''Haksızlığa uğradım''

''Haksızlığa uğradım''

Cenk Tosun, "Ba transferi gerçekleştiğinde onun oynayacağını biliyordum. Ama yine de bulduğum fırsatları iyi kullandım. Haksızlığa uğramış olabilirim" dedi.

Cenk Tosun... Gaziantepspor’daki başarılı performansıyla devleri peşine taktı. Galatasaray ve Fenerbahçe onun için servet önerirken daha az paraya ‘tamam’ dedi, tercihini aşık olduğu Siyah-Beyazlı renklerden yana kullandı.
 
Devre arasında imzayı attı, formayı giymek için 6 ay bekledi. Süper Lig’deki ilk maçında fileleri havalandırdı, ancak sonrasında Demba Ba’nın gölgesinde kaldı. İşte yıldız forvetin sözleri: 
 
‘İkinci forvet olmak istedim’
 
“Demba Ba geldiğinde onun oynayacağını biliyordum. Normal, kariyerli ve iyi golcü. Benim de yapabileceğim ikinci forvet olmaktı. Bunu istedim. Mustafa ile değişimli oynadım. Az süre almama rağmen yine de şansımı iyi kullandığımı düşünüyorum. Haksızlığa uğramış olabilirim, en azından süre olarak böyle olduğu ortada.”
 
‘Hocanın tercihleri çok şaşırttı’
 
“Mesela Karabük maçı... Güzel ve değerli bir gol attım son dakikada. İyi de durumdaydım. Ancak ertesi hafta Trabzon maçında hiç oynamadım. Demba Ba ile birlikte kenarda     oturdum, sonra Demba Ba girip golü de attı. O maçı kazandık ama bazen hocanın tercihleri beni de şaşırttı. Hem de çok!..”
 
‘Oynamayınca kahroluyorum’
 
“24 yaşındayım, her futbolcu gibi ben de oynamak istiyorum. Oynamayınca elbette üzülüyorum, içten içe kahroluyorum. Ama bu yüzden kimseye kırgın ya da küskün değilim. Sorunu kendimde arıyorum. ‘Demek ki idmanlarda kendimi tam olarak gösteremedim’ diyerek daha fazla çalışmak için kendimi motive ediyorum.”
 
'Ömer ve Mustafa’dan iyi durumdayım'
 
Asla çekinmediğini dile getiren Kartal’ın golcüsü, takımdaki diğer forvetlerden daha iyi durumda olduğunu iddia ederken şunları söyledi: Ceza alanında bitirici vuruşlarım var. Bu yönden Ömer ve Mustafa’dan daha iyi durumdayım.”
 
“Kendimi övmeyi sevmem. Ama şu da realite. Her iki ayak içiyle ceza alanında bitirici vuruşlarım çok iyi. Bunu çok çalışarak kazandım. Bu yönden Ömer ve Mustafa’dan farklıyım, daha iyi durumda olduğumu düşünüyorum. Lige çok kaliteli ve iyi golcüler geldi, artık daha renkli bir yarış olacak. Bundan şüphe yok. Rekabetten asla korkmam. Rekabet olduğu yerde başarı da oluyor. Diğer türlü zaten, ‘yerim garanti, kötü de olsam haftaya oynarım’ diye düşünür insan. Sıkı rekabet hem oyuncu, hem de takımın performansını artırır. Asla bundan kaçmam, tam aksine içinde olmaktan zevk alırım. Bu konuda kendime olan güvenim tam.”
 
'Gol rekoru kıracağım'
 
“Gaziantepspor’da 13-14 gol attım. Bu sezon adalet içinde daha fazla şans bulup kendi rekorumu kıracağım inşallah. Böylece yeniden milli takıma da geri döneceğim.”
 
‘Bence gerekli rotasyon yapılmadı’
 
“Ligi 30 hafta önde götürüp son 4 hafta Antep maçı ile başlayan süreci biz de anlamadık. Ama gerektiği gibi rotasyon yapılmadı. Ben böyle görüyorum. Fizik ve kafa olarak yorgun isimlerle devam edildi. Taze güç kadroya girseydi farklı olabilirdi. Sonuçta kafamızı duvarlara vurduk ama iş işten geçmişti.”
 
‘Şenol Güneş büyük şans’
 
“Yeni hoca bizim için büyük şans. Yaptıkları ortada, dünya üçüncülüğü.. Trabzonspor ve Bursaspor’daki futbol ortada. Bizim için Şenol hoca büyük avantaj. Oyuncuları ve ligi çok iyi tanıyor, herkese eşit. İdmanı çok yakından izliyor. En üst düzeyde kendisini kanıtlamış bir hoca.”
 
‘Büyük isimlerle şampiyonluk gelmez’
 
“Sadece transfer ile şampiyonluk gelmiyor. Büyük isimleri alıp da, şampiyon olunur diye kural yok. Bizim çok iyi iskelet kadromuz var. Eksik bölgelere gerekli takviyeler yapıldı, yapılıyor. Takım olarak ve bütünlük içinde şampiyonluğa yürüyeceğiz. Taraftarımız bize olan desteğini sürdürsün. Onlara çok ihtiyacımız var.”

Fanatik