çok katkı sağlamak istiyorum." diye konuştu.
 
"Trabzonspor maçı önemli"
Boluspor galibiyetinin takıma olumlu yansıdığını dile getiren  tecrübeli golcü, "Ligde sıkıntılı dönemler yaşıyoruz. Boluspor galibiyeti bizim  için moral oldu. Şimdi ligde çok önemli Trabzonspor maçımız var. Trabzonspor  karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacağız. Umarım kazanan taraf biz  oluruz. Gerçekten sıkıntılı durumdayız, galip gelmemiz gereken bir maç. Gerçi  Trabzonspor'un da durumu kritik, iki taraf içinde zor bir maç olacak. İnşallah  kazanan taraf biz oluruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Takım olarak çok iyi maçlar çıkardıklarını ancak bunu sonuca  yansıtamadıklarını kaydeden Umut, "Son dakikalarda bilinçsiz goller yiyerek  puanlar kaybettik. Fikstürdeki yerimizden dolayı da sıkıntı yaşıyoruz ama genelde  iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. İyi maçlar çıkarıyoruz, inşallah artık bu  iyi oyunu sonuca yansıtıp alt sıralardaki tehlikeli bölgeden bir an önce çıkmak  istiyoruz. İnşallah bu haftaki maç bizim için çıkış maçı olacak." diye görüş  belirtti.
 
"Trabzonspor, çok sevdiğim kulüplerden biri"
Umut, ligin 13. haftasında 5 Aralık Pazartesi günü konuk edecekleri  Trabzonspor maçının iyi bir ortamda geçmesini temenni etti.
 
Geçmişte Trabzonspor forması da giydiğini hatırlatan Umut,  "Trabzonspor, çok sevdiğim ve hayatım boyunca unutamayacağım en önemli  kulüplerden biri. Onlar da sıkıntılı dönem yaşıyor, umarım önce biz, sonra da  onlar bu sıkıntılı yerden çıkar. Öncelikle bu haftaki maçı kazanan taraf biz  olmalıyız." ifadelerini kullandı.
 
Taraftardan da destek isteyen Umut, Trabzonspor maçında tribünlerin  desteğini alacaklarına inandığını sözlerine ekledi.
 
15 maç sonra gol sevinci yaşadı
Sarı-kırmızılı oyuncu, Boluspor'a attığı gollerle, ligde yaklaşık 7 ay  süren gol hasretine son vermiş oldu.
 
En son golünü Galatasaray'da forma giyerken geçen sezonun 29.  haftasında 16 Nisan'da Antalyaspor'a atan futbolcu, o tarihten bu yana gol  sevinci yaşamamıştı.
 
Galatasaray ve Kayserispor'da, Boluspor maçına kadar forma giydiği 15  karşılaşmada ağları havalandıramayan Umut, "gol orucuna" ancak bu hafta son  verebildi.
 
Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu tarafından Boluspor maçına  ilk 11'de başlatılan Umut, 69 ve 80. dakikalarda topu filelerle buluşturarak,  uzun zaman sonra gol sevinci yaşadı.